Perfecte slab In style slabjes favoriete slab foodblogger Foodinista

Perfecte slab voor dreumes de zoektocht

Deel deze post

Ik ben niet alleen een foodieblogger, maar ook zeker een mama. Mama van Florian en ook Florian is steeds meer een foodie aan het worden, alleen dat hij nou echt fan is van een slab. Mwa, nou ja om mee te spelen. Ken jij dit ook als mama? Naar de perfecte slab is dan ook best wel een zoektocht, niet alleen dat deze aanblijft, maar ik vind het ook prettig dat de slabjes weer schoon worden, een leuk motief hebben en makkelijk omgaan en zo zijn er nog veel meer dingen. Ja, je zal je er maar druk om maken! Het komt misschien, omdat ik er al een tijdje druk mee ben.

Je kind heeft altijd een slab om

In de eerste maanden ben ik er best wel druk mee geweest, de slabjes wassen, meer dan gemiddeld. Iedere baby heeft last van de gemiddelde reflux. Reflux is dan ook een bekend begrip. Babies geven iets terug, alleen onze kleine man soms de hele fles. Voor een slab natuurlijk niet echt voldoende. Dus mijn wasmachine draaide niet alleen overuren aan slabjes, maar ook aan kleding, beddengoed en andere stofjes. Geen probleem, het hoort erbij. Het zieligste vond ik de verborgen reflux, waar hij tegen vocht en waar wij in goed overleg met de huisarts en zeker niet met het consultatiebureau een goede oplossing voor hebben gevonden, wat de pijn gelukkig snel minder maakte en ook het spugen verminderde. Wel is het een heel gevecht geweest. Heb jij dit ook meegemaakt met een reflux kindje? Na deze drie maanden kwam bij ons direct de volgende uitdaging tandjes. Ook best snel. Heel veel kwijl. De slab bleef dus continue om. De opmerking die ik kreeg bij iedere foto van Florian, je kind heeft altijd een slab om.

De perfecte slab zoektocht

Mijn dagelijkse perfecte slab is vanaf het begin altijd de slab geweest van de HEMA. Heel makkelijk en super goedkoop.

HEMA slabbetjes perfecte baby slabbetjes tip foodblog Foodinista

De slabbetjes zijn feller van kleur en klein wat ze perfect maakt voor babietjes. Was ze alleen de eerste keer wel apart, dit heb ik één keer niet gedaan en het was een beetje zonde. Voor een meisje vind ik ze alleen niet heel leuk, dit door de kleuren. Oranje, groen en blauw mwa.

Slabbetjes bij de HEMA bestel je hier

Tja als je kind alleen continue een slab om heeft dan zijn dit echt hele lelijke slabjes, vind ik, de HEMA slabjes bedoel ik, sorry! Toen ben ik op zoek gegaan en kwam ik de hele stoere Dribble ons tegen. Eigenlijk een bandana slab, heel stoer. Echt heel leuk voor babies die continue een slab om hebben. Ze gaan namelijk schuin om en zien er niet helemaal uit als een slab, met een beetje verbeelding dan.

Dribble ons slab favoriete baby slab foodblog Foodinista

De slab droogt ook nog snel na het wassen of kun je makkelijk schoonmaken onder de kraan. In een jasje vond ik de slab ook nog lief staan als shawltje en werkte het goed voor het eventuele kwijl bij het krijgen van tandjes of spugen van de reflux, wat er nou eenmaal bij hoort.

Tegenwoordig is de Dribble on alleen iets minder perfect, niet meer de perfecte slab dus. De Dribble ons blijft nog wel goed vast dankzij de drukknopjes, maar is een beetje klein voor een bijna dreumes, het bedekt de voedsellading niet.

In style slabjes favoriete slab foodblogger Foodinista

Ondertussen ben ik overgestapt naar de InStyle slabjes. Een nieuwe perfecte slab is gevonden! En InStyle vind ik ze wel! Ik vind ze super hip! De designs, bandana vorm en de kwaliteit. De slab is ook groter dan de Dribble ons. Wat ik nu zo richting de dreumes tijd prettig vind. Door de drukknopjes gaat Florian er niet mee spelen en de slab dus niet aftrekken. Win, win, win. Natuurlijk heeft hij de slab niet meer heel de dag om, alleen bij de maaltijd. Gelukkig maar.

Welke slabjes gebruik jij? Wat is jouw perfecte slab? Of over welke slab ben je helemaal niet tevreden? Ik ben heel nieuwsgierig.

Meer blogs ontvangen van Foodinista? Like Foodblog Foodinista op Facebook en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

2 Reactie's
  • Nathalie
    Geplaatst op 21:02h, 20 augustus

    Nou, de BESTE ooit is die van Babybjörn. Een plastieken met opvangbak. Nooit wil ik nog een ander!

  • Foodinista
    Geplaatst op 08:17h, 21 augustus

    Ik kan het mij zeker voorstellen! Voor de begin periode heb je deze denk ik niet gebruikt? Ik heb de ‘slab’ ook gebruikt, maar bij ons werkte het niet. Onze kleine man zit niet heel erg stil en de inhoud belandt alsnog op de grond. Alleen voorkeur blijft natuurlijk persoonlijk.

Geef een reactie