Perfecte thee zetten

Perfecte thee zetten

Deel deze post

Ben jij ook zo’n theeleut? Ik in ieder geval wel, vooral nu de winter eraan komt en het echt koud aan het worden is buiten, maar ook in de zomer drink ik veel thee, om dat thee heel erg verkoelend is. Dan drink ik zelfgemaakte ijsthee, maar ook veel hete thee, zoals groene thee, kamille thee en kruidenthee. Ik vind het echte heerlijk. Maar het is best een kunst perfecte thee zetten. Voor iedere thee, heb je namelijk een eigen omschrijving. Toen ik voor Sinterklaas en kerst cadeautjes ging zoeken op internet kwam ik veel leuke hebbedingetjes en gadgets tegen. Perfecte thee zetten blijkt dan helemaal niet zo moeilijk.

Perfecte thee zetten

Perfecte thee zetten is helemaal niet moeilijk, maar toch heeft iedere thee zijn eigen handleiding voor dat perfecte kopje thee om er echt van te kunnen genieten. Een korte handleiding met de leukste gadgets heb ik op een rijtje gezet, want ik was er zelf toch wel eens heel nieuwsgierig naar. Soms is mijn kamillethee te slap, door de thee te lang te laten afkoelen of mijn groene thee juist heel bitter door deze te snel of te lang te laten trekken. Tijd voor een handleiding perfecte thee zetten.

Perfecte zwarte en rooibos thee zetten

Zwarte thee is de meest gedronken thee met theïne. Door de theïne drink ik deze thee zelf niet, maar doordat het de meeste gedronken thee is heb ik wel research gedaan en natuurlijk heb ik deze wel altijd in huis voor familie en vrienden die deze thee wel drinken. Schenk het water direct na het koken in de theepot of de glazen en laat het afkoelen naar 95 tot 90 graden. De 95 tot 90 graden heb je bereikt na ongeveer 1 tot 2 minuten. Dit kun je ook meten met een thee thermometer. Laat dan je zakje zwarte thee of je thee-ei met verse thee zakken in de theepot of je theeglas. Laat deze drie tot vier minuten trekken en klaar is je thee.

Perfecte groene en witte thee zetten

Groene thee kan helaas heel bitter zijn en een hele nare nasmaak hebben en daardoor denken veel theedrinkers dat groene thee niet lekker is. Goed nieuws, want dit is helemaal niet zo. Groene thee zet je gewoon op een andere manier dan zwarte thee. Voor groene thee is het belangrijk dat je de juiste hoeveelheid hebt, de thee niet te lang laat trekken en het allerbelangrijkst de juiste temperatuur van het water. Zelf drink ik het meest groene en witte thee, alleen drink ik groene thee bijna nooit op vakantie. Hier proef ik er altijd iets aan en ik las dus dat groene thee altijd in puur water gezet moet worden. In Nederland is dit geen probleem, bij ons komt zacht water uit de kraan, maar dit is lang niet overal zo. Ga je groene thee zetten, perfecte thee zetten doe je dan zo. Het water moet je volledig koken en laten afkoelen naar 70 tot 80 graden dit duurt ongeveer 3 minuten. Wil je het zeker weten dan biedt de thee thermometer de oplossing. Een echte oplossing, aangezien heb bij groene thee best belangrijk is.

Net zoals het late trekken van de groene thee doe dit zeker niet te lang. Dit is 2 tot 4 minuten. Bij verse thee 4 minuten en maak je gebruik van een zakje dan 2 minuten deze smaak is sterker meer en trekt sneller ook is het volume van belang houdt bij een theepot de vier minuten aan. Bij groene thee is het niet nodig om na het gebruik de thee direct weg te doen, de groene thee bladeren kun je wel drie keer gebruiken. Groene thee is heel gezond en wanneer je de bladeren voor de derde keer gebruikt kunnen ze beter werken en komen de stoffen beter vrij. Gebruik voor de losse bladeren een thee-ei of een mooie theekan met reservoir. Wil je rustig aan doen met je thee kan plaats deze dan op een thee licht. Vooral aangezien de thee al is afgekoeld.

Top 10 leukste thee musthaves

Perfecte thee zetten

Thee thermometer voor de perfecte thee temperatuur

Perfecte thee zetten

Vind je het bronze theelicht niet zo mooi of licht? Dit theelicht is er ook in blauw en zilver.

Perfecte thee zetten

Thee-ei voor het zetten van perfecte thee

Perfecte thee zetten theekan met reservoir

Theepot met reservoir voor verse thee en voor een hele leuke prijs

Perfecte thee zetten theemuts

In plaats van het theelicht deze hippe theemuts. De theemuts bestaat nog en als je het mij vraagt zijn ze ontzettend hip deze theemuts is er ook in een rose teint!

Wil je nog meer leuke foodie items bekijken voor leuke cadeautjes of om iets voor je zelf te shoppen kijk hier verder. Als eerste de nieuwste foodblogs en shoptips van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie