De jonge foodie kidsmaand kookboek tip Foodblog Foodinista

Kids kookboek tips

Deel deze post

Maart en  het zou een beetje lente moeten worden, maar zo voelt het toch nog niet, wat is het koud! Gelukkig de lente staat deze maand niet centraal op de blog, maar de kinderen wel, want het is kidsmaand en ook een beetje mamamaand, gezinsmaand en alles wat erbij komt kijken eigenlijk. Zoals iedere maand start ik de maand met mijn favoriete kookboeken en het kunnen de nieuwste kookboeken zijn, maar natuurlijk ook helemaal bijpassend bij het thema en wat zijn er ondertussen leuke kookboeken door en voor kinderen, gezinnen en voor de mama’s en papa’s die in de keuken staan en voor het gezin koken. Mijn favorieten heb ik geselecteerd. Welk kids kookboek is jouw favoriet?

5x Kids kookboek tips

Kids kookboek tip 1: De Zilveren Lepel voor kinderen

Zilveren lepel voor kinderen kids kookboek tips foodblog Foodinista kidsmaand

Welk kind is er niet dol op Italiaans eten? Spaghetti, macaroni, lasagne. Al eerder schreef ik een review over de Zilveren lepel pasta, maar dan alleen voor volwassenen. Ook daar staan voldoende kinderproof recepten in, maar niet voor de echte kleintjes. Één ding weet ik wel. Mijn mannetje smult ervan! Het Italiaanse eten. Bolognaise, met zalm, met tonijn, groente, alleen de maïs zeeft hij eruit. En met dit kookboek De Zilveren Lepel voor kinderen maak je de lekkerste variatie recepten zelf gezond en lekker en een extra voordeel je kunt er zelf vol smaak ook nog van mee eten.

Goedkoop naar het circus

Kids kookboek tip 2: Superstarters

Ontbijt kookboek Super Starters Foodblog Foodinista kookboek tip

Is het ontbijt iedere ochtend weer het zelfde probleem en gaat de boterham er onmogelijk in? Dan kan dit kookboek Superstarters uitkomsten brengen voor iedere dag een geslaagd, gezond en gevarieerd ontbijt. De ontbijtjes zijn zeker niet te moeilijk, maar we weten allemaal hoe belangrijk, en vooral voor kinderen, een goed ontbijt is.

Kids kookboek tip 3: Good Food Book

Good Food Kookboek kidsweek kookboeken tips foodblog Foodinista

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat chefkoks thuis eten? Hoe ze hun gezin enthousiasmeren om gezond en natuurlijk lekker te eten? In dit kookboek delen ze hun geheim. Niet alleen chefkoks, maar ook BN-ers die wel van een goede maaltijd houden, zoals Gerard Eckdom en Guus Meeuwis delen hun favoriete recepten van de BBQ tot de hun favoriete salades waar de gezinsleden van genieten. In het Good Food Book delen ze het allemaal en natuurlijk staan de recepten er in.

Kids kookboek tip 4: De jonge foodie

De jonge foodie kidsmaand kookboek tip Foodblog Foodinista

Zo jong en al zo bewust wat ontzettend leuk! Ik ben fan en volg De jonge Foodie Alessandra haar blog, maar nu is er ook het kookboek of ik kan eigenlijk wel zeggen lifestyleboek, want naast recepten binnen haar eigen gezonde levensstijl schrijft Alessandra ook over inspirerende yoga oefeningen en meditatie. Waarom het zorgt voor een gezonde levensstijl, zodat zij zich volledig op haar jonge leven kan richten en haar doelen die ze wil bereiken en dat doet ze goed! Tips voor de jongeren met deze oefeningen verminder je klachten als stress en faalangst en hebben we die soms niet allemaal. Een leuk en interessant boek.

Kids kookboek tip 5: 500 recepten voor baby & peuter

500 baby & peuter gerechten kookboek foodblog Foodinista kidsmaan kookboeken tips

Ik heb dit kookboek al sinds de geboorte van Florian in huis, als cadeautje gekregen. In het begin is het natuurlijk helemaal niet nodig. Een flesje en een kleintje heeft voldoende, maar hoe groter, hoe meer gaan ze eten. Alleen waar begin je mee? Maak je het zelf, uit een potje. Het is allemaal oefenen. Dit boek heeft mij geholpen, inzicht gegeven en durf. Een goed basisboek met veel ideeën en naar mijn mening een echte musthave.

Welke kookboek voor kinderen is jouw favoriet? Of heb jij nog andere favorieten? Goede tips lees ik graag terug!

Meer blogs en ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

3 Reactie's
 • Sabne Mathilda
  Geplaatst op 14:19h, 02 maart

  Ik heb een kleuterdame en een baby boy, op dit moment vind ik het boek Opperdepop van AH erg leuk! Er staan leuke receptjes in van baby tot kind.

 • Foodinista
  Geplaatst op 14:22h, 02 maart

  Ja dat boek ken ik ook! Goede tip, want ook dat is een erg leuk boek met goede tips en uitdagende recepten.

 • Rowan - sillysis.nl
  Geplaatst op 17:23h, 05 maart

  Leuke boeken zeg! Het is dat ik zelf geen kinderen heb, anders had ik mijn kast al vol gehad denk ik! ;-)

Geef een reactie