Nieuwe keukenmachine unboxed Foodblog Foodinista

Van zon naar energie in de keuken

Deel deze post

Alweer twee jaar terug ben ik verhuisd van Haarlem naar Kaatsheuvel. Van een stad appartement naar een burgerlijkere gezinswoning. Daar zijn ook heel veel voordelen. Oké ik hoor het mij zelf al zeggen dat ik klinkt niet heel positief. Maar het feit is gewoon dat ik de stad altijd een beetje zal missen. Gelukkig heb ik dan ook in Kaatsheuvel eindelijk mijn rijbewijs gehaald. Dat maakt heel veel goed. Met het verbouwen van ons huis hebben we ook gekozen van voor een goede energiebron. Van zon naar energie in de keuken. Hoe we dit hebben gedaan en ons huis een A status hebben gegeven. Lees mee.

Van zon naar energie in de keuken

Een ééngezinswoning geeft ook meer mogelijkheden. Zo hebben wij deze volledig verbouwd met een uitgebreide keuken, waar ik veel in te vinden ben. Dat brengt met zich mee dat er een grote koelkast en vriezer in staan. Maar ook dat de oven en vaatwasser regelmatig overuren draaien. Nog meer even niet te denken aan de kleine keukenmachines, zoals een staafmixer, blender en slowjuicer. Het kost allemaal energie. In begin waren wij ook gewoon aangesloten op de reguliere energie, maar een wens van ons was al snel, na het bij familieleden gezien te hebben. Om op zonne-energie over te stappen. Afgelopen winter is dit bij ons aangesloten. In de winter zagen wij zelfs al verschil. Alles mooi op het zuiden gericht en natuurlijk hadden we geluk met een redelijke winter met lichte dagen. Nu dat de zomer is aangebroken gaan we het verschil pas echt merken. Dan zal het interessant worden om te gaan kijken naar welke energiemaatschappij wij gaan en moeten we gaan uitrekenen met de energievergelijker wat voor ons interessant is. Uiteindelijk zullen we naar een energieleverancier overstappen. Ook met zonne-energie ben je niet volledig zelf voorzienend en werk je samen met een energieleverancier en hebben wij nog niet echt een idee hoe veel energie wij zelf kunnen leveren en hoeveel energie wij extra nodig hebben dit zullen wij volgend jaar gaan merken. Het hele ‘overstappen energieleverancier’ verhaal vinden wij dan ook nog niet zo éénvoudig. Er spelen nu meerdere factoren mee. Niet alleen prijs, maar ook de verhouding zonne-energie en energie levering en dat we niet exact weten hoeveel we gaan afnemen. Dat moeten we goed gaan vergelijken. Heb jij hier al ervaring mee? En misschien heb je wel tips voor ons?

Met groene energie naar de toekomst

Wel vinden wij het een verantwoordelijk voor de toekomst binnen ons gezin met een zoontje van bijna drie om gezondere energie op te wekken. Ondervinden wij er thuis geen last van en vinden wij het zelfs leuk om te kijken of de meter een beetje terug loopt en kijken we nu ook veel meer naar ons eigen energieverbruik dan voorheen. Dat is toch apart. Je gebruikt gezondere energie en dan opeens ga je er bewuster mee om. Gebruik jij al zonne-energie? En hoe gaan jullie daar mee om?

Meer blogs van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie