Wentelteefjes van turks brood met aardbeien en banaan recept

Wentelteefjes van turks brood met aardbeien

Deel deze post

In Haarlem woonden wij recht tegenover een Turkse supermarkt, waardoor wij met regelmaat wel pide of ander Turks brood in huis haalden. Nu we in Kaatsheuvel wonen moet ik voor onder anderen Turks brood, het fruit en andere lekkernijen van de Turkse supermarkt naar Waalwijk of Tilburg. Geen probleem, maar als ik het nu haal moet ook echt alles op dus word ik er iets creatiever mee. Ook met dit ontbijt recept, want ook met pide kun je wentelteefjes maken en we zijn midden in het aardbeien seizoen dus wentelteefjes van Turks brood met aardbeien.

Ingrediënten wentelteefjes van Turks brood voor 4 personen

1/4 Turks brood (pide)
1 ei
250 ml melk
2 el vloeibare boter (margarine, olijfolie etc)
25 gram kokosbloesemsuiker dit is een superfood, bruine suiker mag natuurlijk ook, maar veel minder gezond
250 gram aardbeien
2 bananen

Tips voor de bereiding van de wentelteefjes 

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: Schaal, garde, snijplank, broodmes, koekenpan

Wentelteefjes van pide ontbijt recept

Recept wentelteefjes van pide met aardbeien en banaan

Meng de melk, boter, eieren en suiker door elkaar in een platte en lange schaal waar je het brood goed in kan dopen. Snij van het brood sneeën van ongeveer 1,5 cm dik. Verhit ondertussen de koekenpan op een lage temperatuur. Anders verbrand het brood te snel.

Haal het brood door  het mengsel. Bak het brood in de koekenpan aan iedere kant ongeveer 3 minuten. Het gaat echt om geduld. Het brood is best nat dus laat het rustig liggen. Je fornuis moet echt laag staan. Keer vervolgens om en nog een keer drie minuten.

Maak ondertussen het fruit schoon en snij het alvast in plakjes. Zijn de wentelteefjes klaar? Verdeel ze over de borden met het fruit en klaar is het ontbijt wentelteefjes van pide met aardbeien en banaan.

Meer inspiratie voor het ontbijt kijk dan verder bij de ontbijt recepten.

Als eerste de nieuwste foodblogs en recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie

Geef een reactie