Keukentrends 2019

Keukentrends 2019 – Welke stijl past bij jou?

Deel deze post

Gelukkig is er veel keuze wanneer je er voor kiest het interieur van je keuken aan te passen. Dat maakt het kiezen van een nieuwe keuken ook erg moeilijk. Ik weet er alles van. Toen wij ons huis gingen verbouwen hebben wij de meeste tijd gestoken in het ontwerpen van onze keuken. Niet alleen de stijl en de uitstraling, maar ook de apparatuur, kastindeling en alleen al een logische algemene indeling. Er waren veel wensen, maar het moet ook allemaal mogelijk zijn. Wij wilden een praktische keuken met een moderne uitstraling die ons niet snel zou gaan vervelen. Voor onze uitstraling twijfelden wij dan ook lang tussen een keuze uit bijvoorbeeld deze landelijke keukens of toch een strakkere houtlook. Een keuken kiezen doe je niet zomaar even. Na verloop van tijd hadden wij wel tien plattegronden met diverse designs thuis liggen en zagen wij de bomen door het bos niet meer. Zelf zijn wij even uit de verbouwingen en ik kijk nu ook meer ontspannen naar de nieuwste trends. Gelukkig is onze keuken ook nog helemaal hip en past deze bij tussen de keukentrends 2019. Diverse trends die je in 2019 ondanks de trend gevoeligheid weer gaat terug zien deel ik met je in dit blog. Ga jij in 2019 je keuken onder handen nemen dan help je alvast een handje met de moderne stijlen.

Keukentrends 2019

Favoriete keukentrends 2019

Landelijke keukens

Landelijke keukens blijven in 2019 modern. Hierbij moet je niet denken aan donkerbruine keukens van vroeger of keukens in oud okergeel geverfd. Nee frisse keukens met moderne kastjes met een klassieke look in houtstijlen. De keukens zijn modern afgewerkt en gecombineerd met mooie houten accenten, zoals een gezellige familietafel in de keuken. De potten en pannen mag je laten zien. Het hout mag afgewisseld worden met tegelwerk. Wat vooral opvalt in de landelijke keukens is dat de keuken afwisselend is en een bourgondisch en gezellig gevoel oproept. Er mag in deze keukens geleefd worden.

Keukentrends 2019

Houten keukens

De landelijke keukens zijn toch ook hout? Ja veelal wel. Maar de echte houten keukens zijn strakker van design en dan is er alsnog heel veel keuze tussen diverse designs. Denk bijvoorbeeld aan kristal wit met meer glans, Indigo blauw voor kleur in de keuken of chalky natural voor een Ulm houtlook. Een houtlook welke bij mij thuis is doorgevoerd in de keuken en met een composiet werkblad. Met houten keukens kun je ook diverse combinaties en stijlen mixen en matchen en zo je favoriete keuken samenstellen.

Betonnen keukens

Heb je daar al wel eens aan gedacht? Een keuken in een beton look? Strak en modern. Wellicht combineren met hout. Zo creëer je een strakke, maar toch warme uitstraling. Bij zo’n moderne en strakke keuken passen dan weer perfect moderne keuken accessoires voor een warme uitstraling. Een aantal jaar terug ben ik deze keukenstijl niet tegen gekomen, maar ik vind het prachtig!

Welke keukenstijl lijkt jouw het mooist? Ga jij in 2019 op zoek naar een nieuwe keuken of laat je je altijd graag inspireren voor interieur tips?

Meer favorieten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
 • Stef (uit Maleisie)
  Geplaatst op 11:41h, 07 februari

  Hoi Daphne,

  Weet je toevallig of ze bij keukenmaxx.nl ook een pdf versie van hun magazine versturen?

  Zit momenteel in de designfase van verhuis.

  Dank en warne groet,

  Stef

 • admin
  Geplaatst op 12:35h, 11 februari

  Hoi Stef,

  Goed dat je het zegt, maar nee, alleen een gedrukte versie…

Geef een reactie