voordelen van vleespakketten

5 voordelen van vleespakketten

Deel deze post

Waar maaltijdpakketten in supermarkten over de toonbank vliegen, zijn ook vleespakketten momenteel razendpopulair. Van biologisch en duurzaam pakket tot BBQ pakket en van vriezervullers tot de meest luxe vleespakketten. Rund, varken, kip, wild of mix. Je vindt het allemaal online. Maar waarom zou je nu eigenlijk overgaan op een vleespakket? In een tijd waar minder vlees consumeren wordt gepromoot en de flexitariër beweging met de dag toeneemt? Daar zijn verschillende redenen voor.

Ossobuco Milanesa recept met JerseyKoe.com vlees Foodblog Foodinista

1.     Duurzame keuze

Natuurlijk, geen vlees eten is een duurzamere keuze. Dat is logisch. En hoewel de groep vegetariërs en veganisten flink toeneemt, durven we ook te stellen dat het gros van de mensen hun stukje vlees niet willen missen. De kans is groot dat hier geen verandering in komt. Dan kun je het maar beter bewust doen. Het kop-tot-staart principe is dan in elk geval een goed begin. Een pakket bevat vaak een gevarieerde samenstelling van populaire én vergeten vleessoorten. Dat past perfect bij de ’no-waste’ gedachte. Want onnodige voedselverspilling tegengaan is áltijd een goed idee!

2.     Je eet letterlijk out-of-the-box

Net als de bekende maaltijdbox aanbieders, word je ook met vleespakketten gedwongen om out-of-the-box te eten. Je past immers je gerechten aan op de vleessoorten die in je pakket zitten. Van hachee tot braadworst en van kiprollade tot shoarma: de lekkerste vleessoorten komen voorbij die normaal gesproken wellicht niet in je op zouden komen. En daar pas je dan je gerecht op aan.

Hachee met appeltjes recept van Foodblog Foodinista

3.      Goed voor de portemonnee

Vaak zijn vleespakketten bijzonder goed voor de portemonnee. Je koopt immers een soort ‘voordeelpakket’. Dat maakt het meteen eenvoudiger om bewuster te kiezen. Zo is biologisch vlees over het algemeen een vrij kostbare keuze, maar in pakketvorm is die keuze veel makkelijker te maken. Hetzelfde geldt voor kwaliteitsrassen als Black Angus en LIVAR. Kwaliteitsvlees voor een eerlijke prijs. What’s not to like?

4.     Altijd wat in huis

Deze spreekt voor zich natuurlijk. Hoe handig is het om je vriezer te vullen met vlees voor een hele maand? Scheelt aardig wat tripjes naar de slager. En om bijvoorbeeld op zondagochtend te beseffen dat er shoarma, schnitzels of stoofvlees in je vriezer ligt, is toch gewoon echt heel fijn?

Risotto in witte wijn met rundvlees stoofschotel in rode wijn recept van Foodblog Foodinista

5.     Scheelt veel keuzestress

Deze is ook niet onbelangrijk. In de categorie: wat eten we vandaag nu weer eens? Je eet wat de pot schaft. Of wat het vleespakket schaft eigenlijk. Simpel. Scheelt een hoop gestruin door de supermarkt of getwijfel bij de slager en het geeft meteen nieuwe inzichten. Handig.
Kortom: een vleespakket is helemaal van deze tijd. En dat blijft het hopelijk ook. Het enige dat je nodig hebt is een vriezer om te kunnen vullen.

Meer recepten ideeën ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie