
16 jan Kalkoennuggets met aardappelsalade en tomatensalsa van Marley Spoon
Een foodbox testen daar word ik enthousiast van! Na de zomervakantie of na de feestdagen bijvoorbeeld zorgt een foodbox ook direct weer voor ritme. Dan krijg je ook altijd veel korting bij het bestellen van bijvoorbeeld een Marley Spoon foodbox. Goed gevarieerd eten. Goed en gevarieerd eten kun je jezelf makkelijker maken met een vooraf samengestelde foodbox, zoals van Marley Spoon. Waar wij de recepten voor kalkoennuggets met aardapelsalade en Egyptische gehaktballetjes hebben gemaakt. Gezond gevarieerd en vooral veel ijzer wat ik altijd wel kan gebruiken met een gezin wat altijd druk in beweging is. Herkenbaar? Dan is het misschien ook iets voor jou. Sowieso deze variatie op kipnuggets, zoals kalkoennuggets.
Een goede foodbox helpt bij goede voornemens
Hoe helpt Marley Spoon mij daar dan nog meer bij? Ondertussen weten we dat er diverse foodboxen zijn, maar waarin zijn de foodboxen onderscheidend? Ik kan je sowieso vertellen waarom Marley Spoon een beetje anders is dan de andere foodboxen. Er zijn diverse onderdelen waar ik heel erg enthousiast over ben. En voor deze keer deel ik ook een voorbeeld recept met je van Marley Spoon wat ik ook zelf heb gemaakt, zodat ik je echt kan vertellen waarom Marley Spoon zo fijn is. Het begon er al mee dat je bij Marley Spoon zelf je gerechten kunt kiezen. Dat is naar mijn inzicht ideaal voor gezinnen, maar zo kun je de foodbox ook aanpassen op je eigen kookkunsten en smaakpapillen.
Inhoud Marley Spoon foodbox
Op woensdagavond werd bij ons de foodbox van Marley Spoon bezorgd. Naast dat je zelf de inhoud van de foodbox kiest kun je ook het bezorgmoment plannen. Ja, dit kan ook in de avond. Fijn! De foodbox was goed gevuld met de ingrediënten voor de kalkoennuggets en de ingrediënten voor de Egyptische gehaktballetjes. Wij kozen toevallig twee keer voor vlees, maar er zijn ook vegetarische en vis varianties. Voldoende keuze. Daarbij is de inhoud van de foodbox ook nog geheel compleet. Verse producten, kwalitatieve ingrediënten, goede smaakmakers en een uitgebreide receptbeschrijving met foto’s. Niet te vergeten dat je ieder ingrediënt krijgt aangeleverd op zout, peper en olijfolie na.
Ingrediënten kalkoennuggets met aardappelsalade voor 4 personen
Kalkoennuggets
- 2 kalkoenhaasjes
- 50 gram bloem
- 50 gram paneermeel
- 200 ml olijfolie
- 50 ml water
Aardapelsalade
- 1 komkommer
- kilo aardappels
- 1 rode ui
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels azijn
Ik heb er extra en per ongeluk één tomaat extra aan toegevoegd. Lekker fris. Nog een variatie tip: augurkjes.
Tomatensalsa
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel goulash kruiden
- 2 tomaten
- naar keuze 1 rode peper
Tips en benodigdheden voor het recept
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden in de keuken voor het bereiden van de recepten
- 2 snijplanken
- 2 messen
- schaal
- pan
- koekenpan
- 3 diepe borden
- staafmixer
- knijptang
- keukenpapier
- maatbeker.
Recept voor de kalkoennuggets met aardappelsalade en tomatensalsa
Aardappels koken
Maak de aardappels schoon en snijd de aardappels in parten. Kook de aardappels vervolgens in 15 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en bewaar de aardappels even apart.
Aardappelsalade en tomatensalsa maken
Snijd de tomaten in partjes, snijd de komkommer grot en snipper de rode ui. Houd je van pittig? Snijd dan ook de rode peper zonder de zaadlijsten fijn. Maak vervolgens de tomatensalsa. Pureer met de staafmixer de tomaten, ketchup, 1 eetlepel gehakte ui, goulashkruiden en eventueel de chilipeper tot een verse tomatensalsa. Maak op smaak met zout, peper en olijfolie.
Kalkoennuggets recept
Start met het maken van de kalkoennuggets. Snijd de kalkoenhaas eerst op lengte door de helft en snijd vervolgens de kalkoen in stukken. Meng op een bord de bloem met water. Verdeel op het tweede bord de paneermeel. Haal de kalkoenhaasjes eerst door het beslag en vervolgens door het paneermeel. Bewaar de kalkoenhaasjes op het derde bord.
Verhit in een pan de helft van de olijfolie tot het ongeveer 1 cm diep is. Bereid de eerste portie in de koekenpan. Let op de olie spettert wel. Draai de kalkoennuggets in vijf minuten om en om en de eerste portie is klaar. Heb je minder olie? Giet er dan nog een beetje olijfolie bij en herhaal bij de juiste verhitting het proces nog een keer. Laat de kalkoennuggets uitlekken tussen keukenpapier.
Kalkoennuggets, aardappelsalade met tomatensalsa
De laatste stap is de aardappelsalade. Meng in een schaal de aardappels, komkommer, ui en aardappels door elkaar. Maak de dressing van azijn, mayonaise, mosterd en honing. Meng de dressing door de salade. Vervolgens is het etenstijd!
Meer recepten en eet favorieten ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Vaker nuggets maken? Maak dan ook eens deze kipnuggets met een havermout korstje van Foodblog Foodinista
Geen reactie's