Verhuizen en verbouwing

Het project een verhuizing en verbouwing

Deel deze post

Hoe vaak ben jij al verhuisd en heb je wellicht ook een huis verbouwd? Ik moet toegeven dat ik wel een aantal keer ben verhuisd, vooral wanneer je de verhuizingen in mijn studententijd meetelt en ook het verhuizen met mijn ouders. Alleen de laatste verhuizing en verbouwing is er toch wel ingehakt. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben er heel erg blij mee en ook wel trots op. Het was alleen wel heel veel werk! Een verhuischecklist kwam daarbij wel van pas met ook handige tips voor bij het verbouwen. Een verhuizing en verbouwing is allemaal nog niet zo simpel. Een los staande verbouwing al niet, laat staan als je ook nog van de ene kant van het land naar de andere kant van het land gaat verhuizen. Zo gingen wij van Haarlem, naar Brabant met regelmatig spullen opgeslagen bij mijn ouders in de regio Rotterdam en bij schoonouders in Brabant. Een flinke klus en soms verlies je het overzicht. Dan kun je goede huishulp zeker wel gebruiken. Zo kwam ik er achter dat 50% van mijn verhuisdozen bestond uit dozen voor de keuken. Hoe toepasselijk, maar daar ben ik natuurlijk ook heel zuinig op! Met zorg inpakken, rustig verhuizen en eventueel een goede opslag van je spullen, waar je toch waarde aan hecht.

Twee jaar na de verhuizing en verbouwing

Als ik er nu twee jaar later op terug kijk, dan ben ik er super blij mee, maar dan moet ik ook toegeven dat ik veel weer vergeten ben. Hoe alles ging met een kleine baby. De grote klussen door een aannemer, de eindeloze dagen verven met vrienden en schilders en klusjesmannen, want wat moest er veel gedaan worden en al die deadlines. Soms voelt het alsof je meer daar mee bezig bent dan met de uiteindelijke kwaliteit. Éen tip: pak eerst de grote dingen aan, dan kun je altijd leven in je huis. Zorg voor het stuken, schilderen, badkamer, keuken etc. Projecten waar je vaak trots op kunt zijn, maar die ook met veel kwaliteit moeten gebeuren en meestal eigenlijk ook niet zo leuk zijn. Veel poetsen, boenen en organiseren. Dat laatste kost veel tijd. Ondertussen pak je dozen in en ben je aan het sjouwen. Ga je daarna richten op de kleine en vaak leukere klusjes, zoals het inrichten en kijk dan pas wat je op aanvulling in je regelmatig grotere huis nodig hebt, je weet dan pas hoe je huis er echt uit komt te zien. Dat is mijn ervaring en vergeet niet te genieten, want verhuizen en verbouwen, het is een project!

Meer blogs van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

2 Reactie's
  • Denise
    Geplaatst op 23:33h, 28 februari

    Oh, als ik eraan terugdenk… Met mijn ex heb ik ook heel lang in de verbouwingstroep gezeten, en nog heel veel gedaan, terwijl ik ook hartstikke zwanger was. Dat hakt er inderdaad behoorlijk in. En 4 jaar later vertrok ik (met inmiddels 2 kinderen), verhuisde 2 keer in een half jaar tijd en nu zit ik alweer 5 jaar in een huis dat veeeel minder is. Maar ja, soms kun je niet anders. Nu ben ik al blij als ik ‘s avonds de afwas heb gedaan en de was uit de machine heb, ha ha.

  • Foodinista
    Geplaatst op 14:34h, 01 maart

    Best een heftige tijd hè? Heel jammer als het dan een tijdje later toch anders uitpakt dan kun je van te voren niet voorspellen. In geen enkel geval.

Geef een reactie