Kerstkaarsen op tafel

Warme feestdagen

Deel deze post

De kerstdagen gaan weer bijna beginnen en misschien zit jij ook al helemaal in de kerstsfeer. Ik wel hoor, terwijl ik dit blog aan het typen ben kijk ik naar mijn kerstboom, fotolijst met familiefoto’s omlijst met kersttakken en meer feestelijkheden in ons nieuwe huis. Het eerste jaar dat ik echt het idee heb dat wij daar echt op ons gemak de feestdagen gaan vieren en dat alles na de verbouwing klaar is. Het doet mij dan ook weer even terug denken aan onze verbouwing, verhuizing en wat wij er voor hebben moeten doen om hier te komen. Best veel en dat heb je ook al kunnen lezen. Extra fijn is het dat we hier nu kunnen zitten, relaxen en kunnen genieten van ons gezin en warme feestdagen. Het doet mij ook terug denken aan de kerstdagen toen ik zelf nog kind was, vooral nu ik zelf mama ben van ons twee-jarige zoontje.

Samen met mijn moeder

Vroeger was ik regelmatig alleen samen met mijn moeder, mijn ouders zijn nog wel gelukkig getrouwd, maar mijn vader werkte veel en lang in het buitenland. Het hoorde er bij en het was voor ons ook normaal. Nu hij met pensioen is, is hij er altijd bij. Extra leuk. En natuurlijk vieren wij liever de feestdagen met elkaar. Alleen was er ook een kerst toen ik alleen was met mijn moeder en bij ons de cv ketel er net voor de kerstdagen mee stopte. Niet zo leuk! De cv ketel werd pas weer na de kerst gerepareerd. Tegenwoordig zijn er veel meer 24-uur service diensten en bestaat gelukkig het internet om betere diensten te vinden. Wat een geluk, maar wat een drama was dat! Met kaarsen, onder dekens en natuurlijk met warm eten hielden we ons warm. Gelukkig waren mijn opa, oma en tante er ook nog om leuke dingen mee te ondernemen.

Naar het kerstcircus

Mijn tante verraste mij met een uitje naar het kerstcircus in Den Haag om even heerlijk op te warmen. Kun je ze nog herinneren de kerstdagen met een dik pak sneeuw en dat het nog echt vroor? Dat was toen! Bij aankomst in Den Haag was het daar natuurlijk even koud en deden de verwarmingen bij het kerstcircus het ook niet. Gelukkig na de kerst werd alles weer gerepareerd. Een kerst om nooit meer te vergeten, maar ook één waardoor je voorzieningen gaat waarderen en natuurlijk de luxe die wij hebben. Eten en drinken is belangrijk, maar ook de basis en gezelligheid in huis.

Warme feestdagen

Toen wij dan ook gingen verbouwen zijn wij direct gaan kijken naar onze verwarming en Nefit cv-ketel in huis. Door de verbouwing, waren er enige aanpassingen in het verwarming systeem. Deze doorgevoerd met twee nieuwe verwarmingen en een cv-ketel kopen en een regelmatige schoonmaak en controle van ons systeem, zodat wij niet moeten vluchten naar een koud kerstcircus. Al is het een kerst om nooit te vergeten en heb ik de liefste tante die er is en is zij altijd als een oma voor mij geweest!

Meer blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie