Dutch baby met stoofpeertjes in Licor 43 met chocoladesaus - Recept van Foodblog Foodinista

Deze pannen moét je in je keuken hebben staan

Deel deze post

Pannen zijn er erg veel en eigenlijk is elke pan weer voor iets anders goed. Nu kun je zeggen dat je eigenlijk elke pan vrijwel voor alles kunt gebruiken, maar dat is niet helemaal waar. Hoewel je zeker een wok pan ook kunt gebruiken om een sausje te maken en je ook je soep kunt klaarmaken in een steelpannetje, ideaal is het niet en daarom zijn de volgende pannen echte must haves voor in je keuken.

Grieks stoofpotje met orzo met Inktvis in tomatensaus - Orzo recept van Foodblog Foodinista

Anti-aanbak koekenpan in diverse formaten

Een koekenpan met een anti-aanbak laag is ideaal. Je kunt er van alles in klaarmaken, zoals een eitje, een stukje vlees, groentes, pannenkoeken, een saus, ga zo maar door. Daarom zijn diverse maten ook handig. Voor één spiegeleitje heb je natuurlijk geen hele grote pan nodig. Dan is een wat kleiner pannetje ideaal. En de anti-aanbak laag zorgt ervoor dat je nooit last hebt van aangebakken dingen en ook heb je maar weinig olie of boter nodig om iets te bakken. Ideaal dus!

Risotto met bier en gegrilde pompoen met pancetta - Foodblog Foodinista

Een grillpan

Grillpannen zijn voor diverse dingen erg handig, al denk je op het eerste gezicht misschien niet dat je hem veel gaat gebruiken. Een grillpan is ideaal om van alles klaar te maken. Zo kun je diverse groentes grillen, zoals sperziebonen, paprika, ui of aardappel, je kunt brood erin doen, vlees, zelfs fruit is heerlijk van een grillpan. Je kunt het ook vergelijken met een barbecue of gourmetplaat, alleen dan stukken makkelijker! Nog een echte must have dus.

Een goede grote stoompan

Stoompannen zijn ideaal voor het stomen van dingen, zoals de naam je al doet denken. Wat kun je hiermee, denk je misschien. Maar het stomen van dingen kun je met van alles doen! Zo kun je rijst, groenten, aardappelen, vlees of vis of zelfs bepaalde broodjes stomen en op die manier klaarmaken. Hoewel je misschien niet dagelijks van plan bent om iets te stomen, het stomen van bepaalde ingrediënten is wel echt iets wat erg lekker is en wat veel toevoegt aan een gerecht.

Een braadpan

Als je van stoofpotjes houdt, is een braadpan ook echt niet te missen in je keuken. Een goede braadpan zal je eten heerlijk smaakvol en sappig houden, en ervoor zorgen dat alles goed gaart en de perfecte consistentie heeft. Braadpannen brengen veel unieke eigenschappen met zich mee, zoals dat ze snel warm worden en weinig warmte verliezen, ingrediënten blijven vrijwel nooit plakken aan de bodem en de hitte wordt goed verdeeld. Een topper onder de pannen!

Geen feestdagen tips missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie