De maand juni van foodblogger Foodinista

Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – Juni 2020 van Foodinista

Deel deze post

Juni de maand van de vrijheden. In ieder geval voelde het zo. Mooi weer, de horeca ging weer geleidelijk open en we kunnen wanneer we het willen weer een beetje over de grens. Al bleven wij nog gewoon in Nederland, maar we boekten wel een reisje naar Zeeland en keken vooruit naar de zomervakantie. Het was genieten! We vierden verjaardagen, want zowel ik als mijn dochtertje Philou waren jarig en het was natuurlijk Vaderdag. Tijd voor mooie kunstwerkjes. Daar kwamen nog wat leuke activiteiten tussendoor en zo vloog juni voorbij. Ik neem je mee in het Foodblog Maandoverzicht – Juni 2020 van Foodinista.

Foodblog Maandoverzicht – Juni 2020 van Foodinista

1 juni – De horeca ging weer hopen

Juni begon geweldig. Het was een lang weekend, want het was Pinksteren en er werd besloten dat Pinkstermaandag vanaf 12.00 uur de horeca weer gedeeltelijk open mocht. Strenge regelgeving natuurlijk en het was nog allemaal aftasten, maar het leek wel een soort Bevrijdingsdag! Het was ook nog eens prachtig weer. Wij reden naar Oisterwijk. Een bezoek aan één van onze favoriete speeltuinen in het bos en lunchten bij De Rode Lelie met aansluitend nog een ijsje in het centrum.

Lunchen bij de Rode Lelie in Oisterwijk in het bos - tips van Foodinista
Ijsje eten in Oisterwijk

High tea bij Villa Augustus

Ook miste ik het om weer eens iets gezelligs te doen met mijn moeder. Wij gingen er op uit voor een high tea. Door de corona en met haar gevoeligheid voor Corona heeft ze echt een beetje opgesloten gezeten. Na een tijdje besloten mijn ouders ook zelf dat het wel klaar was, want als kluizenaar kun je niet leven en zonder genieten leef je niet. Dus wij gingen voor een high tea bij Villa Augustus. Dik verdiend en wat was het genieten!

High tea bij Villa Augustus in Dordrecht - restaurant tips in Dordrecht

Wij kregen twee etagières, want ik heb een citrus allergie en daar was echt perfect rekening mee gehouden. Villa Augustus is ook een prachtige locatie voor een weekendje weg, het licht aan het water en de mooie tuin om doorheen te wandelen, maar helaas regende het.. Maar meer reden om het zelf eens te gaat bekijken.

Met de kinderen naar de Efteling voor Max & Moritz

Wat een feest! Ook de Efteling is weer geleidelijk open. Oké het is niet wat het was, oké ik ga niet klagen – maar toch, het abonnement wat wij hebben voelt best wel waardeloos, met alle reserveringen en hoe regelmatig je nu kunt gaan is het echt de investering niet waard maar toch; wij zaten als één van de eerste in Max & Moritz en mochten om 8 uur in de ochtend komen proef rijden. Het was tof! Een ervaring die we niet meer vergeten. Maar we missen de oude Efteling wel. De vast gestelde route die je nu moet lopen, de shows die er niet zijn het is allemaal een beetje half-om-half. Maar we moeten het toch een beetje leuk houden allemaal. Foto’s maken bij Max & Moritz mocht nog niet, want het was toen allemaal nog strikt geheim. Maar zie de trotse gezichtjes.

Als eerste naar Max en Mortiz bij de Efteling

Mijn verjaardags weekend!

Woop woop ik was 14 juni jarig! Al weer 35 jaartjes jong! Na de tijd opgesloten te hebben gezeten had ik eigenlijk maar eens verjaardagswens; eropuit, even niks doen en genieten met elkaar! Wij gingen een heerlijk weekend naar Zeeland, wij verbleven in een stacaravan in Zeeland, hier kun je daar meer over lezen, maar daar zijn we eigenlijk heel weinig geweest. We zijn echt op de ontdekkingstour gegaan. We hadden zo’n geluk met het weer. Zag ik al tijden de regenbuien hangen online, bleek het uiteindelijk prachtig mooi weer. Zon, zon en zon! Wat een geluk! Strand, speeltuinen, terrasjes en heerlijk gegeten. Echt genieten en even helemaal opgeladen! Wat een feest!

