Luxe vis salade bij Seafarm restaurant in Kamperland - Lekker eten en drinken in Zeeland

Trend: Chef aan huis en waarom!

Deel deze post

Een chef aan huis klinkt heel erg luxe! Maar ik ga je uitleggen waarom een chef aan huis of een kok aan huis heel erg populair is en waarom het ook heel veel voordelen heeft. Niet dagelijks natuurlijk, maar wel voor het etentje met vrienden, het familiediner, het 21 diner van je zoon of dochter of het avondje samen. Uit eten gaan naar een restaurant klinkt misschien logisch, maar ondertussen zijn we creativer geworden en er zijn ook heel veel voordelen aan een chef aan huis. Het kan tijdens het thuisfeest waar de barbecue staat te roken voor overzicht zorgen en afhalen bij een restaurant kan leuk zijn, maar uiteindelijk ben je toch zelf de borden aan het opmaken. Oké laat ik niet te veel verklappen en je mee nemen. Een chef aan huis en waarom! Deze vijf redenen gaan je aan het denken zetten!

5 Redenen voor een Chef aan huis bij bijzondere gelegenheden

Een chef aan huis klinkt toch wel chique. Je doet dit niet zomaar, maar uit eten gaan doen we ook niet zomaar en een feestje organiseren doen we ook voor een speciale gelegenheid. Wanneer we daar weer inzicht in hebben dan kun je opeens weer onderscheid maken en dan zie je in dat er voor alle gelegenheden mogelijkheden zijn! Zo is een kok in je eigen keuken of BBQ chef achter je eigen mooie barbecue ook een mogelijkheid! En kun je in je eigen huis een heel mooi diner organiseren waar je zelf ook van kunt genieten.

1. Samen een avondje thuis uit

We zijn het gewend geworden. Samen een avondje thuis uit. Met diner boxen halen. Leuk en lekker, maar wanneer ik heel eerlijk ben. Ik was zelf nog steeds aan het koken, de tafel aan het dekken en de afwas aan het doen. In de horeca mogen we nog niet aanschuiven met onze vrienden en familie terwijl we thuis meer mogen. Een privé chef kan thuis de perfect avond verzorgen en deze avond geheel ontzorgen. Lijkt dat je niet heerlijk? Thuis eet je ook nog op je eigen tempo zonder ingedeelde blokken. Natuurlijk is de horeca ook nog steeds heel erg fijn, maar voor een avond uitgebreid dineren is het een aanrader.

2. Echt eten wat jij wilt

Zelf heb ik een citrus allergie. Dit is heel erg vervelend in de horeca, want met citrus zorgen ze ervoor dat de mise en place er mooi uit blijft zien en citrus brengt veel hoog op smaak. Ik eet wel limoen en een privé chef kan daar prima rekening mee houden. Daarbij kun je natuurlijk ook zelf een diner samenstellen met al je persoonlijke favorieten! Dat is toch geweldig!

3. Geen problemen met oppas met een privé chef

Laten we eerlijk zijn: Het is er niet makkelijker op geworden de afgelopen 1,5 jaar. Nee de privé chef gaat niet de luiers verschonen. Maar passen opa en oma nog op? Is het wijs om een puber in huis te halen nu de scholen weer volledig geopend zijn? Mogen ze zelf wel op komen passen. Zijn de kinderen het nog wel gewend dat jij weg gaat. Je vertrek tijd is zo een half uur later en daar gaat je blok in een restaurant. Eerlijk waar wij zijn al regelmatig te laat geweest. Met een privé chef geen probleem. Natuurlijk rekent hij of zij ook op een aantal uren werk, maar je bent gewoon thuis! Schuift aan en is er toch iets dan ben je thuis. Dit brengt vaak al meer rust in huis en zelf ga je echt genieten.

4. Vier je eigen feestje mee met een thuis chef

Een feestje geven is natuurlijk heel erg leuk en gezellig! Maar wanneer je aan iemand vraagt hoe ze hun eigen feestje hebben ervaren? Nou druk en hectisch! Inderdaad, want je was druk met de hapjes, drankjes of je stond heel de middag achter de barbecue en de rondes bleven zich herhalen. Daarbij eet en drink je zelf heel de dag niks, want: Druk! Herkenbaar! Ik heb één feestje als heel erg prettig ervaren; mijn eigen babyborrel! Tijdens de babyborrel waren er bij ons vier dames in huis voor de hapjes en drankjes en het was echt onze babyborrel en ik had overal tijd voor! Dit opende onze ogen en bij grotere feestjes doen we dit zeker vaker!

Inferno barbecue nieuw in huis gehaald Foodinista Jaaroverzicht

5. Chef aan huis voor de barbecue koning

Misschien ben jij een echte barbecue koning! Leuk tijdens het weekend een heel weekend druk zijn met de perfect pulled porked of het perfect buikspek, maar organiseer je een bbq feest dan is het toch wel even anders. Ieder jaar is er bij ons een straatbarbecue. Gezellig! Maar laat ik heel eerlijk zijn doordat iedereen achter de barbecue springt en voor zijn of haar eigen stukje vlees gaat wordt het meestal ook een beetje een chaos. Een BBQ chef kan dan ook een echte aanrader zijn. Daarbij is het dan toch ook veel gezelliger om er echt een feestje van te maken?

Heel eerlijk? Ik kan nog wel meer redenen verzinnen. Maar jij misschien ook wel. En denk je nu: zo gek is het eigenlijk helemaal niet thuis voor je laten koken door een thuis chef.

Geen tips en ideeën missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Sjef Roest
    Geplaatst op 17:43h, 17 april

    Het boeken en vinden van de privé chef die echt bij je past kan nog wel eens lastig zijn; zoveel persoonlijkheden en smaken! Via ChefMaison kom je direct in contact met de chef die het best bij u past!

Geef een reactie