Nieuwe keuken ontwerpen

Deel deze post

Toen wij twee jaar terug gingen verhuizen en gingen verbouwen vond ik misschien de keuken wel het meest spannende! Van een appartement met kleine keuken met op zich alles er op en er aan wat we nodig hadden naar een echt woonhuis. Het allermooiste het huis konden we compleet zelf indelen. Daarbij ook de ruimte van de keuken zelf indelen. Ideaal! Maar ook spannend. Een open ruimte, blanco, waar nog geen keuken was. Een keukenruimte met heel veel wensen en ideeën, maar geen idee hoe we het nu echt wilden hebben. Een gezinskeuken dat wel, want ons gezinnetje was gesticht. Florian was geboren en gedeeltelijk de reden van onze verhuizing. Voldoende reden dan ook om je huis aan te passen aan een gezin. Zo ook het praktische van de keuken. Een leefkeuken, maar zo makkelijk was dat eigenlijk nog niet.

Uren inspiratie opdoen

Zo deed ik voor onze keuken uren inspiratie op, op Pinterest. Ik kon uren wegdromen bij de mooiste foto’s van keukens en dan met name de foto’s van grote Amerikaanse keukens, want dromen mag natuurlijk. Kookeilanden met een aangebouwde bar en een grote kastenwand. Prachtig vond ik de inspiratie.

Kookeiland met bar

Zoals een kookeiland met bar voor een snelle maaltijd en het ontbijt.

Ruim keukenblad en keukenkastjes

En een ruim keukenblad en veel kastruimte.

Wijnkast in de keuken

Of een beetje te veel inspiratie voor ons, zoals een mooie wijnkast in de keuken, maar dromen mogen bestaan.

Nieuwe keuken ontwerpen en intekenen

Het ontdekken op internet resulteerde voor ons ook in steeds mooiere wensen en ideeën. Soms wellicht iets te veel gevraagd, want de realiteit was dat we niet alleen onze keuken aan het verbouwen waren, maar ook ons hele huis. De tierelantijntjes zagen er bijvoorbeeld prachtig uit, maar tijd hadden we er niet voor en praktisch leek het achteraf ook niet. We staken best veel tijd in het ontwerpen van eigen tekeningen met formaten en kwamen er steeds niet uit of het pastte niet of vonden ontwerp niet mooi. Wel wilden we veel kastruimte, voor veel servies. Uiteindelijk zou blijken dat 50% van de verhuisdozen voor de keuken bestemd was. Dus dat was een goede gok. Een ontwerpprogramma en een nieuwe keuken ontwerpen in 3D is dan ook echt niet gek. Je krijgt er veel inspiratie van en ziet hoe je keuken wordt. Het geeft ook gelijk veel duidelijkheid in de afmetingen. Daarbij wilde wij uiteindelijk doordat het keukeneiland niet paste een eigen tafel in de keuken. Deze konden we meenemen in de tekening en de keuken er omheen bouwen. Ook wilden we een aparte vriezer en koelkast in de keuken, oven en vaatwasser. Dan kom je uit bij de kastruimte en het keukenblok. Een leuke manier van design. In de foto’s deel ik hoe de keuken ongeveer is geworden.

Nieuwe vloer in de keuken Jaar van de verhuizing Foodblog Foodinista

Wij begonnen met een compleet lege keuken om…

het begin is er verhuizen naar Kaatsheuvel plannen en verbouwen Blog Foodinista

Vervolgens langzaam aan zo door te verbouwen…. En onze nieuwe keuken te ontwerpen en te verbouwen. Ik zal ook nog een keer een blog schrijven met het complete resultaat van onze keuken. Met apparatuur, krijtmuur, tafel, stoelen, lampen en meer accessoires.

Meer blogs van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie