Wentelteefjes van turks brood met aardbeien en banaan recept

Wentelteefjes van turks brood met aardbeien en banaan

Deel deze post

Met dit ontbijt recept maak je heerlijke luchtige wentelteefjes met Turks brood. Ook met pide en Turks brood kun je wentelteefjes maken. Maak er een fris recept van met seizoensfruit, zoals aardbeien. Lees mee en maak zelf wentelteefjes van Turks brood met aardbeien en banaan.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten wentelteefjes van Turks brood met aardbeien en banaan voor 4 personen

  • 1/4 Turks brood (pide)
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 2 el vloeibare roomboter
  • 25 gram kokosbloesemsuiker dit is een superfood, bruine suiker mag natuurlijk ook, maar veel minder gezond
  • 250 gram aardbeien
  • 2 bananen

Tips voor de bereiding van de wentelteefjes 

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten

Benodigdheden in de keuken

  • schaal
  • garde
  • |snijplank
  • broodmes
  • koekenpan
Wentelteefjes van pide ontbijt recept

Recept wentelteefjes van pide met aardbeien en banaan

Meng de melk, boter, eieren en suiker door elkaar in een platte en lange schaal waar je het brood goed in kan dopen. Snij van het brood sneeën van ongeveer 1,5 cm dik. Verhit ondertussen de koekenpan op een lage temperatuur. Anders verbrand het brood te snel.

Wentelteefjes van Turks brood maken

Haal het brood door  het mengsel. Bak het brood in de koekenpan aan iedere kant ongeveer 3 minuten. Het gaat echt om geduld. Het brood is best nat dus laat het rustig liggen. Je fornuis moet echt laag staan. Keer vervolgens om en nog een keer drie minuten.

Maak ondertussen het fruit schoon en snij het alvast in plakjes. Zijn de wentelteefjes klaar? Verdeel ze over de borden met het fruit en klaar is het ontbijt wentelteefjes van pide met aardbeien en banaan.

Meer inspiratie voor het ontbijt kijk dan verder bij de ontbijt recepten.

Als eerste de nieuwste recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie

Geef een reactie