Alles wat je moet weten voor op de camping in Luxemburg

Alles wat je moet weten voor op de camping in Luxemburg

Deel deze post

Oke, het staat vast, je hebt besloten te gaan kamperen in Luxemburg. Maar waar? Dat is nog maar de vraag. Zijn er dingen anders op de camping in Luxemburg? Wat kun je er allemaal doen? Wat valt er te verwachten? Geen zorgen, wij helpen je uit de brand! Hieronder staat namelijk alles wat je moet weten voor op de camping in Luxemburg.

Alles wat je moet weten voor op de camping in Luxemburg

Taal

Je zult op de camping in Luxemburg waarschijnlijk 1 van de volgende drie talen aantreffen: Luxemburgs, Frans en Duits. Het helpt om een woordenboek mee te nemen, maar meestal kom je met Nederlands en Engels ook wel uit de voeten. Twijfel je toch, kijk dan even op de website van de camping om het zeker te weten, maar in principe hoef je je over de taal geen zorgen te maken.

Gewoontes

Aangezien Luxemburg helemaal niet ver van Nederland ligt, verschillen de cultuur en gewoontes ook niet zo veel van elkaar. Het enige waar je rekening mee moet houden is het geloof dat veel sterker aanwezig is dan in ons eigen vrije landje. Vloeken met bepaalde woorden die God in zich hebben vindt men vervelender dan je denkt, dus respecteer dit. Naast het geloof houdt men in hier ook enorm van lekker eten, dus ga vooral op zoektocht naar de lekkerste restaurantjes! Op de camping in Luxemburg zal je zelf wel wat lekkers kunnen vinden, maar het is veel leuker om in een pittoresk dorpje nieuwe gerechten te leren kennen.

Kosten

Voor veel inwoners van Duitsland, Frankrijk en België is Luxemburg een ideale bestemming om goedkoop boodschappen te doen vanwege de lage belasting die je hier treft. Klinkt verleidelijk nietwaar? Laat dit je echter niet misleiden, de prijzen op de camping in Luxemburg zullen niet veel verschillen van die in Nederland of België dus zorg dat je genoeg geld meeneemt.

Activiteiten

Welke camping in Luxemburg je ook kiest, aan activiteiten is er werkelijk geen gebrek. Naast het entertainment op de camping zoals overdekte zwembaden en animatie voor de kinderen kun je in omgeving rondom de camping voornamelijk wandelen door rustgevende natuur en er even tussen uit in een van de vele kleine dorpjes die het land rijk is. Vergeet vooral niet een kasteel of burcht te bezoeken, want die zijn vaak erg mooi en bovendien heeft Luxemburg er veel! Tevens kun je tijdens je vakantie hier goed mountainbiken, en meestal bieden campings wel een georganiseerde tocht of route aan, dus vraag hier vooral naar (ook leuk met de kids!). Let op dat in het hoogseizoen de wandel -en fietspaden nog wel eens flink druk kunnen zijn, dus houd hier rekening mee.

Alles wat je moet weten voor op de camping in Luxemburg

Type camping

In Luxemburg zal je, aangezien het land redelijk dunbevolkt is en de Ardennen super dichtbij zijn, vooral campings vinden die midden in de natuur zitten. Het echte kampeergevoel dat vind je hier, maar let nog steeds wel even op welk type camping je uitzoekt. Let op het aantal parkeerplaatsen, of het een familiecamping of een rust camping is en onderzoek zeker ook even de omgeving.

Meer reistips en campeer tips van Foodinista

Meer leuke campeertips en ervaringen van Foodinista? Lees dan mijn ervaringen in Italië. Het artikel kun je hier vinden.

Meer  reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie