Deze plaatsen moet je bezoeken tijdens je rondreis door Jordanië

Deze plaatsen moet je bezoeken tijdens je rondreis door Jordanië

Deel deze post

Intro

Ben je altijd al gefascineerd geweest door de mysterieuze wereld van het Midden-Oosten? Lijkt het je gaaf om de duizend-en-een-nacht wereld in het echt te zien en om zelf te ervaren hoe mooi het hier kan zijn? Dan is een rondreis door Jordanië de reis voor jou! Een rondreis door Jordanië biedt namelijk een hoop prachtige plekken en je vindt er precies de straatjes, souks, woestijnlandschappen en cultuur die je voor je ziet als je denkt aan Aladin of duizend en 1 nacht. Hieronder staan de 5 beste bezienswaardigheden voor tijdens je rondreis door Jordanië, dus lees vooral verder!

Jerash

Jerash is een prachtige stad uit de klassieke oudheid. Net als Pompeii bij de uitbarsting van de Vesuvius, is deze stad ontzettend goed bewaard gebleven. Hier gebeurde dit echter niet door lava, maar door zand. Loop je hier in Jerash door de straten dan zal je zelf zien hoe goed alles bewaard is gebleven, het lijkt namelijk net alsof je terug in de tijd gaat: geen ruïnes, maar echte gebouwen, bijna volledig nog intact! Je hebt hier onder andere theaters en tempels, en ook een bijzonder forum. Maak je een rondreis door Jordanië dan is Jerash een plek die je zeker gezien moet hebben.

Petra, de Roze Stad

Uiteraard moet je tijdens een rondreis door Jordanië Petra gezien hebben. Petra is een bijzonder stukje architectuur, en men dacht eigenlijk dat het nooit bestond. Een plek die namelijk volledig uitgehakt is uit steen en zo een volledig woonbare stad vormt, dat klinkt inderdaad best ongeloofwaardig. Maar toch is het waar! Misschien heb je Petra wel al gezien in films als Indiana Jones of Transformers. Hoe dan ook, de Roze Stad is zo betoverend mooi dat je haar absoluut gezien moet hebben en een rondreis door Jordanië is dan ook zonder een bezoek aan deze plek niet compleet. 

Deze plaatsen moet je bezoeken tijdens je rondreis door Jordanië

Aqaba

Nog een mooie bezienswaardigheid die je eigenlijk niet kan missen tijdens een rondreis door Jordanië is de stad Aqaba. Aqaba kent veel verscheidenheid in de activiteiten die je er kunt doen, dus je kunt helemaal zelf invullen waar je voor kiest. Je kunt in het helderblauwe water snorkelen en exotische vissen en koraalriffen spotten, op het strand kun je heerlijk zonnen en in de stad zelf kun je de gave souks bezoeken. Leuk om te zien hoe er hier handel wordt gedreven! Het fijne is aan Aqaba, dat overigens de enige kuststad van Jordanië is, is dat je hier aan het eind van je rondreis heerlijk kunt ontspannen aan het strand of zwembad van al het gereis en de indrukken die je hebt opgedaan.

De Dode Zee

Net zo essentieel voor een geslaagde rondreis door Jordanië als Petra is dan toch echt wel de Dode Zee. Met haar hoge zoutgehalte kun je hier heerlijk dobberen zonder ook maar enige moeite te doen, want je blijft gewoon prima drijven. Maak je trouwens geen zorgen, de Dode Zee is niet zo dodelijk als hij klinkt. Het hoge zoutgehalte zorgt er voor dat niks in het water kan leven, maar een duik of even dobberen kan helemaal geen kwaad. Sterker nog, maak je een rondreis door Jordanië dan raden we je vooral aan om een stukje te zwemmen, het schijnt namelijk super gezond te zijn!

Deze plaatsen moet je bezoeken tijdens je rondreis door Jordanië

Reis je graag door Oosterse sferen? Lees dan meer op de blog bijvoorbeeld over mijn reisverhalen in Marokko die je bijvoorbeeld hier kunt vinden.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

2 Reactie's
  • Denise
    Geplaatst op 15:50h, 04 december

    En Wadi Rum echt ook! En Amman! En nog meer mooie plekken. :-)

  • Piya
    Geplaatst op 15:14h, 10 januari

    Ik heb het geluk gehad 2+ jaar in Amman te hebben mogen wonen en sluit me aan bij Denise; Wadi Rum is een must! Vooral het opstaan net voor zonsopgang is een adembenemend mooie ervaring. En breng vooral ook een bezoek aan café Jafra in downtown Amman en proef de heerlijke en allerbeste falafel in het land: Abu Jabarrat (vrij vertaald naar Nederlandse spelling). Pff, ik heb heimwee!

Geef een reactie