Bouw zelf een modderkeuken voor eindeloos speelplezier in de tuin

Bouw zelf een modderkeuken voor eindeloos speelplezier in de tuin

Deel deze post

Op zoek naar uren lang buiten speel plezier in je eigen achtertuin? Dan heb ik een hele leuk tip! Bouw zelf een modderkeuken. Speelt je kind met veel plezier in de zandbak? Houd je kind van spelen met zand en water en krijgt het graag vieze handjes, maar schuilt er ook een mini foodie in? Dan ga je deze tip zo leuk vinden! Vorige zomer hebben wij zelf een modderkeuken gebouwd. En dit is zo’n groot succes dat ik naast alle eet tips en culinaire reis tips deze speelgoed tip met je wil delen op de blog!

Wat is een modderkeuken

Een modderkeuken in je eigen tuin klinkt nog al vies, maar dit valt eigenlijk wel mee. Kinderen zijn meer druk met zand en water en zo creëren ze natuurlijk modderen! Maar het is eigenlijk een speelkeuken voor in de tuin. Naast je modderkeuken is een zandbank ook wel heel praktisch. Daat kun je het zand in bewaren, het normale speelgoed en in de modderkeuken of zandkeuken kan er culinair en creatief gespeeld worden. Mijn mini foodie brengt er uren door. Ook met vriendjes en vriendinnetjes, want het is weer eens iets en origineel!

Bouw zelf een modderkeuken voor eindeloos speelplezier in de tuin

Hoe creëer je een eigen modderkeuken

Eigenlijk is dit heel simpel en ook nog eens heel budget vriendelijk! Wij hebben via onze eigen brouwen, vrienden met een eigen bedrijf, markplaats en wat zoeken in de eigen keuken onze modderkeuken samengsteld. Vervolgens was het klussen maar! Palets, een oude kraan (waar je de tuinslang op aan kunt sluiten), wasbak en potten en pannen die versleten zijn. Op Pinterest staat diverse voorbeelden van modderkeukens met bouw instructies. Het is een weekendje knutselen en dan staat er een leuke buitenkeuken in de tuin voor je mini foodie (wat een echt aanrader is!) Mijn peuter kijkt al weer uit naar de mooie lente en zomerdagen.

Geen tips missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie