Digitaal dineren sushinight

Digitaal dineren voor me-time

Deel deze post

Digitaal dineren dat is een best wel een goed idee voor een beetje me-time in een restaurant. Dan bedoel ik niet dat je je kind tijdens het lunchen of dineren een ipad in de handen drukt en er vervolgens je eigen feestje van gaat maken. Nee ik bedoel iets heel anders. Het is al weer vier jaar terug dat ik bij Gordon Ramsay in Las Vegas ging eten en geïntroduceerd werd met het digitaal dineren. Ik werd eigenlijk best wel verrast! Bij Gordon Ramsay werd voor mij het digitaal dineren in geïntroduceerd.

iPad wandelende eet encyclodie

Het lijkt misschien allemaal een beetje onpersoonlijk, en eerlijk dat was toen ook wel mijn eerste gedachte. Vooral aangezien het mijn eerste Gordon Ramsay ervaring was. Ik dacht, echt, serieus! Krijg ik nu een iPad in mijn handen gedrukt en veel plezier er mee? Maar mijn ervaring was uiteindelijk compleet anders. Goed horecapersoneel kan je heel veel vertellen over de menukaart, de dagtoppers kunnen worden toegelicht, maar bij bijvoorbeeld BURGR in Las Vegas serveren ze bijvoorbeeld alleen al meer dan vijftig soorten speciaalbier. Daarbij nog de twaalf hamburgers, een aantal hotdogs, diverse soorten frietjes, die perfect matchen met diverse hamburgers en sommigen helemaal niet. Laat dat nu op een papieren menukaart nooit passen! Een digitaal horecasysteem is in staat dit allemaal heel mooi te matchen en een overzicht voor je te creëren met uitleg. Kun je niet kiezen, wil je meer weten of heb je toch hulp nodig dan druk je op een hulp knop en krijg je van de bediening alsnog meer toelichting om het proces te versimpelen. Eventuele dagelijkse menu’s worden alsnog toegelicht.

Al lang geen pionier meer

Helaas voor hem Gordon Ramsay is al lang geen pionier meer. Wellicht een soort trend gezet en de sushirestaurants hebben zich massaal aangemeld voor deze manier van kiezen en bestellen. Dat vind ik dus zelf geweldig. En dat vind ik dus het voorbeeld van digitaal dineren voor me-time. Als wij samen uit eten gaan, maar echt even goed bij willen praten dan is het fijn om alles in te vullen op het digitale scherm van de hapjes tot de drankjes, rekening bijhouden en bij hulp, schone glazen of iets anders vragen we daar ook om. Ik denk dat wij het prettig vinden, maar ik kan mij zomaar voorstellen dat het in zo’n sushirestaurant ook heel efficiënt werkt. Al houd ik ook echt wel van een persoonlijke benadering begrijp mij niet verkeerd. Je restaurant moet er geschikt voor zijn. De cultuur vereenzaamd tenslotte en luisteren we niet graag naar een chef aan tafel, een sommelier die ons vertelt welke wijn we drinken. Ieder restaurant zijn eigen werkwijze, maar laten we wel eerlijk zijn dat deze manier van werken er tegenwoordig bij hoort.

Digitaal dineren top of flop?

Hoe denk jij over het digitaal dineren? Is het een eye openaar als menukaart? Een snel service systeem? Afhankelijk van de locatie of zie je er helemaal niks in? Ik ben heel benieuwd! Voor mij is het heel erg afhankelijk van de locatie, maar voor veel restaurants vind ik het een uitkomst. Ik ben benieuwd!

Meer foodnieuwtjes en restauranttips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie