Levensstijl inspiratie

Favoriete inspiratieboeken eetstijl motivatie

Deel deze post

Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar 2015? Met stip boven aan, zoals elk jaar staat wederom in Nederland; afvallen. Heb jij je ook voorgenomen om te gaan afvallen? Ik eigenlijk ook wel, maar na alle pogingen met diëten weet ik dat diëten voor mij eigenlijk niks is en dat het toch echt gaat om een eetstijl aanpassing of meer eetstijl motivatie.

Eetstijl motivatie

De laatste jaren ben ik mij meer gaan verdiepen in het de eetstijl motivatie en levensstijl motivatie en wat goed is voor je lichaam, humeur, welke vitamines je nodig hebt en waar je ze vandaan haalt. Eerlijk is eerlijk, want een beetje hulp had ik hier wel bij nodig, want ik was ook wel een beetje de weg kwijt. Het gaat dan niet allemaal direct om superfoods, maar ook vaak om terug naar de basis. Al zie ik ook zeker een meerwaarde in superfoods. Het geen pakjes beleid en meer beweging. Het feit is dat we door alles wat ons wordt aangeboden. Veel gemak, veel lekkers, al het nieuwe wat we willen en moeten proberen we vaak de weg kwijt zijn. Er is zoveel om van te genieten, maar ook zoveel uit de basis te halen om van te genieten, waarvan je een veel gezondere levensstijl krijgt.

Eetstijl Motivatie Inspiratieboeken

Een aantal boeken hebben mij meer inzicht gegeven hoe weer meer grip te krijgen op mijn eetstijl en gezondere levensstijl. Het gaat mij namelijk niet zo zeer om het dieet, maar om bewust te zijn van wat ik eet en wat het eten met mijn lichaam doet en wat het eten juist niet voor mijn lichaam doet.

Eetstijl Motivatie Inspiratieboek tip De Mooie Voedselmachine van Giulia Enders

Levensstijl inspiratie

Voor een gezond lichaam begint er heel veel in de darmen. Dit boek vertelde mij bijna alles over mijn darmen. Zelf kreeg ik steeds meer last van mijn darmen en pijn. De conclusie; spastische darmen door de huisarts. De oplossing medicijnen. Dit vind ik niet de oplossing, want hier kom je niet meer vanaf. Ook vind ik het erg raar, als je hier nooit last van hebt gehad en dit opeens in je lichaam ontstaat. Dit kan door veel verschillende oorzaken ontstaan, maar natuurlijk ook door wat je eet en onderschat de gevolgen niet van waar je darmen allemaal invloed op hebben. Heel interessant en om te lezen en natuurlijk het leert je om bewuster te worden en beter voor je lichaam te zorgen zonder direct op dieet te gaan. Een natuurlijke levensstijlaanpassing, doordat jij goed voor je lichaam wilt zorgen met het boek De Mooie voedselmachine van Giulia Enders.

De Mooie Voedselmachine bestel je hier

Eetstijl Motivatie Inspiratieboek tip Power Food van Rens Kroes

gezonde eetstijl motivatie

In het boek van Rens Kroes Powerfood staan een aantal gezonde powerfood recepten die heel goed zijn voor je lichaam en je een echte boost geven, maar het boek maak je met name bewust van wat deze powerfoods doen voor je lichaam en wat je er mee kunt met een beetje creativiteit in de keuken kun je veel meer met deze producten en zet je een goede stap naar een gezondere eetstijl en levensstijl.

Powerfood van Rens Kroes bestel je hier

Eetstijl Motivatie Inspiratieboek tip Eet jezelf mooi en slank van Amber Albarda

Gezonde levensstijl

Aan dit boek van Amber Albarda heb ik heel veel gehad! Het boek eet jezelf mooi, slank & gelukkig. Met mij nog 65.000 Nederlanders. In februari 2015 komt er een compleet herschreven versie van dit boek uit alweer de 15e druk. Meer up-to-date. Amber helpt je echt om je eetstijl aan te passen en dus ook je levensstijl. Daar wordt je gezond, mooi en gelukkig van. Eerlijk ik wijk wel eens af, maar dit boek is wel een goede handleiding en steun om het vervolgens weer op te pakken. Amber hanteert wel een soort van dieet en stappenplan om af te kicken van je oude gewoonte, maar het went snel.

De boeken van Amber bestel je hier

Geen blog missen? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie