Plankje bij Hete Kolen Ontdekken en proeven in Amersfoort Foodblog Foodinista

Ontdekken en proeven in Amersfoort

Deel deze post

Wat leuk ik kreeg een uitnodiging om Amersfoort en omgeving te ontdekken! Dat is natuurlijk een groot gebied. Er was dan ook een thema aan verbonden. Amersfoort met Bier en Food. Leuk! Een aantal jaar terug werkt ik voor Grolsch en toen was onder andere Amersfoort één van de steden waar ik regelmatig kwam. Bier dus! De horeca kende ik een beetje. Een beetje kan ik wel zeggen, want ik de afgelopen is er veel veranderd. Sowieso is het compleet anders, wanneer je je door insiders laat meenemen en natuurlijk ook echt gaat om te proeven en dat mocht deze keer. Leuk! Van de beste bitterballen naar lokale biertjes en van beleef boerderijen naar grill restaurants ik ben er geweest en deel in dit blog een aantal heerlijk tips met je van toen ik ging ontdekken en proeven in Amersfoort.

Ontdekken en proeven in mooi Amersfoort Foodblog Foodinista

5x Ontdekken en proeven in Amersfoort

Hop Bierwinkel Amersfoort

Een echte bierfan sla dan absoluut de Bierwinkel Hop in Amersfoort niet over als je een dagje of weekendje naar Amersfoort gaat. Bij Hop kun je ontzettend veel speciaalbieren kopen van diverse brouwerijen, maar ook de lokale bieren van Amersfoortse brouwerijen en dat is natuurlijk ontzettend leuk! Zo neem je een culinair souvenir mee naar huis of koop je een leuk cadeautje. Zo heb je bijvoorbeeld de Rock City brouwerij die keihard aan de weg aan het timmeren zijn en al diverse bieren hebben gebrouwd. Hun bieren kun je proeven bij diverse restaurants in Amersfoort, maar ook kopen in een eigen winkel in Amersfoort en bij Hop waar je ook direct andere biertjes mee naar huis kunt nemen.

Bierwinkel Hop, Achter het oude stadhuis 2, Amersfoort

Ontdekken en proeven in mooi Amersfoort Speciaalbier winkel Hop Foodblog Foodinista
Ontdekken en proeven in mooi Amersfoort Speciaalbier winkel Hop Foodblog Foodinista

Beleefboerderij Hoeve Ravenstein in Baarn

De boerderij Hoeve Ravenstein is niet helemaal in Amersfoort, maar in de omgeving van Amersfoort. Wel een absolute aanrader, vooral op een dag met mooi weer. Dan raad ik je aan om naar de boerderij te gaan met je gezin. Een kop koffie te drinken, een hapje te eten en boodschappen te doen van de beste en meest verse producten. Koop bijvoorbeeld een heerlijke truffelkaas en neem een mooi vleespakket mee voor op de barbecue. Mijn advies; maak tijd voor Hoeve Ravenstein, want kinderen kunnen er spelen en jij even relaxen.

Hoeve Ravenstein, Groeneveld 3, Baarn

Ontdekken en proeven in mooi Amersfoort Boerderij Hoeve Ravenstein Foodblog Foodinista

Het Lokaal in Amersfoort

Een leuk initiatief is Het lokaal! Als je ook geen genoeg krijgt van foodshoppen en nieuwe merken en producten ontdekken dan is Het Lokaal jouw plekje in Amersfoort. Alle lokale merken met heerlijke producten en food ontdekkingen uit het land met kwaliteit en bijzondere smaken kun je hier eigenlijk wel vinden. Ook brouwen twee micro brouwerijen uit Amersfoort in Het Lokaal hun eigen bier en is er een ware meesterbakker aan het werk en kun je heerlijk brood en pattiserie shoppen bij Het Lokaal. Honger gekregen? Dan kun je bij het Lokaal aanschuiven voor koffie met iets lekkers of voor de lunch. Want van de producten die je kunt shoppen, het eigen assortiment, hebben ze ook een menukaart samen gesteld die representatief is voor waar Het Lokaal voor staat.

Het Lokaal, Oliemolenhof 90, Amersfoort

Ontdekken en proeven in mooi Amersfoort Het Lokaal Foodblog Foodinista
Ontdekken en proeven in mooi Amersfoort Het Lokaal Foodblog Foodinista
De beste deals voor de leukste dagjes weg vind je op Tripper.nl!

Vlaams Friteshuis Van Gogh in Amersfoort

Op zoek naar de lekkerste kroketten en bitterballen? Dan moet je naar Vlaams friteshuis Van Gogh! Zonde om daar niet even te gaan snacken in Amersfoort. Mijn aanraders? Daar moet je naartoe voor een garnalenkroket en een Vincent vega kroket die is gebaseerd op een Griekse variant met feta. Gewoon waanzinnig lekker snacken! Niet van de groothandel de frituur in, nee de kroketten maken ze zelf.

Vlaams Friteshuis Van Gogh, Langestraat 143, Amersfoort

Hete kolen grill restaurant in Amersfoort

Je late verrassen voor het avondeten en goed eten van de grill? Ga dan eten bij Hete kolen en bestel een plankje. Je krijgt vier lekkernijen naast elkaar. Het plankje is eigenlijk een voorgerecht, maar ik vond het met een bijgerecht zeker volstaan. Verder kun je allemaal andere heerlijke gerechten van de grill bestellen, waar hete kolen natuurlijk voor staat! Zo kreeg ik op het plankje; een gamba, pulled pork, bavette en pulled beef! Klinkt goed denk ik zo. En bestel er natuurlijk een echt biertje uit Amersfoort bij.

Hete kolen, Krankeledenstraat 7, Amersfoort

Plankje bij Hete Kolen Ontdekken en proeven in Amersfoort Foodblog Foodinista

Heb jij nog leuke tips in Amersfoort? Wat ik zelf vind is dat Amersfoort ook absoluut een leuke stad is voor een citytrip er is veel te  ontdekken en proeven in Amersfoort en omgeving, alleen op horecagebied. Daarom nog een aantal hoteltips.

Hoteltips in Amersfoort voor een weekendje weg

Overnachten in een oud pand, maar helemaal modern gemaakt en eigenlijk gewoon stylish? Dan ga je naar Hotel de Tabaksplant. Dicht bij het station overnachten in een modern hotel en op steenworp afstand van het centrum kies dan voor NH Amersfoort. En knus overnachten bij misschien wel één van de leukste café van Amersfoort en direct tegenover restaurant Hete Kolen? Ga dan overnachten bij Lange Jan Hotel.

Meer foodnieuwtjes en restaurant tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie