Inrichten van je keuken hoe doe je dat

Dit is belangrijk bij het inrichten van je keuken

Deel deze post

Een keuken inrichten doe je niet elke dag. Hierom is het belangrijk dat je nieuwe keuken aan al je functionele eisen voldoet. Niet alleen de functionaliteit is belangrijk, ook moet je je thuis voelen door de sfeer die in je keuken hangt. In dit artikel leggen we uit wat belangrijk is bij het inrichten van je keuken.

Tekenen

Voor je überhaupt kunt beginnen aan de inrichting van je keuken, moet je eerst achter de tekentafel klimmen. Wat zijn je eisen met betrekking tot opslagruimte en keukenapparatuur? Ben je een echte hobbykok of zijn snelle kant en klaar maaltijden meer jouw ding? Maak een aantal schetsen waar je je gewenste apparatuur in meeneemt en combineer de sterke punten tot 1 definitieve tekening.

Apparatuur

Nu de tekening staat, is het tijd om de juiste apparatuur uit te kiezen. Hierbij heeft je budget een grote invloed. Je apparatuur is vaak de grootste kostenpost van je keuken. Niet iedereen heeft een budget om de duurste en beste keukenapparatuur aan te schaffen. Maak hierom de juiste keuzes en neem de tijd om prijs en kwaliteit van verschillende aanbieders te vergelijken. Wil je graag een uitgebreide pizzaoven of is een combimagnetron al voldoende? 

Inrichten van je keuken hoe doe je dat

Juiste keukengerei

Voor je je overheerlijke maaltijd in je gekozen oven kunt bereiden moet je eerst het gerecht kunnen bereiden. Hier is het juiste gerei voor nodig. Een goede messenset is bijvoorbeeld een must in een nieuwe keuken. Je kunt nog zo’n strakke keuken hebben maar het gaat uiteindelijk om de maaltijden die uit jouw keuken komen!

Sfeer creëren

Als je keuken voorzien is van de juiste apparatuur en keukengerei is het belangrijk om sfeer te creëren. Je keuken is het verlengde van je woonkamer. De sfeer van je woonkamer doorzetten in je keuken is een zeer verstandige keuze. Gebruik ook dezelfde raambekleding maar let er wel op dat de gordijnen geschikt zijn voor in de keuken. Mocht het koken onverhoopt toch een keer in de soep lopen, dan zijn brandvertragende plisségordijn de veiligste optie!

Succes met het inrichten van je (nieuwe) keuken!

Meer favoriete musthaves en shop tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie