Winactie That Sugar Film

Winactie That Sugar Film win bioscoopkaartjes

Deel deze post

Hoe komt het dat suiker zo dominant is geworden in onze voeding en eetcultuur? Wat doet suiker met ons lichaam en onze geest? Hoe kunnen we er op een gezonde manier mee omgaan? In de spraakmakende documentaire film That Sugar Film werpt de Australische acteur Damon Gameau zich op als proefkonijn, eigenlijk maakt hij van zichzelf een suikerjunkie, suikerverslaafde en gaat hij standaard iedere dag aan een vaste dosis suiker. Niet zo moeilijk, maar wel na drie jaar geen suiker te hebben gegeten. Damon gaat onder begeleiding van een team van wetenschappers en voedingsdeskundigen over op een dieet waarbij hij 60 dagen lang 40 theelepels suiker binnenkrijgt. Na het zien van deze film zal ‘gezond’ eten nooit meer hetzelfde zijn. Ik vind de documentaire heel interessant nu suiker overal ter sprake gebracht wordt, maar eigenlijk al een gewoonte is. That Sugar Film is vanaf 19 mei te zien in de bioscoop, maar ik mag 2×2 bioscoopkaartjes voor that Sugar Film weggeven in de winactie That Sugar Film. Voor de winactie lees dan verder.

Sneak preview That Sugar Film

Winactie That Sugar Film en win bioscoopkaartjes

Wat kun jij winnen? Twee keer twee tickets voor That Sugar film. De film gaat op 19 mei officieel in première en vanaf die datum kun je ook officieel That Sugar Film bekijken in de bioscoop.

Wat moet je doen voor de That Sugarfilm winactie?

 1. Natuurlijk ben je Facebookvriend van Foodinista of volg je Foodinista op Instagram of Pinterest.
 2. Laat mij onderstaand in een reactie weten, hoe jij over de huidige suikeropwinding denkt. Genieten of een tax.
 3. Vergeet niet sharing is caring! Deel dit bericht dus op Facebook, Twitter of andere social media Kanalen. Het mag, maar moet niet.

De winactie That Sugar Film loop tot 12 mei, daarna maak ik de winnaar bekend.

De winactie voor That Sugarfilm is afgelopen en de winnaar heeft bericht ontvangen. Regelmatig staan er nieuwe en leuke winacties op de blog. Kijk hiervoor bij de Leukste acties op de blog.

Meer blogs en leuke winacties ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

10 Reactie's
 • Sjoerd
  Geplaatst op 21:02h, 02 mei

  Doe graag mee! Miin vriendin vermijdt zo veel mogelijk suiker maar mij lukt dat nog niet echt. Weet echter goed wat suiker met je lichaam doet want toen ik ooit op reis was in Panama en een paar dagen op de San Blas eilanden bij de Kuna indianen verbleef, werd mijn eten echt letterlijk ter plekke uit de zee gevist en van de boom geplukt. Verder was er helemaal niks. Na een dag of 2 puur voedsel en geen toegevoegde suikers begon ik zowat te dromen over snickers en marsen en dat werd echt steeds erger. Dat is dus wat suiker en het afkicken van suiker met je doet. Ik kan nog niet zonder maar besef dat suiker echt een soort drugs is!

  Geliked op Facebook! (Pinterest heb ik niet)

 • michael noo
  Geplaatst op 22:54h, 02 mei

  Zou leuk zijn om naar deze film te gaan.. en wat betreft suiker.. met een tax uiteraard

 • Fleur
  Geplaatst op 13:04h, 03 mei

  Als diëtist en film die ik natuurlijk niet mag missen. Suiker heeft geen toegevoegde waarden aan je menu, mits je moeite hebt het innemen van voldoende energie en dus onbedoeld afvalt (ja dat kan ook ;D) Momenteel werk ik mee aan een onderzoek waar we juist een suikervrij dieet voorschrijven

 • jacqueline de Waal
  Geplaatst op 16:16h, 03 mei

  Lijkt me geweldig om heen te gaan samen met mijn lieve dochter!

 • Bea
  Geplaatst op 17:59h, 03 mei

  tax uiteraard genieten mag ,maar teveel suiker is nou eenmaal niet goed.

 • anica aarts
  Geplaatst op 15:04h, 04 mei

  persoonlijk denk ik dat niemand helemaal zonder suiker kan..
  ik zelf vind wel dat ik de hoeveelheid van suiker beperk tot minimaal.
  denk aan geen suiker in de koffie/thee. 1 glas frisdrank/sap per dag verder alleen water.
  ook als tussendoortjes beperk ik t tot minimaal

 • Lies
  Geplaatst op 13:37h, 05 mei

  Mijn vriend en ik deden in januari 40 dagen de sugar challenge, en dat beviel ons eigenlijk prima. Er zit zo veel te veel rommel in ons eten! Helaas is het er wel weer erg ingeslopen, dus wij gaan graag weer een stukje inspiratie zien!

 • Anneliese de Waal
  Geplaatst op 18:06h, 07 mei

  Ik ben erg benieuwd naar de film, ik geniet wel altijd van suiker, met mate.

 • Feinette
  Geplaatst op 10:42h, 08 mei

  Lijkt mij een leuke film!Lijkt mij leuk om samen met een collega naar toe te gaan, als docent gezondheidszorg & welzijn moet je deze film wel hebben gezien vind ik!
  Ik probeer zo weinig mogelijk suiker te eten, ik merk dat ik mij daardoor ook veel prettiger voel. Veel meer energie, minder moe.

 • Claudia
  Geplaatst op 11:09h, 11 mei

  Er wordt wel heel veel heisa gemaakt omtrent suiker, en ik denk dat mensen juist daardoor de boodschap niet willen horen… wat heel jammer is, want suiker is gewoon echt niet goed voor je. Als diabeet was ik altijd heel snel mezelf en de ziekte te verdedigen met dat je heus wel gewoon suiker mag eten (ondanks de verwarrende benaming ‘suikerziekte’), maar tegenwoordig heb ik een ander antwoord als mensen vragen of ik dan wel suiker mag: Ik mag het wel, maar het is voor diabeten net zo slecht als voor andere mensen.

Geef een reactie