Great Ocean Road Proef de route

Proef de Great Ocean Road in Australië

Deel deze post

Wij rijden vandaag naar de Great Ocean Road de scenic route tussen Adelaide en Melbourne. Het is bewolkt, wat heel erg jammer is, maar een goede reden voor een wijnproeverij onderweg. En de Great Ocean Road is ook een route om te proeven. Proef de Great Ocean Road in Australië. Waarom lees dan dit blog voor de leukste en vooral lekkerste tips. Dan proef je de Great Ocean en ga je de route niet alleen rijden, maar ook proeven, ontmoeten en beleven.

Great Ocean Road de Harvest Route

Voor de Great Ocean Road heb je twee routes een Gourmet Route en een Harvest Route. Voor foodies zijn deze routes beiden heel geschikt voor een proef de Great Ocean Road. Je kunt natuurlijk gewoon gaan rijden, maar deze handleidingen en tips maken de beleving een stuk aangenamer. Er is een app beschikbaar. Wat heel fijn is met alle activiteiten events, hotels en eetgelegenheden voor als je onderweg bent. Wij hebben de Harvest route gereden. De Gourmet route moet je dan ook zelf gaan beleven en daarvoor horen wij graag je ervaringen! Deze Harvest route brengt je door Otway National Park. Een goede manier om een wandeling naar bijvoorbeeld een waterval af te wisselen met pitstop bij een van de dertig adressen op de route.

Proef de Great Ocean Road

Proef de Great Ocean Road

Tijdens onze Route langs de Great Ocean Road hebben wij diverse stops gemaakt en de eerste stop op de Harvest Route. Langhorne Creek staat bekend voor de boetiek wineries. Wij gaan langs bij Lake Breeze Winery, de wijn met de meeste prijzen in dit gebied. Een fles wijn kost tussen de 18 en 35 AUS Dollar. Wij vonden de Chardonnay wijn en de Benoota een shiraz blend het lekkerst. De laatste is ook in Nederland te koop. Dus hebben wij een fles Chardonay meegenomen voor onderweg. Lunchen kan hier ook met veel lokale producten. Wij kozen voor een schaal met lokale vleeswaren, kaasjes, fruit, olijven en noten. In één woord smullen en genieten.

Chardonay proeven aan Great Ocean Road
Great Ocean Road Kaasplank
Great Ocean Road Lake Breeze Shiraz

Foto tijd van Great Ocean Road

Proef de Great Ocean Road Kaaswinkel

Great Ocean Road kaaswinkel ga naar Apostle wey Cheese

Proef de oceanroad Lemon cupcake met Lemoncurd

Lemon Cupcake met lemon curd vulling van de Apollo Bay Farmer Market

Meer proeven en beleven Great Ocean Road

Wij bezochten op deze route Frest Brewery, waar je niet alleen naartoe gaat voor bier, maar ook goed kunt eten, koffie kunt drinken en ze heerlijke homemade cakejes hebben. Natuurlijk biertjes proeven doe je er ook voor 8 AUS dollar proef je vijf biertjes.

Bier proeven tip voor proef de Great Ocean Road

Heel leuk voor de foodies onderweg zijn veel PYO en wat zijn dat Pick Your Own inderdaad pluk je eigen fruit plekjes voor verse aardbeien, bosbessen en frambozen.

Fruit geplukt langs Great Ocean Road

Lunchen kan onderweg bij één van de vele restaurantjes of do it yourself en haal een hartige muffin of meat pie bij één van de lokale spots.

Wij vervolgen onze reis naar Blakes Winery een kleine wijnboer of eigenlijk boerin. Deze wijn boerin doet alles zelf. Wij vonden haar Rose brut en Pinot Noir 2011 heerlijk. Stop zeker even bij deze kleine winery al is het maar, omdat het echt een pareltje is tussen alle grotere wijnhuizen.

Blakes Winery Great Ocean Road

Voor koffie of barbecue aan de Great Ocean Road ga je naar Swing Bridge Café. Een echte Aussie beleving. Veel tips voor een proef de Great Ocean Road. Wij hebben het geproefd en beleefd en gaan verder met het ontdekken van Melbourne!

Als eerste de nieuwste foodtravel blogs van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Kim
    Geplaatst op 11:21h, 27 februari

    Wat leuk om onderweg je eigen fruit te plukken! Leuk verslag :)

  • Anna
    Geplaatst op 02:55h, 02 maart

    Yes, Australië! Ik ga over een maand de Great Ocean Road langs, ik kan niet wachten! Leuk geschreven.

Geef een reactie