Sinterklaas stoofvlees recept met Hop, Hop, Hop Sinterklaas bier met hutspot - Foodblog Foodinista

Tips om een drank etiket te maken

Deel deze post

Als je een fles drank persoonlijk maakt, betekent dit dat je zelf het etiket kunt ontwerpen. Je kunt er een mooie foto, een lieve tekst en een eigen design op zetten. Soms kun je ook de houten kist waar de fles in zit personaliseren door iets op het deksel te laten drukken of graveren. Wil je het cadeau extra speciaal maken? Je kunt dan een bier etiket laten maken en een set lekkere speciaalbiertjes geven met bijvoorbeeld speciale bierglazen per biertje. Er zijn veel mogelijkheden om je cadeau helemaal af te maken. Wees creatief en maak het uniek. Hier een aantal tips!

Sinterklaas stoofvlees recept met Hop, Hop, Hop Sinterklaas bier met hutspot - Foodblog Foodinista

Kies het juiste materiaal

Denk goed na over het materiaal van je dranketiket. Je kunt het beste waterbestendig materiaal gebruiken, vooral als de flessen in de koelkast bewaard worden. Waterbestendige etiketten kunnen tegen temperaturen van -40 tot +150 graden Celsius, dus ze zijn zowel vorst- als hittebestendig. Ze kunnen zelfs wel 90 dagen lang tegen zeewater. Je kunt ook kiezen voor doorzichtige etiketten voor een moderne uitstraling.

Kies het juiste formaat en vorm

De grootte en vorm van je dranketiket bepalen hoe het eruitziet. Je kunt verschillende maten kiezen, bijvoorbeeld 40 mm in diameter, maar er zijn ook allerlei andere vormen en maten mogelijk die bij jouw ontwerp passen. Jouw keuze hangt af van de flessen of verpakkingen waar je de etiketten op wilt plakken.

Hoe ontwerp je een etiket -
Tips voor fles ontwerpen

Wees creatief met ontwerp

Je dranketiket is dé plek om creatief te zijn en jouw eigen stijl (of merk) te laten zien. Maak je eigen ontwerp, gebruik bestaande sjablonen voor ideeën, of upload je ontwerp met programma’s als Word. Je kunt gebruik maken van kleuren, plaatjes en tekst om jouw etiket uniek en opvallend te maken.

Vaderdag cadeautjes bierpul en flesopener foodblog Foodinista

Denk aan de boodschap

Daarnaast mogen we de boodschap die je ermee wilt overbrengen ook niet vergeten. Bedenk wat je wilt dat mensen denken als ze jouw drankje zien. Wil je iets vertellen over waar het vandaan komt, hoe het gemaakt is, of gewoon een leuke slogan erop zetten? Wat je ook kiest, zorg dat het past bij wat je wilt zeggen.

Kies het juiste drukwerk

Voor goede kwaliteit dranketiketten is het belangrijk om te kiezen voor kwalitatief drukwerk. Polypropyleen is een goed materiaal omdat het waterbestendig is en niet snel slijt of krast. Het kan ook goed tegen regen en zon. Let erop dat het drukwerk eruitziet zoals je verwacht en dat de kleuren mooi en helder zijn. Als je hulp nodig hebt bij het bestellen van je etiketten, kun je altijd een bedrijf inschakelen en hen om advies vragen. Met deze tips heb jij een mooi geschenk om weg te geven!

Geen reactie's

Geef een reactie