Verlichting in de keuken tips van Foodblog Foodinista

Warme verlichting boven de keukentafel

Deel deze post

De dagen worden weer korter en in de avonduren valt de schemer weer in het huis. Verlichting hebben we dan ook weer nodig in huis en langzaam aan gaan we het binnen weer gezelliger maken. We gaan weer meer gebruik maken van onze ruimtes in huis. Natuurlijk in de woonkamer en de eettafel in huis, maar ook in de keuken waar je wellicht ook een keukentafel hebt staan. Bij mij is dit het geval. Boven de keukentafel heb ik een frisse en moderne lamp hangen van directlampen.nl die zorgt voor de nodige sfeerverlichting in huis en in de vroegere uurtjes onze keuken weer verlicht bij het ontbijt. Daarbij is het ook nodig in de avonduren als we nog even wat willen werken of langer willen blijven zitten na het eten. In dit blog geef ik je naar aanleiding van onze verlichting in de keuken een kleine blik in mijn woonkeuken en ik geef je vijf tips voor mooie verlichting boven de keukentafel voor dit najaar.

Lamp in de keuken boven de eettafel tips van Foodblog Foodinista

Onze verlichting boven de keukentafel

Onze verlichting boven de keukentafel is een robuuste eettafellamp die past bij de keuken en de eettafel waarbij voor veel hout is gekozen en voor veelal veel donkere tegels en composiet. Eigenlijk is het enige afwijkende en de vrouwelijke touche een roze krijtmuur en enkele roze details in de keuken. De boventonen worden gevoerd door hout en en donker grijs. De keukentafel lamp past daarbij.

Lamp in de keuken boven de eettafel tips van Foodblog Foodinista

5 Stijlen eettafellampen voor dit najaar

Frame hanglamp

Een eye catcher boven je eettafel en heb je voldoende ruimte? Kies dan voor een frame hanglamp. Ik moet eerlijke toegeven dat wij deze lamp de eerste vijf jaar hadden hangen, maar dat wij nu iets anders wilden. Het is een echte eyecatcher, maar je wilt deze ook af en toe omwisselen. Maar nog steeds vind ik de frame hanglamp prachtig.

Frame hanglamp boven de eettafel tips

Landelijke hanglamp

Een landelijke keuken? Dan bevestig je boven de eettafel ook een landelijke hanglamp. En dan nog is er ontzettend veel keuze.

Landelijke hanglamp boven de eettafel

Grote hanglamp

Nog een lamp waarvoor je veel ruimte nodig hebt of een grote eettafel in de keuken of een grote eettafel in de woonkamer, maar wanneer het kan dan is een eyecatcher wel prachtig. Kies dan ook voor een grote hanglamp. Daarbij geeft deze grote hanglamp, bij het juiste type, natuurlijk ook veel verlichting, fijn, want laten we het functionele niet vergeten.

XXL hanglamp boven de eettafel

Industriële hanglamp

Een industriële, strakke keuken of inrichting in huis. Dan past een mooie industriële lamp daar natuurlijk perfect bij! Je maakt je inrichting echt helemaal af. En de keuze bij industriële lampen is groot. Bij een industriële lamp denk je snel aan de grote fabriekslamp, maar er is meer. Je kunt ook minimalistisch denken en aan mooi design met rookglas of juist scheepslampen deze passen bij juiste formaal allemaal mooi boven de eettafel. Een detail is wel dat ze wat onderhoud vergeten, vooral in de keuken.

Industriële hanglamp boven de eettafel

Koperen lampen

Een witte keuken of juist een zwarte keuken? En dan een opvallende lamp boven de eettafel? Denk dan aan een koperen lamp. Een opvallende kleur en de lampen zijn er in diverse designs. Eigenlijke alle ontwerpen die ik hiervoor heb beschreven.

Koperen hanglamp boven de eettafel

Meer musthaves en shoptips ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie