Kookboeken tips voor de barbecue Rook

Kookboeken tips voor de barbecue chef

Deel deze post

Deze maand ben ik met mijn hoofd nog helemaal bij reizen met mijn vakantie op Menorca en met het bezoeken van de leukste plekjes en leuke persreizen in de planning in zowel juni als juli. Kijk ik ook weer uit naar lange zomeravonden buiten gewoon in mijn eigen tuin. Dit is de eerste zomer dat ik daar echt van kan gaan genieten. Vorige zomer was onze tuin zeker nog niet af, stonden onze tuinmeubels nog niet buiten en gebruikten wij eerst nog een Smokey Joe om op te barbecueën. Niks mis mee hoor, maar niet heel praktisch. Aan het einde van de zomer kwam er een echte Weber. Geweldig! Nu kan het echte barbecue feest beginnen, al is het soms nog barbeknoeien. Alles moet je tenslotte leren. Ik bereid de gerechten voor en Eric gaat met de barbecue echt aan het werk. Soms wel een klus, maar wel heel leuk en gezellig. Zo kon je het succes van de schol op de barbecue al lezen. Deze maand komen er nog meer recepten voorbij, maar ook ik kan wel enige inspiratie gebruiken. In dit blog mijn kookboeken tips voor de barbecue chef of barbecue chef die nog veel kan leren en inspiratie nodig heeft. Ik vind het sowieso mooie boeken met inspireren de recepten en natuurlijk zijn het ook hele leuke tips voor de vaderdag.

3x Kookboeken tips voor de barbecue chef

Favoriete Barbecue Kookboeken – Smokey goodness

Favoriete kookboeken voor de barbecue chef Smokey goodnesse barbecue bijbel

In een barbecue kookboek van de wereldkampioen barbecue. In Smokey Goodness geeft hij zijn geheimen een beetje prijs. Niet alleen recepten, maar wel originele recepten, zoals een sushiroll van de barbecue. Ook het controleren van de temperatuur en het voor bereiden van de barbecue beschrijft Jord Althuizen uitgebreid in dit kookboek. Ondertussen kun je een heel boekenpakket geven, want ook deel 2 en deel 3  van Smokey Goodness zijn ondertussen verschenen.

Kookboek: Smokey Goodness
Auteur: Jord Althuizen
Aantal pagina’s: 224
Recepten: 90

Favoriete Barbecue Kookboeken – BBQ Bijbel

Favoriete barbecue kookboeken BBQ Bijbel van Julius Jaspers

Voor als je alles wilt weten over de bbq en de bereidingen voor de bbq. Het gehele A-Z komt in de BBQbijbel ter sprake. Julius Jaspers is al chef dol op de barbecue en heeft naast de basis zijn 250 meest favoriete barbecue recepten verzameld in zijn BBQbijbel.

Kookboek: BBQBijbel
Auteur: Julius Jaspers
Aantal pagina’s: 520
Recepten: 250

Favoriete Barbecue Kookboeken – Rook!

Kookboeken tips voor de barbecue Rook

Op de barbecue kun je natuurlijk ook roken, niet alleen zalm, maar maak zelf vleeswaren en creëer de meest heerlijke desserts met fruit. In dit kookboek komt het slowcooken helemaal aan bod met heel veel recept om alle gerechten te roken op de barbecue en in de rookkast.

Kookboek: Rook!
Auteur: Steven Raichlen
Aantal pagina’s: 304
Recepten: 150+

Meer kookboeken tips? Kijk bij de leukste kookboeken op de blog.

Meer blogs  met de leukste en nieuwe kookboeken ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op InstagramTwitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie