Boek review 100% Suikervrij voor altijd Carola van Bemmelen foodblog Foodinista

Boek review: 100% Suikervrij voor altijd

Deel deze post

Eerlijk is eerlijk is blijf het knap vinden helemaal suikerloos leven, want voor mij blijft suiker toch een trigger voor lekker eten. Ja, zeker, ik ben mij er bewust van dat suiker een sluipmoordenaar is. Suikerziekte is in mijn familie geen onbekende en dus probeer ik er wel op te letten, maar precies hoe blijft moeilijk. Vooral de verborgen suikers vind ik een opgave en het buiten de deur eetgedrag. Dan is er ook nog de lekkere trek en naar mijn mening toch ook de bite van voeding, waar suiker een kunstenaar in is; iets smaakvol maken, het mondgevoel. Vond ik een eerder boek van Carola van Bemmelen 100% zonder suiker voor Diabetici en ook 100% zonder suiker drinken indrukwekkend en goed geschreven ik miste hier wel het één en ander in. Het is moeilijk om een complex onderwerp in één keer compleet te maken. Met 100% Suikervrij voor altijd pakt Carola de draad verder op en ook dit boek mag ik reviewen. Fijn! Aangezien ik dit boek zeker een grote stap in de juiste richting vind om het allemaal praktischer te maken.

Altijd Suikervrij eten?

Altijd suikervrij eten gaat het voor mij niet worden, dat ga ik je direct zeggen. Te complex, ik wil af en toe genieten, maar pak ik het al anders aan sinds de vorige boeken van Carola en ben ik mij bewuster geworden en meer weet wat je eet. Ja, zeker! In de eerdere boeken heeft Carola beschreven wat je eet en wat je laat staan als je bewustere keuzes maakt, wat dit doet met je lichaam op de lange termijn en waarom suikerziekte vaak onderschat wordt. De invloed op je lichaam is groot en ook wat voor gevolgen het heeft. Ik ben er anders door gaan denken. Natuurlijk geniet ik nog, maar ik wissel het af. Wat ik alleen miste zijn voldoende alternatieven, dagelijkse recepten en vervangers op een voordeligere manier, want veel producten zijn duur.

100% Suikervrij voor altijd

Met het boek 100% suikervrij voor altijd komt hier verandering in. Het grote gedeelte van de gevolgen voor je lichaam, diabetes en andere nadelen zijn hierin kort samengevat. De focus is hoe ontwikkel ik een verantwoorde levensstijl. Carola begrijpt ook dat het moeilijk is, suiker is ingeburgerd. Dat zij dit begrijpt is fijn! Het creëert begrip en zorgt er ook voor dat je sneller de draad weer oppakt. Deze keer veel aandacht voor het sociale leven met vrienden, familie en de lunchbox naar je werk. Iedereen vindt een sausje bij het eten wel eens lekker, maar hoe suikerarm? Suikervrij is tenslotte moeilijk, maar suiker beperken is ook een optie. In het boek zijn overzichten opgenomen voor alternatieve producten. Denk bijvoorbeeld aan hoe deze chocoladebananencakejes zijn gemaakt, minder bloem, maar amandelmeel en geen chocolade, maar cacaonibs. Het suikerbeperking. Dit is een voorbeeld van hoe ik de levensstijl toepas, beperken waar mogelijk met tips en inzicht creëren. Zo staan er veel handvaten in en natuurlijk ook ongeveer zestig recepten.

Meer over 100% Suikervrij voor altijd

Boek review 100% Suikervrij voor altijd Carola van Bemmelen foodblog Foodinista

Boek: 100% Suikervrije levensstijl voor altijd
Auteur: Carola van Bemmelen en Sharon Numan
Aantal pagina’s: 207
Aantal recepten: 90

Meer kookboeken tips en musthave tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie