Budgetrecepten met mini blinde vinken Foodblog Foodinista

10x Budgetrecepten tips

Deel deze post

In Januari hebben we er denk ik allemaal geen moeite mee om iets meer op budget te leven? De decembermaand was voor de meesten al duur genoeg. Wellicht wil je ook bezuinigen op het eten gezond of ongezond, koken met kliekjes, slim inkopen of gewoon een beetje inspiratie op doen. In dit blog verzamelde ik tien budgetrecepten van mamabloggers, foodbloggers en lifestylebloggers vol inspiratie om de maand uit te komen en natuurlijk kunnen de budgetrecepten tips je het hele jaar door inspireren, want ze zijn gewoon lekker en op budget dat is mooi mee genomen.

Tien budgetrecepten tips verzameld

Budgetrecepten tips Broodpudding uit de airfreyer Foodblog Foodinista

Volgens mij kennen we het allemaal wel, we hebben regelmatig brood over. Niet vers genoeg om gewoon te eten, weer en tosti maken of aan de vogeltjes geven. Allemaal een goed idee, maar je kunt er meer maken, zoals een broodpudding uit de Airfryer die je natuurlijk ook in de oven kunt maken.

Budgetrecepten tips foodblog Foodinista

Voor een chili con carne heb je eigenlijk altijd alle recepten wel in huis, maar net zo lekker is de vegetarische versie voor een chili sin carne.

Budgetrecepten tips kippensoep met spitskool

We kennen het allemaal wel, na de maaltijd blijft er nog een stukje kip of kippenpoot over. Zonde natuurlijk om weg te gooien, want daar kun je nog gewoon een heerlijke kippensoep met spitskool van maken.

Budgetrecepten tips Snelle uiensoep foodblog Foodinista

Een klassieker die je heel snel klaarmaakt en ook nog met goedkope ingrediënten die we eigenlijk altijd wel in huis hebben! Klinkt ideaal en dat is het ook. Gewoon een snelle en heerlijke uiensoep maken.

Budget recepten tips groene groentesoep foodblog Foodinista

Je kent het misschien wel, diverse gerechten bereid en een aantal soorten groente over. Zonde om natuurlijk niet gebruiken en je kunt er een gezond soepje mee maken, zoals deze groene groentesoep.

Budgetrecepten met mini blinde vinken Foodblog Foodinista

Een ideaal recept voor en budget maaltijd en om restjes op te maken, gebakken rijst, maar wat maakt het recept nog leuker? Doe de vleesrestjes er niet doorheen, maar serveer er echte Hollandse Blinde vinken bij. Vinden de kinderen ook leuk dus Gebakken rijst met Blinde vinken.

Groenteragout recept van foodblog Foodinista
Speelgoed Banners

Maak met restjes groente ook een goed gevulde groente ragout, heerlijk even opwarmen in de winter en echte verwennerij. Het is niet nodig dat een goede ragout duur is.

Budget recepten Tagliatelle met tonijn

Het zijn van die ingrediënten die meestal in je voorraadkast liggen, maar waar je wel een heerlijk last-minute en budgetrecept mee kunt maken, zoals tagliatelle met tonijn.

Budgetrecepten penne met hamblokjes en bosuitjes foodblog Foodinista

Of een ander voorbeeld van bijvoorbeeld bosuitjes die vaak overblijven in de koelkast in hamblokjes die bij mij altijd in de vriezer liggen en niet duur zijn. Daar maak je snel en makkelijk het recept voor penne met hamblokjes en bosuitjes mee.

Griekse frittata van receptblog Foodinista

Een frittata is eigenlijk een soort oven omelet. De basis is voordelig en doordat je zo perfect met restjes kunt werken een perfect budgetrecept. Ik maakte een goede gevulde frittata met aubergine, aardappeltjes en feta voor een complete maaltijd.

Meer foodblogs en budgetrecepten tips  ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • naomi
    Geplaatst op 12:23h, 16 mei

    Onwijs goede tips. Er zitten ook nog eens lekkere recepten tussen.

Geef een reactie