Warme limoen limonade

Warme limoen limonade die helpt tegen de griep

Deel deze post

Deze warme drank is vol vitamines en lekker. Vol fruit en een dropsmaak. Gezond de winter door en snel zelf maken deze warme limoen limonade.

Ja vitamines hebben we nodig deze winter. Vooral nu net voor de feestdagen er weer een griepgolf is uitgebroken en nee die hebben we niet nodig. Van deze winterse gezellige dagen willen we genieten, voordat de, waar we nog niet aan willen denken, sobere januari maand weer nadert.

Een warme thee met een vitamine en fruitshot kunnen we dan ook wel gebruiken. Naast dat het heel gezond is, smaakt het ook nog heel erg lekker! Fris, zuur en een beetje naar drop. Je knapt er van op en het reinigt je lichaam.

Daarbij, doordat het fruit in je glas lekker is opgewarmd is het geen straf om de laatste restjes fruit lekker op te eten die in je glas achterblijven.

Stiekem ziet het er trouwens ook nog heel mooi uit! Dus maak van de warme limoen limonade een goede vervanger voor je thee.

Ingrediënten voor 1 glas van 200 ml warme limoen limonade:

200 ml water
halve limoen
5 cranberry’s
1 steranijs

Recept warme limoen limonade tegen de griep

Kook het water in de waterkoker. Snij ondertussen de limoen door de helft. De helft die overblijft bewaar deze in de koelkast voor eventueel je volgende glas. Snij er een klein schijfje af.
Knijp de rest uit. Het is niet zo zuur als het lijkt, want door de verhitting wordt het zoeter en verspreid de sap goed. Met een vork haal je meer sap uit de limoen. Een pers helpt natuurlijk ook.
Schenk het warme water er bovenop. Leg vervolgens de cranberries, steranijs en de limoen erop.
Laat deze 5 minuten intrekken. De thee krijgt een zuur, zoete en dropachtige smaak.

Lekker en gezond. De limoen is tenslotte vol vitamine c, cranberries reinigt je urinewegen wat water en vitamine c ook doen (al zijn 5 cranberries niet voldoende maar iedere start is er één) en anijs werkt reinigend en beschermend voor de maag. Je gezondheid begint tenslotte in je maag!

Naast dat het drankje gezond is en vitaminerijk is het ook niet verkeerd om in de ochtend of na een maaltijd te drinken voor en detox of om je maag een beetje rust te geven. Voor mij werkt het goed en het is toch weer niet iets anders dan groene thee. Groene thee is ook heel lekker, maar het went wel.

De smaak te pakken, probeer dan ook de warme muntlimoen limonade eens een iets andere variant, maar zeker net zo lekker!

Warme frisse powerdrank met limoen, munt en steranijs

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie