Eerste verjaardag kind foodblog Foodinista

Eerste verjaardag van Florian Hieperdepiep!

Deel deze post

Je leeft er naartoe en op de dag zelf is het veel bijzonderder dan dat je zelf verwacht de eerste verjaardag van je kind. Het is niet alleen de verjaardag van je kind, maar een jaar er voor ben je zelf ook moeder geworden. Een brok in je keel en het moment om er bij stil te staan. Wat is er veel gebeurd in een jaar tijd. Ongelooflijk. Een dag om even bij stil te staan. Zondag vieren wij de verjaardag van Florian echt met familie en vrienden, maar gisteren hebben wij er met zijn drietjes al een gezellig dagje van gemaakt. Alles voorbereid, maar dat lees je wel in dit blog.

Eerste verjaardag taart!

De ochtend begon, natuurlijk, zoals altijd vroeg. Na de fles deze keer even geen boterham, maar werden de kaarsjes uitgeblazen van de homemade vanille en limoencake, in tada de vorm van een één. Nee geen cakesmash, deze houden we voor de zondag met iedereen erbij. Wel hebben we natuurlijk heel veel kaarsjes uitgesputterd en heeft Florian ongetwijfeld een grote wens gedaan. De vanille limoen cake ook maken? Het recept staat onderaan dit blog!

Eerste verjaardag kind foodblog Foodinista

Het cadeau van papa en mama

Papa en mama hadden het cadeau perfect voorbereid, nou ja dat dachten we. Een mooie flitsende rode driewiller voor dreumes tot kleuter. Aan het einde van de dag naar de Drunense Duinen of speeltuin en Pannenkoeken eten, yum! Alleen tot onze verbazing was er na het inpakken een skateboard terug te vinden in de doos! Een hele grote teleurstelling, zondag op herhaling… Uhm misschien heeft Florian wel een skateboard gewenst, maar nu nog even niet ;-).

Blij maar geen cadeau eerste verjaardag blogger Foodinista
Ik wil pannenkoeken eerste verjaardag foodblog Foodinista

Pannenkoeken tijd

Overdag was het gewoon dutjes tijd en ’s avonds zijn we naar de binnen speeltuin gegaan en pannenkoeken gaan eten. Echt een papa, mama Florian dagje met heel veel plezier en lol! Pannenkoeken eten was een feest bij de Financieën in Loon op Zand in het kinderzaaltje met een binnen speeltuin. Helaas was het te slecht weer voor de buiten speeltuin, ach het komt de volgende keer wel. Florian heeft ook zijn eerst muntjes gespaard voor een eerst cadeautje bij de Financieën een heel leuk concept! En wat een Nutella pannenkoek feestje was het een heerlijke kliederboel. Toen wij thuis waren was ons kleine mannetje gesloopt en was het bedtijd!

Blij met pannenkoek eerste verjaardag kind foodblog Foodinista
Blij met de pannenkoek foodblog Foodinista

Vanille limoen cake benodigdheden

150 gram zelfrijzend bloem
125 gram boter
150 ml Griekse yoghurt
2 eieren
110 gram fijne kristalsuiker
2 vanille stokjes
1 limoen

Speelgoed met korting

Recept vanille limoen cake

Voor de cake voor de eerste verjaardag heb ik inderdaad wel suiker gebruikt. Het is een feestje en dan mag het naar mijn mening best. In de dagelijkse voeding houd ik hier rekening mee. Express heb ik de cake gevuld met Griekse yoghurt en geen slagroom en dergelijke hier kun je de fris zoete cake nog volop mee versieren! Dit hebben wij niet gedaan op de verjaardag, de cake smash houden wij voor het feestje met familie en vrienden.

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Zeef de bloem boven de kom (zet de bloem nog even apart)
  • Smelt de boter met de Griekse yoghurt in een pannetje. (ongeveer 3 minuten)
  • Klop de eieren met de suiker luchtig voor ongeveer 10 minuten met de keukenmachine.
  • Meng vervolgens de boter en Griekse yoghurt erbij.
  • Meng de merg van de vanille er doorheen en rasp er de schil van de limoen doorheen. Knijp vervolgens de helft van limoen uit en meng deze er doorheen.
  • Nu mag ook de bloem er bij en mix het deeg luchtig.
  • Giet het deeg in de cakevorm, de cake rijst nog 2 cm. Bak de cake ongeveer 60 minuten af op 160 graden.

Meer blogs volgen van Foodinista? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie