Champagne in de Champagnestreek

Champagne in de Champagnestreek

Deel deze post

Het seizoen om naar de Champagne streek te reizen is eigen altijd goed, want de Champagneflessen worden altijd geopend. Afgelopen jaar zijn wij op reis gegaan en het vloeibare goud in Champagne gaan opzoeken. Dus enkele champagne tips voor Champagne in de Champagnestreek.

Ga je een keer naar Champagne. Er zijn superleuke knusse hotelletjes, maar naar mijn mening vaak een beetje te duur. Wij hebben het simpel gehouden en hebben een commercieel, maar goed hotel geboekt. Met veel goed advies en leuke routes.

Het echte Champagne pluk seizoen start eind september. Niks mag machinaal alles moet nog met de hand dus grote drukte in de streek. Kun je dan niet, dan zijn de maanden april, mei, juli en augustus qua drukte en het aantal huizen die open zijn ook een aanrader! Buiten het seizoen om is de Champagnestreek nog steeds prachtig, maar je hebt minder keuze uit de champagnehuizen die geopend zijn, dus minder proeven. Al kun je dan zeker nog heerlijke Champagne in de Champagnstreek proeven en ook niet onbelangrijk mee naar huis nemen. Wist je dat de prijzen aanzienlijk voordeliger zijn in de Champangestreek en je ongeveer rond de 15,00 Euro voor een goede fles Champagne betaalt? Niet slecht toch?

Een bezoek brengen aan Moët en Chandon, maak hier altijd minimaal een week van te voren een reservering voor. Wij mochten niet mee met de rondleiding, een goede rede dus om binnenkort nog een keer te gaan.

De velden van Moet zijn zeker niet bij het huis van Moet, deze kom je langs de route tegen en zijn te herkennen aan de kleine bordjes met hoe sierlijk Moët & Chardon. Het opvallende is dat dit regelmatig zo is. In het laagseizoen vertellen de kleine huizen ook veel over de productie, hier hebben ze dan de tijd voor, maar bij Moet kun je het echt ervaren en dat is net zo leuk.

Onderweg kom je alleen, maar champagnehuizen tegen. Je kunt besluiten om alleen langs de grote te gaan, maar het leuke is juist om te gaan proeven bij de kleine familiehuizen en je smaak pupillen te testen. Bij deze families kom je verrassende champagnes tegen.

Niet alle champagne huizen hebben een Grand Cru. Het geheim van de Grand Cru? Dan liggen de champagne gaarden hoger dan de andere druivenvelden. Hoe kouder, hoe mooier de druif. Hoe minder het voorkomt, hoe zeldzamer.

Een aantal flessen die wij hebben meegenomen zijn de families: Dumangin een cru rosé, Jean Milan Grand Cru en een Pierre Cobillard Cuvee Prestige.

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Geen reactie's

Geef een reactie