Dit bericht bekijken op Instagram

GENIET WEEKEND ZEELAND Dit weekend was het voor ons genieten in Zeeland! Wat een vakantiegevoel! Prachtig weer, rustige stranden en mooie horeca. Eerlijk is eerlijk wat ga je weer van kleine dingen genieten. Alles 1,5 meter en Corona proof, maar wat fijn dat het weer kan. Ook heb ik mijn 35e kaarsje uitgeblazen 🧁! Ik was namelijk jarig op zondag🎉! Klein gevierd met het gezin, maar met heel veel liefde en vooral even geen 👩🏼‍💻. Quality time; zo’n, zee, strand en naar buiten en ontdekken. @michgelsen in dit geval de instahusband was er natuurlijk ook bij, maar dit plaatje met de kinderen vind ik zo mooi! Gewoon Nederland op een stralende dag en met de kinderen die zo snel groot worden! Maar oké… * * * P.s. Zal ik toch mijn Zeeland tips en ervaringen nog delen? En ook heb ik veel tips en ideeën mogen ontvangen van FB volgers! ❤️ zo lief! Zal ik ze delen? * * * #zeeland #duinen #gezinsfotografie #gezinsleven #handinhand #foodinistanl #dutchblogger #foodinistatravels #foodinistaloveskids #florian #philou #holiday #vakantieineigenland #vakantiegevoel #vakantie #weekendjeweg #weekendjezeeland #strandleven #beachlife #bluesky #reistips #reizen #reizenmetkinderen #travelpassport #blauw #genieten #genietenvankleinedingen #discoverunder10k #momlife #momsofinstagram

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Mijn allesjes op het strand in Zeeland - Geniet weekend Zeeland voor mijn verjaardag
Mijn allesjes op de duoschommel bij geniet restaurant De Houtzaagwerf in Zeeland
Op de duoswing bij De Houtzaagwerf, waar je ook heerlijk kunt eten
Zomer 2020Zomer 2020
Genieten bij de Houtzaagwerf - Weekendje Zeeland
Genieten bij De Houtzaagwerf
Ontbijten bij De Juf in Middelburg
Ontbijten bij De Juf in Middelburg
Oesterproeverij bij Seafarm in Zeeland
Oesterproeverij bij Seafarm
Zeevruchten salade bij Seafarm in Zeeland
Zeevruchten salade bij Seafarm
Dikke kussen!
Hangcultuur mosselen bij Neeltje Jans
Hangcultuur mosselen bij Neeltje Jans

Meer tips en een aantal tips die je hier kort en bondig leest kun je hier uitgebreid lezen in mijn Zeeland blog van ons vorige weekendje Zeeland. Uiteraard schrijf ik over dit weekendje Zeeland en onze ontdekkingen ook nog een uitgebreid reisblog. P.s. dit was onze privé vakantie, maar ook die delen we graag, we vonden het tenslotte ook erg leuk dat jullie de tips heel erg graag met ons deelden op Instagram en Facebook waardoor ons weekend met de kinderen nog veel leuker is geworden!

Tijd voor mijn eigen verpakking

Ondertussen kreeg ik ook nog de kans om samen te werken met één van mijn favoriete merken, wanneer het aan komt op verzorgen. Vichy. Ik kreeg een prachtig pakket toegestuurd voor gezichtsverzorging. Ook al ben ik ondertussen 35 jaar. Ik ben zeer gevoelig voor hormonen, wat wellicht gen verrassing is, vooral wanneer je dit artikel leest, en mijn huid blijft dan ook altijd gevoelig. Maar ook heb ik ondertussen weer een aantal ziekenhuisbezoeken mogen brengen en mag ik weer overnieuw de molen in. Ik weet nog niet of ik daar ‘opgelucht’ over ben, maar wel weet ik dat het in Tilburg niet netjes behandeld ben en dat een andere gynaecoloog mij verder wilt behandelen. Ik ga dus ook een beetje lief zijn voor mij zelf. Met de Normaderm lijn kan ik extra goed zorgen voor mijn acne en onzuiverhuiden. Het is een stap. Dankjewel Vichy!

De producten van Vichy van kun je trouwen hier vinden.

Dit bericht bekijken op Instagram

‘’Jeugdpuistjes’ en ‘oneffenheden’ zijn echt niet alleen van de jeugd… geloof mij maar. Jeugdpuistjes zijn wel van de eeuwige jeugd. Ik blijf er altijd mee bezig. Kortom het zijn puistjes, imperfecties en het gaat over talg. Ondertussen weet ik dat je er met op je eten letten veel aan kunt doen. Water drinken en fruit, want vitamine C, zoals kersen en aardbeien verrichten wonderen voor je huid. Sommigen lekkernijen kun je beter laten staan, maar ja, maar ja… je wilt wel eens iets en dan zijn er ook nog hormonen en zo en daar ben ik pas echt gevoelig voor. Kortom! HUIDVERZORGING. Ik ben dan ook zo blij met #normadermvichy een lijn van @vichynederland speciaal voor onzuiverheden. Van masker, voor ontspanning, tot reiniger en stick voor kleine oneffenheden. En schrik niet, want bij de derde foto zie je mijn nu glanzende kortom vette huid met oneffenheden en de doelstelling? Een zomer met alleen oog make-up! Moet kunnen toch? * * * #normaderm #vichynl #phytosolution #productgekregenvanvichy #foodinistanl #dutchblogger #huidverbetering #huidverzorging #flatlay #dutch_connection #noordbrabant #beautyphotography #beautyproduct #gezichtsbehandeling #gezichtsverzorging #acne #vichylover #dutchie #musthaves #favorieten #flowers #bloemen #productfotografie #aardbeien #kersen #gezondeten #healthylifestyle #healthyfood #gezondeleefstijl

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Griekse avond met vrienden – Barbecue tijd

Wat is het ook fijn om af en toe weer vrienden te zien! Deze barbecue stond al eerder op de planning, maar veel in het water en zo wilden we ook al met andere vrienden barbecueën, maar het werd een geïmproviseerde zondagmiddagborrel beging juni. Maar deze keer ging de barbecue aan op zaterdagavond, het was prachtig weer! Met verlangen naar zon, zee, strand in het buitenland en met elkaar eten bij de Griek, wat nog steeds lastig is, schonken we thuis de glazen Samos in en maakten we orzo met garnalen op de barbecue, Griekse salade en creëerden we zelf een Griekse avond. De borden bleven heel en we praktiseerden alvast over wat we gaan doen voor als ook carnaval niet door gaat, we gaan dan tenslotte altijd Grieken, en meer activiteiten, want we moeten waarschijnlijk ons eigen balboekje vullen. Zo gaan we toch al weer gezellig omdenken.

Orzo op de barbecue bereiden met Garnalespies
Griekse tomatenorzo met scampispies van de barbecue

P.s. zal ik het recept met jullie delen?
P.s. ook reisinspiratie voor Griekenland ga je natuurlijk vinden op de blog! Hier ga je bijvoorbeeld het Griekse eiland Naxos ontdekken.

Vaderdag 2020

Eric is de papa van de kinderen. En toch blijft Vaderdag altijd een drukke dag. Herkenbaar? De kinderen hebben 3 opa’s. Wij zitten meestal meer in de auto dan dat we ‘echt genieten’. Even ontbijten, knutselwerkjes en haast. Er stond een lunch op de planning, maar we besloten om deze te verzetten naar een rustig moment in de zomervakantie. Echt even genieten dan. Met Florian had ik een smulontbijtje gemaakt. Eitje, aardbeien, soesjes en wat had meneer zijn best gedaan! Sokken getekend op de scouting, Philou, Florian en ik hadden een kunstwerk gemaakt, op school was er geknutseld en nog getekend zo trots! Eigenlijk gaat het daar ook om natuurlijk.

Vaderdag kunstwerkjes

Verjaardagsweekend van Philou! Ons meisje 2 jaar

Wat een feest, want precies 2 weken na mijn verjaardag is mijn dochtertje Philou jarig. Al weer 2 jaar; wat gaat het hard! We startten het weekend met Pannenkoeken eten bij de Financiën een feestelijke verjaardagspannenkoek. We brachten een avondbezoek aan de Efteling. Wat wel weer fijn is, want voor de abonnementhouders zijn er extra avonden waarop de Efteling geopend is. Even een feestelijke avondwandeling en de kinderen waren extra moe. De volgende ochtend taart en cadeautjes uitpakken. Geen visite, want in augustus combineren we onze vier verjaardagen met elkaar, corona proof met een tuinfeestje, ook zijn Eric en ik 10 jaar samen de zelfde week en snikken we even omdat ons huwelijk twee weken later niet door gaat, maar een jaar later zeker weten wel! Maar terug naar het feest van Philou. Haar feestje ging verder in het Nijntje Museum, waar ze groot fan van is, p.s. we geven op Instagram nog een kinderboek weg t/m 6 juli, het nieuwe boek Nijntjes verjaardag, en we hebben de dag gezellig afgesloten bij de favoriete speeltuin in het bos en met borrelplanken bij De Rode Lelie. Vervolgens waren papa en mama even moe als de kinderen.

Verjaardag pannenkoek eten bij De Financieën in Loon op Zand
Verjaardag pannenkoek eten bij De Financieën in Loon op Zand
Verjaardag pannenkoek eten bij De Financieën in Loon op Zand
Verjaardagpannenkoek eten bij De Financiën
Goedemorgen Verjaardagscadeautjes
Goedemorgen Verjaardagscadeautjes

Verjaardagscadeautjes voor Philou! Daar zit ze in haar prinsessenjurk! Prinses is één van haar woordjes. Ook is Philou een echte poppenmama. Rondlopen met de poppen, de poppen verzorgen; luiers, flesjes, eten geven etc. Ik ging alleen op zoek naar een pop met een tintje. Een pop die meer op papa lijkt. Een tussen in pop, meer Indonesisch. Het was een zoektocht, maar het is gelukt! Ook nieusgierig? Het is deze BabyBorn pop, wel een meisje, een jongetje was ook nog leuk geweest, maar oma heeft al jongenskleding laten maken, en het is al een plaspop, maar daar wachten we nog even mee.

Spelen in het Nijntje Museum

De ochtend brachten we door in het Nijntje Museum. Weer zorgen en verzorgen.

Spelen in het Nijntje Museum
Borrelplanken Rode Lelie in Oisterwijk

De dag hebben we afgesloten met de borrelplanken in de speeltuin bij de Rode Lelie. Een heerlijke dag!

Winacties: Nijntje en Pannenkoeken

P.s. In juni zijn deze twee te leuke winacties op Instagram en Facebook gekomen! Je kunt een heel leuk Nijntje boek winnen Nijntjes verjaardag, wat je ook hier kunt shoppen.

Dit bericht bekijken op Instagram

WINACTIE- Wie jarig is trakteert! En wat een feestmaand 🎉 is het! In Juni was het 3 zondagen feest! 14 juni mocht ik Daphne van @foodinistanl mijn 35 kaarsjes uitblazen, op 21 juni mocht @nijntje_nl 65 kaarsjes uitblazen (voor altijd jong) en op 28 juni mocht onze Philou 2 kaarsjes uitblazen! Feest! 🎈 Wat een geluk dat er ter gelegenheid van de 65e verjaardag een heel mooi nieuw #nijntje boek is! #nijntjesverjaardag. Een mooi speels boek waarin Nijntje haar verjaardags gevoel deelt, zoals alleen Nijntje het kan. Dit boek is misschien anders dan wat je gewend bent. Prachtig om uit voor te lezen, maar ook om mee te spelen en ontdekken. Het is een boek van karton en voor verrassingen trek je aan de schuifjes, zoals bij een echt feestje, zijn er steeds weer verrassingen en ontdekt een kind speels wat een verjaardag is.. kortom! * * Wil je dit boek #winnen voor je kindje, kleindochter, neefje, of lieve buurmeisje of wie weet het beste vriendinnetje van je eigen kindje? Doe dan het volgende! * * – Like dit bericht – Laat een reactie achter, zodat we weten dat je mee doet! En tag iemand die je dit mooie #nijntjeboek ook gunt! Laat weten aan wie jij het cadeau geeft. – Deel dit bericht in je story of op je wall en tag @foodinistanl dan weten we dat je dit hebt gedaan! Veel succes! De #winactie draait op Instagram en FB. 2x Mee doen is 2x kans. Er is 1 prijs. De actie loopt tot 6 Juli. * * * #nijntjeliefkleinkonijntje #nijntjepluis #nijntje65 #nijntjemuseum #philou #cadeau #cadeautip #verjaardag #winactie #winnen #winnenwinnenwinnen #winnenvoorjekids #boekentip #kinderboeken #foodinistanl #dutchblogger #kleinemeisjes #verjaardagsfeestje #weggeven #kleinemeisjeswordengroot #boekjeslezen #nijntjechocolade #konijnenliefde #discoverunder10k

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Ook kun je een heerlijk pannenkoekenmix pakket winnen op Instagram en Facebook. En wil je er meer over weten dat moet je hier verder lezen.

Dit bericht bekijken op Instagram

WINACTIE – Yummie! Het is wel echt een pannenkoekendag of niet? Wat dacht je dan van een pannenkoekentaart? Wist je dat je daar ook gezond(er) mee kunt variëren? Zowel zoet als hartig en dankzij de #pannenkoekenmixen van @panashpancakes is het pas echt een feestje! Op de blog vertel ik je er heel veel over en deel ik ook dit recept met je. Echt de moeite waard! Maar weet je wat pas echt leuk is! Van #panashpannenkoekenmix mag ik een pakket met 5 van die mooie mixen weg geven! Dan kun jij eindeloos heerlijke variaties bakken en neem even een kijkje bij #panash, want er zijn zoveel smaakjes en variaties mogelijk! Zelf maakte ik een zoete chocolade pannenkoekentaart met rood fruit en vanillekwark gezonder smullen voor het hele gezin! Daarvoor gebruikten wij de mix met cacao op basis van speld, en nu wil jij winnen en wat willen we dat jij doet voor het pakket t.w.v. 20,00 Euro. * * * #WINACTIE – Like dit bericht – Volg @foodinistanl en @panashpancakes – Laat een korte reactie achter, zodat we weten dat je mee doet! – Deel dit bericht in je story of op je wall en tag @foodinistanl. Zo simpel is het! P.s. De actie draait op Instagram en Facebook. 1 pakket, maar 2x mee doen is 2x kans! De actie loopt tot 7 juli daarna krijgt de winnaar bericht. * * * P.s. Voor het recept ga je naar de link in bio @foodinistanl. * * * #panashpancakes #pancakes #pannenkoeken #pannenkoekentaart #roodfruit #foodinistanl #foodinistacollab #gezondeleefstijl #gezondereten #chocolade #eetsmakelijk #winacties #giveaway #winnen #pannenkoekenbakken #sweettooth #fruit #dutchfoodie #dutchfoodblogger #fingerlickinggood #noordbrabant #kaatsheuvel #loonopzand #tilburg #meedoenismakkelijk #receptvandedag

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

En tot de volgende maand!

Liefs,

Daphne

Geen bericht missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie