Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – Februari 2021 van Foodinista

Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – Februari 2021 van Foodinista

Deel deze post

Februari 2021! Een nieuwe maand en tijd voor een nieuw maanddagboek. Even terugkijken naar Februari. Een maand waarin we Corona bijna een jaar in ons midden is. Ik blijf je wel meenemen in onze maandelijkse dagboeken en een kijkje achter het blog, want het is mij vooral opgevallen dat ik toch heel veel fotomomenten had! Wij proberen het gezellig en leuk te houden. Want deze dagboeken zijn een kijkje bij ons thuis. Februari was de maand van carnaval, Valentijnsdag, knutselen, verjaardagen op afstand, met lenteweer de natuur in en thuis uit eten. De ervaringen deel ik natuurlijk met je. We hebben gezellige herinneringen gecreëerd. Dit alles lees je in ons Februari dagboek met leuke uitjes, activiteiten van de kinderen, restaurants en meer ervaringen. Kijk je mee in het Foodblog Maandoverzicht – Februari 2021 van Foodinista.

Foodblog Maandoverzicht – Februari 2021 van Foodinista - Wat hebben wij allemaal gedaan? - Foodblog Foodinista

Foodblog Maandoverzicht – Februari 2021 van Foodinista – Wat hebben wij allemaal gedaan?

Gezelligheid in huis

kussen met foto ijsje eten - Foto op canvas

Nu we toch veel meer in huis zijn hebben we het ook thuis wat gezelliger gemaakt. Er is ook meer tijd voor. Leuke kussentjes op de bank, maar ook nieuwe foto’s aan de muur. Ik vertel je er in de Happy Musthaves meer over. Naast de foto’s aan de muur bestelde ik ook deze kussens voor op de bank met foto’s van de kinderen.

Carnaval 2021

Ook carnaval werd thuis gevierd, maar we hebben er wel het beste van gemaakt.

Carnaval op school

Gelukkig mocht Florian wel carnaval vieren op school. Voor de kinderen heel erg leuk! Zo kregen ze het gevoel toch mee!

Carnavalswagen van Lego

Dit jaar was er geen optocht, maar de kinderen konden wel een wagen bouwen van Lego voor Turfkes Lego Masters! En gebouwd werd er! Door Florian en nog 49 Turfkes. Wat was meneer trots toen zijn wagen de top 10 haalde en in de echte optocht kwam.

Lego wagen opgesteld in de Bibliotheek

Dus kijken met zus en uiteindelijk werd hij 9e! Super trots!

De Grote Speelgoedwinkel - Speelgoed, Spellen en Puzzels
Thuis carnaval vieren
Thuis carnaval vieren
Thuis carnaval vieren

Natuurlijk deden we thuis ook nog ons best met verkleden, schminken, mini disco met het carnavals tv programma, hapjes, drankjes en de solonaise. Maar alsjeblieft wat kijken we uit naar een normale carnaval!

Zelf warme chocolademelk met Schrobbelèr maken - Recept van Foodblog Foodinista

En geen carnaval zonder Schrobbelèr. Dus een warme chocolademelk met Schrobbelèr en confetti ging er wel in! Hoe je deze zelf maakt ga je hier vinden.

Valentijnsdag

Liefdevol en gezellig! Valentijnsdag zijn we gestart met een uitgebreid Valentijnsdag ontbijt met het gezin. Een klein feestje met elkaar. De tafel leuke versierd met Valentijnsdag spulletjes.

Valentijnsdag ontbijt
Valentijnsdag ontbijt
Koffiebonen bij Café du Jour

Zo veel extra moeite is het ook niet, want ontbijten met croissantjes doen we toch wel. Maar het feestje was zo veel leuker. In de avond gingen de kinderen logeren bij opa en oma. Tijd voor een sushi avond voor Eric en mij.

Sushi night

Knutselen, knutselen en knutselen

Half Februari gingen de kinderen weer naar school. En wat zijn ze beiden blij! Weer naar school, weer naar de kdv, vriendjes en vriendinnetjes zien en niet alleen ons! In de tussentijd hebben we nog veel geknutseld met de kinderen. De oma’s zijn ook alle 3 jarig in Februari. Dus cadeautjes tijd! Schilderijen maken met gietverf en veel glitters. Gegoten op hartjes schildersdoek. Niet moeilijk, maar wel heel leuk!

Het schilderdoek leg je op een plastic ondergrond, vervolgens meng je de kleuren gietverf in een maatbeker. Meestal 3 tot 4 kleuren. Je kunt met een flesje wel 3 tot 4 keer doen. De gietverf meng je niet. Je giet de verf op het doek en je ziet de verf overlopen in elkaar als een olievlek. Je kunt dan de verf verspreiden over de schilderijen met een mengstokje. Je kunt het schilderij mooier maken met glitters. De schilderijen moeten wel drie dagen drogen en je kunt ze niet verschuiven dus denk daaraan, voordat je gaat beginnen met deze vorm van ‘kunst’.

Gietverf schilderijen maken - Knutselen met kinderen

En sieradendoosjes maken. Leuke doosjes schilderen met acrylverf en vervolgens versieren met glitters. Veel plezier en leuke kleine cadeautjes.

Gietverf schilderijen maken - Knutselen met kinderen

Iets anders leuks wat ik heb gedaan met een vriendin en haar zoontje er ok bij is het versieren van balonnen. We hebben van balonnen ‘dieren’ gemaakt. Best een klusje, maar wel heel erg leuk! En vooral het resultaat vonden de kinderen natuurlijk erg leuk! Dit doe je met ballon dieren van SES, maar er zijn ook nog andere varianten.

Ballon dieren maken - knutselen met kinderen
Ballon dieren maken - knutselen met kinderen
Ballon dieren maken - knutselen met kinderen

En aangezien wij ook voor onszelf moeten blijven zorgen… haalden we voor ons zelf een heerlijke lunch bij De Molen in Kaatsheuvel. Zoals mijn vissalade.

Lunch van de Molen

Samen de keuken in

Naast knutselen, gingen we ook samen de keuken in. De lock down heeft ook echt een positief effect gehad. Florian is veel beter gaan eten. Dit vond ik in het voorjaar al. Maar er is meer rust. Samen koken heeft ook een goed effect. Weet wat je eet werkt bij hem tijd! Voor Dr. Oetker bakten we samen pizza broodjes met het Dr. Oetker Pizza pakket en met groente, tonijn, kaas en fruit. Eigenlijk van alles. Pizza is natuurlijk lekker, maar over de topping hebben we nog wel eens een discussie. Hoe het echt ging lees je hier.

Leven de sneeuw!

Laten we niet vergeten dat de sneeuw natuurlijk een groot cadeau was in Februari! Dus ik zal ook een aantal van onze ervaringen met je delen. Sneeuwpret! Verder dan onze straat gingen we eigenlijk niet. Met de buren werd er een sneeuw glijbaan gebouwd en het zorgde voor veel plezier!

Samen op de slee - Sneeuw in Februari
Samen op de slee - Sneeuw in Februari
Samen op de slee - Sneeuw in Februari

Natuurlijk werd er een sneeuwpop gemaakt! Hoe kan het ook anders met een Elza liefhebber!

Samen op de slee - Sneeuw in Februari
vtwonen.nl

Bijna Lente

En zo is het weer helemaal anders. Een lange wandeling door Loonse en Drunense Duinen. Terwijl Florian op school was gingen Philou en ik er voor met een vriendin en haar baby.

Wandelen in de Loonse en Drunense Duinen
Koffie en Appeltaart to go

Met koffie en appeltaart to go. Een mooie afsluiter van Februari!

Tot Maart!

Liefs,

Daphne

Geen bericht missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie