Zwemmen bij Hyatt Place Taghazout Bay Marokko

De zon geeft energie

Deel deze post

Wat hebben we er lang op moeten wachten! De zon, maar na een koude en treurige winter is hij er eindelijk: De zon. En ik moet toegeven wat knap ik er van op! Vooral in deze periode met mijn zwangerschap, waarin je ook weleens teleurstellingen krijgt te verwerken, kun je heel erg opknappen van de zon. De zon zorgt tenslotte voor Vitamine D en meer vitamine D zorgt er voor dat je je fitter gaat voelen en ook depresieve gevoelens weg kunnen zakken. In dit blog deel ik met je waarom de zon zo belangrijk voor mij is qua fitheid, energie, zwangerschap, maar ook in huis heeft de zon een belangrijke betekenis voor ons gezin. De zon geeft energie, hele belangrijke energie.

Hoe goed is de zon voor je?

Vitamine D

We weten ondertussen allemaal dat de zon niet alleen maar positieve energie brengt, helaas kan de zon ook schadelijk voor je zijn. Maar zoals bij alles met mate is de zon ontzettend gezond voor je. Je krijgt er een zomerse uitstraling van, maar vooral de Vitamine D verricht veel werk voor je. Niet alleen voor je gemoed, maar ook heeft Vitamine D een goede uitwerking op je botten, spieren, hart en vaatziektes en suikerziekte. En wist je dat de zon in de herfst en winter niet voldoende Vitamine D afgeeft om echt van invloed te zijn op je lichaam? Geniet dus tijdens een zonnige vakantie maar extra van de zon of tijdens lente en zomerse dagen. Vergeet natuurlijk ook niet dat Vitamine D ook voorkomt in diverse voeding. Zo is vette vis erg goed voor je en

Tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap zijn extra vitamine belangrijk en vooral de zon heeft een grote invloed op het lichaam. De zon zorgt ook dan voor Vitamine D. Tijdens de zwangerschap is deze vitamine van de zon nog belangrijker. Je las al dat het goed is voor je eigen botten, maar bij de opbouw van een klein mensje in je lichaam is de botopbouw extra belangrijk. Wat wel de nodige energie uit je eigen lichaam kan opeten. Extra Vitamine D innemen is dan ook een goed idee. Deze verwerk je bijvoorbeeld uit een multivitamine. En wist je dat kinderen deze vitamine tot en met vier jaar als dagelijkse vitamine moeten slikken voor een goede ontwikkeling. De zon doet dus veel goeds voor ons, maar helaas in de herfst en winter niet voldoende. Ga je bijvoorbeeld op vakantie dan is het vitamine D preparaat niet persé nodig, maar dit zal je wellicht niet verbazen, een getinte huid is minder zon gevoelig. Zo neemt deze huid, zoals bij mijn zoontje met een Indonesische achtergrond, minder zon op en dus Vitamine D op. Hij krijgt de Vitamine D dan ook extra toegediend op de meest zonnige dagen. Helaas is de zon niet alleen goed tijdens de zwangerschap, want let op dat je geen zwangerschapsmasker krijgt want de huid maakt tijdens de zwangerschap veel meer pigment aan. Daardoor ben je ook minder gevoelig voor de zon. Dus zorg voor extra Vitamine D.

De zon geeft energie

De zon heeft gewoon weg meer voordelen als je er verstandig mee om gaat. Zo is de zon bij ons niet alleen belangrijk voor de gezondheid, maar geeft de zon ook veel energie is huis. In huis heben wij nu 1,5 jaar terug zonne energie laten aanbrengen. Dit is één van de beste beslissingen die wij hebben genomen. Het levert zo ontzettend veel op en we gebruiken eigenlijk ook alles, want als zzp-er en tekstschrijven werk ik toch meer thuis en dat kost gewoon energie. Niet te vergeten dat ik iets meer kook dan gemiddeld en mijn keuken gewoon weg energie vreet. Sowieso werkt mijn vriend ook nog regelmatig en zie je de energierekening stijgen bij een een jong gezin met binnenkort nog een baby erbij. De wasmachine en droger gaan overuren draaien. Met liefde hoor, maar een beetje op de portomonnee letten blijft natuurlijk prettig! Energie vergelijken blijft dan ook bij zonne energie zeer belangrijk! De zonne energie komt in de lente en zomer, met geluk, met bakken binnen, maar in de herfst en winter vang je wel lichtenergie op, maar geen grote hoeveelheden. Het is in Nederland zo dat je niet altijd geheel zelfstandig zult zijn en een goede energie aanbieder voor zowel je zonne energie als extra energie zijn van groot belang.

Hoe maak jij zelf gebruik van de zon en van de geleverde energie? Of heb je ook interesse in zonne energie?

– Dit artikel is in samenwerking met energievergelijken.nl –

Meer lezen? Lees dan ook mijn blog over het plannen en thuis werken. en de blog over zakelijke beslissingen die ik heb genomen.

Voor meer ervaringen en zakelijke tips volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie