Recept voor Paella met kip, mosselen en zeevruchten van Foodblog Foodinista

De wereld van pannen: de verschillende soorten

Deel deze post

Ben jij gek op koken of een beginnende hobbykok? Dan is het belangrijk dat je de juiste pannen gebruikt voor de verschillende soorten gerechten, van heerlijke paella tot een simpele pannenkoek. De juiste pan is al het halve werk. Maar let op! Houd rekening met het soort kookplaat waar je op kookt. Zo zijn pannen die geschikt zijn om te koken op gas vaak niet geschikt voor een inductiekookplaat. Gelukkig kun je gemakkelijk een pannenset voor inductie kopen op internet

Paella pan

Ben jij geïnspireerd door de Spaanse keuken en sta jij te popelen om een typisch Valenciaanse paella te maken? Dan heb je natuurlijk wel een goede pan nodig. Maar waarom heb je een paella pan nodig? Dit kan toch gewoon in een koekenpan? Het antwoord hierop is ‘nee’. Het krokante laagje op de rijst die significant is voor de paella is te danken aan de pan. Daarnaast is een paella pan perfect om het gerecht in te serveren!

Kip Tandoori zonder pakjes en zakjes - Koken met de nieuwe pannenset van INSENVI en Soenil Bahadoer

Wokpan

Ga jij vanavond voor een simpel wokgerecht waar jij en je hele familie van zullen smikkelen? Zorg er dan voor dat je dit in een goede wokpan doet. Een geschikte pan zorgt ervoor dat de groente, het vlees en vis al roerbakkend perfect worden klaargemaakt. Dit terwijl de heerlijke smaken en sappen worden behouden. Het is de investering waard, want wokken in een koekenpan zorgt er vaak voor dat de ingrediënten snel uitdrogen. 

Pannenkoekenpan

Pannenkoekenavond! De poedersuiker en stroop liggen al op tafel en het beslag is al klaar. Zijn jouw pannenkoeken vaak vervormd en hebben ze hier en daar een scheur? Schaf dan een pannenkoekenpan aan. Dit is een pan met lage randen die perfect is voor het bakken van pannenkoeken, crêpes en flensjes. De lage randen bieden je de mogelijkheid om je baksel makkelijk om te draaien. Nu zijn ze perfect! 

Griekse zalm met aubergine grillen in de GreenPan Padova grillpan - Foodblog Foodinista

Grillpan

De zomer is alweer bijna voorbij, maar jij kan geen genoeg krijgen van barbecueën. Herkenbaar. De grillpan is dan perfect voor jou. De ribbels op het oppervlak van de pan kunnen binnen een zeer korte tijd op een hoge temperatuur vlees, vis en groenten dichtschroeien, waardoor de heerlijke smaken worden behouden. Dit werkt ook zonder boter of olie! Ook nog eens gezond dus! Leg die burgers, kipspiesjes en maiskolven maar in de pan.

Een uitgebreide pannenverzameling is voor iedere hobbykok! Met de juiste pannen is de uitvoering van je gerechten keer op keer perfect. Jij blij en je familie en vrienden die jouw gerechten en hapjes mogen proeven ook! 

Geen reactie's

Geef een reactie