Mama van Baby Persoonlijk Alfabet B Foodblogger Foodinista

5 uitdagingen als je niet weet of je een jongen of meisje krijgt

Deel deze post

Heb je ervoor gekozen om het geslacht van je baby niet te willen weten? Stoer en ook gedurfd. Als je het geslacht van je baby tot aan de geboorte niet weet, krijg je namelijk met een paar uitdagingen te maken. Dit zijn gelukkig niet de grootste uitdagingen, maar het is wel even iets om goed rekening mee te houden.

Inrichting van de kinderkamer

Een van de uitdagingen is het inrichten van een kinderkamer. Een kinderkamer voor een jongen kun je immers compleet anders inrichten dan een meisjes kinderkamer. Als je echter niet weet wat je krijgt, is het zaak om voor de gulden middenweg te gaan.

Dit doe je onder meer door voor neutrale kleuren te kiezen. Onder meer rustige pasteltinten doen het voor zowel jongens als meisjes goed. Daarnaast kun je ook voor leuk fotobehang in de kinderkamer kiezen. Bijvoorbeeld jungle behang is voor zowel een jongen als een meisje leuk.

Druk van buitenaf

Je kunt mogelijk last van druk van buitenaf krijgen. Wellicht willen je familieleden, je ouders of je vrienden wel heel graag weten wat je krijgt. Dit is echter niet aan hen om te bepalen. Het is belangrijk dat je naasten je hierin steunen.

Kopen van kleding

Je kind heeft uiteraard (veel) babykleding nodig. Maar als je niet weet wat je krijgt, is het kopen van geschikte kleding een kleine uitdaging. Gelukkig kun je dit altijd nog doen nadat je kind geboren is. Net zoals dat je na de geboorte voor passende geboortekaartjes kunt zorgen. Op dat moment weet je immers of je een dochter of zoon hebt.

Overigens kun je deze uitdaging relatief eenvoudig oplossen door ook in dit geval neutrale kleding kopen. Kies voor neutrale kleding in neutrale kleuren voor de eerste paar weken. Voor de periode na de eerste weken kun je vervolgens nieuwe babykleding kopen. Je baby groeit toch snel, waardoor de doorloopsnelheid van de babykleding vrij hoog is.

Organiseren van een babyshower

Vind je het leuk om zelf een babyshower te organiseren? Of weet je toevallig dat je vriendinnen een babyshower voor je organiseren? Ook dan is het een kleine uitdaging dat je het geslacht niet weet. Veel babyshowers worden namelijk in het thema van de baby georganiseerd. Ook dit is weer eenvoudig op te lossen: kies gewoon voor een neutrale babyshower. Je kunt er ook voor kiezen om de kleuren blauw en roze met elkaar te mengen.

Persoonlijke bijtring, rammelaar speenkoort en bijtfiguren laten maken als cadeautje voor baby

Bepalen van de naam

Heb je met je partner moeite om een geschikte naam te vinden? Als je niet weet of jullie een zoon of dochter krijgen, kan dit des te lastiger zijn. Jullie moeten immers voor zowel een meisje als een jongen een leuke naam verzinnen. Het kiezen van een geschikte naam neemt veel tijd in beslag. Ook kan het zijn dat jij een andere naam wilt dan je partner. Uiteindelijk zullen jullie samen tot een geschikte naam komen.

Op zich vallen deze uitdagingen wel mee, nietwaar? Na de geboorte wordt het bovendien allemaal makkelijker. Je kunt direct geboortekaartjes meisje of jongen ontwerpen, deze versturen en genieten van jullie kleine wonder. Veel geluk gewenst!

Geen reactie's

Geef een reactie