Salade Nicoise - Met kook tips - Lekker voor thuis en meenemen op warme dagen - Foodblog Foodinista

5 tips die kunnen helpen met minder zout eten!

Deel deze post

Hoe vaak hoor jij niet dat je minder zout moet eten? Het lijkt wel alsof het overal om ons heen wordt geroepen. Maar waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? En hoe kun je dat nou het beste aanpakken? Wij helpen je graag! Met deze 5 tips wordt minder zout eten een fluitje van een cent én kun je nog steeds van lekker eten genieten!

1. Lees de etiketten

Als je minder zout wilt eten, moet je beginnen met het lezen van de etiketten van de voedingsmiddelen die je koopt. Zo kun je voedingsmiddelen vermijden met veel zout en kiezen voor producten met minder zout. Kijk op het etiket naar de hoeveelheid natrium. Een product met minder dan 0,3 gram natrium per 100 gram is een goede keuze.

2. Gebruik kruiden en specerijen

In plaats van zout kun je ook kruiden en specerijen, als die van Van Beekum Specerijen gebruiken om je maaltijden heerlijk op smaak te brengen. Probeer bijvoorbeeld knoflook, tijm, rozemarijn, oregano, kerrie of komijn. Experimenteer met verschillende kruiden en ontdek welke je het lekkerst vindt. Veel kruiden geven vaak al zoveel smaak af dat er weinig zout meer nodig is. 

3. Maak je eigen sauzen en dressings

Veel kant-en-klare sauzen en dressings bevatten veel zout. Door je eigen sauzen en dressings te maken, kun je de hoeveelheid zout die je eet beter beheersen. Gebruik bijvoorbeeld olijfolie, azijn, mosterd en honing om een lekkere dressing te maken. Of maak een zelfgemaakte pesto of tomatensaus. Combineer dit met kruiden zonder zout en je hebt een heerlijke verantwoorde maaltijd op tafel!

4. Kook zelf

Als je zelf kookt, heb je meer controle over de hoeveelheid zout die je gebruikt. Probeer minder zout te gebruiken in je gerechten en vervang het door andere smaakmakers zoals kruiden, specerijen en knoflook. Zo kun je toch genieten van smakelijke maaltijden zonder dat je te veel zout binnenkrijgt.

Kikkererwten borrelnootjes 0 punten WW Flex Weight Watchers tips van Foodblog Foodinista

5. Vervang zoute snacks

Als je trek hebt in een snack, kies dan niet voor chips of zoute nootjes, hoe verleidelijk het ook is! Deze bevatten vaak veel zout. Kies in plaats daarvan voor gezondere opties zoals fruit, groenten, noten of rijstwafels. Je kunt ook zelf gezonde snacks maken, zoals geroosterde kikkererwten of popcorn zonder zout.

Minder zout eten is goed voor je gezondheid. Door bewuster te zijn van de hoeveelheid zout die je eet en door te experimenteren met kruiden en specerijen kun je smakelijke maaltijden bereiden zonder te veel zout. Maak je eigen sauzen en dressings en vermijd zoute snacks. Door deze tips toe te passen kun je je zoutinname verminderen en je gezondheid verbeteren. Het is écht makkelijker dan je denkt!

Geen reactie's

Geef een reactie