Granola voor je baby maken recept Foodblog Foodinista mama blogt

Granola voor je baby en dreumes

Deel deze post

Misschien herken je het wel, babies en dreumessen zijn dol op brood, eierkoeken krentenbollen. Mijn kleine man in ieder geval wel. Alleen zo rond de 1,5 jaar dan is de interesse van de één op de andere dag iets minder. Ik dacht dat het alleen bij ons thuis zo was, maar in mamagroepen las ik dat het bij meerdere kleine mannetjes en dametjes zo is. Eigenlijk is het niet zo heel raar, want het beleg is wel beperkt voor kleintjes en zelf wisselen we ook af voor ontbijt en lunch, maar ook wil je de suiker inname beperken en wil je je kleintje niet te veel aan suiker en zoetigheid laten wennen. Als volwassene wissel je voldoende af met af en toe granola, havermout, soepje een salade misschien en daar weer brood. Met kleintjes is dit toch iets lastiger. Het systeem kan dit allemaal nog niet zo aan en je wilt dat ze iedere dag de juiste vezels binnenkrijgen, verzadigd zijn en is regelmaat niet één van die belangrijk peilers voor je baby, dreumes en ook als je kind groter is. Toen ging ik er over nadenken. Toen wij in september op reis waren had ik een aantal potjes bij mij voor onderweg die heel goed vulden en met voldoende vezels en de kleine man vond ze heerlijk. Aardbei, yoghurt en havermout, gekocht in Duitsland. Met als reden dat je in landen als Italië veel wit brood eet en hier niet veel extra’s aan toegevoegd is en het opstopt in plaats van dat het iets voor je doet. Ook onderweg was het wel makkelijk. Deze granola voor je baby kan ik natuurlijk ook zelf maken, verantwoord, super simpel, maar het gaat wel om de juiste ingrediënten, hoeveelheden.

Waarom geen granola voor volwassenen?

Eerlijk daar dacht ik ook over na. Super simpel natuurlijk en je bent zo klaar. Alleen dan gaat het toch om de hoeveelheid honing, niet zo goed voor kleintjes en de stukjes noten bijvoorbeeld die te groot zijn en het is niet echt goed te kauwen. Uiteindelijk is de granola voor je baby of druemes zo gemaakt en sowieso maak ik graag zelf granola.

Granola voor je baby maken Foodinista kinder recepten

Benodigdheden Granola voor je baby 8 porties

2 el gemengde noten
3 pakjes kinderrozijntjes
4 el havervlokken
2 el fijne havervlokken
1 el honing
1 eiwit

Extra per potie: halve banaan in kleine stukjes of fijn geprakt afhankelijk van het eetgedrag van je kleintje
4 eetlepels yoghurt

Twijfel je over de noten in verband met allergie? Het is juist bewezen om kinderen zo snel mogelijk aan noten te laten wennen. Een schepje pindakaas kan bijvoorbeeld aan. Hoe eerder dat kinderen wennen aan diverse voedingsstoffen hoe groter de kans is dat je allergie tegen gaat.

De honig is een keuze. Deze gaat niet door de granola, maar door de yoghurt. Je kunt ook voor een theelepel diksap kiezen bijvoorbeeld of gepureerd fruit.

Tips voor de bereiding van de granola

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: voorbereiding 5 minuten en oven 20 minuten
Benodigdheden: schaal, lepel, vleeshamer, ziplock of theedoek, snijplank, bakpapier

Recept voor baby granola

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Klop het eiwit los. Hak de noten fijn in een theedoek of ziplock met de hamer of iets anders zwaars. Meng de noten met de havervlokken, fijne havervlokken, honing en eiwit in een schaal. Verdeel de rauwe granola over het bakpapier op de ovenschaal en plaats deze voor 20 minuten in de oven met af en toe omdraaien en mengen.

Laat de granola vervolgens afkoelen. De granola kun je luchtdicht ongeveer twee weken bewaren.

Geef de granola met yoghurt en bijvoorbeeld banaan, maar in de zomer is het ook heel lekker met verse bessen, aardbeien of geef er een beetje verse appelmoes bij.

Kidsproof recepten van Foodblog Foodinista

Meer leuke tips voor kidsfood en leuke musthaves voor kids zijn allemaal verzameld bij Foodinista loves Kids.

Meer kidsproof blogs ontvangen van Foodinista. Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie