Duurzame alternatieven met PAPER & BOO - Tips van Foodinista

Daphne’s Winter Happy Musthaves Wk 3 – Duurzame alternatieven met PAPER & BOO

Deel deze post

In de rubriek Happy musthaves deel ik wekelijks mijn favoriete Happy Musthaves – items, shoptips en hebbedingen – met je. Het nieuwe jaar is begonnen. Misschien wil je ook wel iets duurzamer gaan leven? Daarvoor kwam ik uit bij Paper & Boo. Met kleine veranderingen kun je al grote stappen maken. In deze nieuwe Happy Musthaves wil ik dan ook de aandacht geven aan Paper & Boo waar ik je meer over vertellen. Een klein voorbeeld is je plastic tandenborstel vervangen door een bamboo tandenborstel. Over dit alles ga ik je in de blog inspireren en de tips delen. Dit is zoals we dat doen bij de Happy Musthaves van Foodinista. Je begrijpt het al in de happy musthaves deel ik mijn favorieten. Al mijn favoriete items en cadeau tips komen voorbij in de Happy Musthaves blogs. De nieuwe items die je eens moet proberen, maar ook mijn favorieten die al jaren bij mij in de keuken staan en die nu dus zijn! Of juist van die producten die op mijn wensenlijstje staan die ik toch echt eens met je moet delen. De lijstjes van Daphne’s Happy Musthaves lopen uitéén van de favoriete kookboeken, naar nieuwste snufjes voor in de keuken, tot nieuwe (keuken) fashion, kook gadgets en persoonlijke verzorging, waar de producten van Paper & Boo onder vallen, met een food en travel touche. Kijk je mee met Daphne’s Winter Happy Musthaves? Waarin ik tips geef voor duurzame alternatieven?

Duurzame alternatieven met PAPER & BOO - Tips van Foodinista

Duurzamer leven

Bij duurzame alternatieven en duurzamer leven denken we heel vaak aan iets groots. Je moet daarvoor regelmatig ook investeren. Bijvoorbeeld zonne-energie, elektrisch rijden en dit ligt niet altijd en voor iedereen binnen handbereik. Ook binnen handbereik en met kleine stapjes kun je al iets doen. Minder plastic is bijvoorbeeld heel erg belangrijk, maar hoe doe je dit wanneer je in het dagelijks leven of je dit nu wilt of niet er mee overladen wordt? Daar zijn sowieso alternatieven voor Papier en Bamboe. Ja het zijn ook natuurproducten, maar wel van ‘overschot’ of gerecycled en zo voorkom je plastic soep en je merkt er zelf weinig tot niks van.

Duurzame alternatieven met PAPER & BOO - Tips van Foodinista

Bamboo tandenborstel – wat vind ik er van

Je merkt er inderdaad weinig van. De tandenborstel die wij kennen is van plastic en jaarlijks gebruik je er dan tot 4 tot 8 van per persoon. Dit zorgt voor veel plastic op een mensenleven en het gebruik is verder het zelfde. De tandenborstel is zelfs zacht en kun je ook gebruiken bij grotere kinderen.

Meer producten van Paper & Boo

Naast de tandenborstel kun je ook een kleine stap maken met bijvoorbeeld herbruikbare wattenschijfjes. Zelf gebruik er daar veel van! Make-up verwijderen, nagellak verwijderen. En zo zijn er ook herbruikbare wattenstaafjes. Deze kun je makkelijk wassen met een beetje water en zeep. Kortom met een kleine stap kun je een grote impact creëren.

Geen shop tips en cadeau tips missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Heidi
    Geplaatst op 20:04h, 12 januari

    • Fijn om te weten.

Geef een reactie