vitamine boost

5 tips voor het koken met kruiden

Deel deze post

Kruiden zijn een geweldige manier om verschillende smaken aan jouw kookkunsten te geven, zonder al te veel moeite. In dit artikel geven we je 5 tips over het gebruik van kruiden.

1. de hoeveelheid maakt het verschil

Overal waar te voorstaat is niet goed. Denk aan te weinig of te veel. Als je een nieuw kruid test, gooi dan ook niet het hele pakje gelijk erin. Probeer in plaats daarvan langzaam de juiste en aangename hoeveelheid naar wens te vinden. Op deze manier vind je precies de intensiteit en smaak die het beste bij jou past.

2. informeer jezelf

Je doet al snel met kruiden iets verkeerd. Dan hebben we het niet over het bijvoorbeeld uitschieten met zout tijdens het kruiden van een soep. De eerste gevaren liggen al eerder op de loer, zo kan bijvoorbeeld niet elk kruid open en bloot worden bewaard. Bij sommige ingrediënten moet je er zelfs op letten dat je ze niet beschadigt of oneetbaar maakt. Ook combineert niet elk aroma goed met elk gerecht. Dit ebook legt alles uit wat je moet weten over kruiden. Zo maak je geen fouten en krijg je altijd de smaak die je wilt!

3. vind jouw eigen stijl

Tuurlijk, een snuifje zout op een sappige steak smaakt heerlijk. Maar misschien smaakt anijs naar jouw idee nog veel beter? Het feit dat sommige kruiden op bepaalde gerechten als ongewoon worden beschouwd, betekent niet dat je geen exotische combinaties kunt proberen. Alle mensen zijn verschillend! Net zo verschillend zijn de voorkeuren die we hebben bij het op smaak brengen van voedsel. Dus probeer het uit en ontdek je passie voor verschillende kruiden uit de hele wereld!

4. Je kan alles kruiden

Niet alleen kun je vlees verfijnen met de juiste kruiden. Je kunt ook de smaak van groenten en zelfs fruit verfijnen met de juiste kruiden. Het maakt niet uit of je kookt, grilt, bakt, stoomt, flambeert of rauw eet. Ook hier geldt: bestuderen is belangrijk. Als je jezelf de smaak van een specerij met de smaak van jouw favoriete gerecht goed kunt voorstellen, wees dan niet te bang om het uit te proberen!

5. wees voorzichtig met zout

Zout is waarschijnlijk het meest populaire en belangrijkste kruid. Toch moet je oppassen dat je niet te veel hiervan eet. Zout in een te hoge concentratie kan schadelijk voor je zijn. Het kan zelfs leiden tot katerachtige symptomen zoals hoofdpijn door uitdroging. Daarom moet je, vooral als je graag veel en vaak kruiden eet, altijd veel water drinken. Het is ook goed om gedurende een paar dagen of maaltijden bewust zoveel of zoveel mogelijk specerijen te vermijden. Anders went je gehemelte wennen aan de smaak en blijft er van de vorige smaakexplosie slechts een ondefinieerbaar gevoel in de mond over. Maar je moet dit plezier zeker niet van je af laten nemen, want het verfijnen van je favoriete gerechten met de juiste kruiden is gewoon leuk!

Meer musthaves en shoptips ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie