Taste of Amsterdam

Taste of Amsterdam – Food Festival Deel 2

Deel deze post

Het afgelopen weekend was Taste of Amsterdam weer neergestreken in het Amstelpark in Amsterdam en gewapend met een persbandje ben ik zondag heerlijk in het zonnetje op pad gegaan. Dit om te genieten van heerlijke hapjes, horeca te ontdekken en te snoepen, natuurlijk.

Taste of Amsterdam is één van mijn favoriete food evenementen veel keus uit heerlijke restaurants in Amsterdam en drankjes en hapjes die graag hun plekje in de hippe Amsterdamse horeca willen veroveren of jou als proever natuurlijk. Dus proeven maar! Zelf ben ik ondertussen al weer 6 maanden zwanger, maar gewapend met mijn vriend die ook over goede smaakpapillen beschikt zijn we op pad gegaan. Waarom is zwangerschap een kleine uitdaging? Lekker eten bij een restaurant is nu éénmaal vaak rood vlees, rauwe vis, kruiden die je net niet mag en een lekker wijntje. Die sla ik even over dus op zoek naar de zwangervriendelijke hapjes.

Taste of Amsterdam De foto’s

Eerst even een rondje om er achteraf niet achter te komen dat je geen plaats meer hebt in je tummy, voor die hele lekkere hapjes en drankjes die wij ook nog wel hadden willen proeven. Maar hierbij mijn resumé van de heerlijke zondag.

Als eerste begonnen met een workshop non-alcoholische cocktails maken met alcohol vrije wijn van Faber. Nu ben ik zelf niet zo’n fan van de alcohol vrije wijn, want ze zijn allemaal nogal zoet of zuur en je mist gewoon de alcohol (want uiteindelijk geeft alcohol toch smaak) ben ik erg nieuwsgierig dus op naar de wine tasting locatie. En het valt niet tegen. De eerste twee cocktails zijn niet mijn smaak, maar dat is persoonlijk. Aan cocktail één wordt tobasco toegevoegd, jammer niet mijn smaak en cocktail twee is heel erg zoet. Dan de verrassing de derde cocktail een alcohol vrije gin tonic! Kan dat, ja zeker. Faber rode wijn, crodino, veel ijs, rozemarijn en een eigen kruidendrankje met kaneel, gember en rozemarijn voor extra pit. Yum, hier kom ik de zomer wel mee door! Door aan de shake dus.

non-alcoholische cocktail
Alcohol vrije Gin Tonic met Faber wijn

Na de cocktailworkshop zijn we hongerig geworden dus tijd om te gaan happen. Bij Vandaag had ik de Aziatische surf en turf al gespot, die gegeten moest worden. Dat, dat moest is bevestigd, resultaat; heerlijk en creatief. Gegaard buikspek, langzaam gegaarde tonijn en kingcrab met Aziatische smaken. Te smakelijk!

Surf en Turf Taste of Amsterdam
Surf en Turf van Daalder Amsterdam

Door naar de volgende hap, op donderdag hebben we ook al gehapt, dus we willen nu zeker niet in herhaling vallen. Kroketjes zijn een soort van zwakte. Nu zijn de Julius porc kroketjes aan de beurt. Eerlijk niet veel verwachting van, want wat is het anders dan een goede ‘bitterbal’. Maar heel verrassend! Volle en pittige smaak. Weer een winner.

Julius Porc Kroketjes Taste of Amsterdam
Julius Porc Kroketjes

Tijd om te snoepen, door naar Sweet street pastries voor cheesecake! Naar mijn mening in Nederland altijd nog lastig om een echte goede cheesecake te eten American Style, check gevonden! Had er nog wel meer van kunnen eten, maar overdaad schaadt denk ik? Eén ding weet ik wel de salted caramel cheesecake wordt binnenkort in huis gehaald, voor iets feestelijks natuurlijk, niet zomaar ;-).

Cheesecake Taste of Amsterdam
Salted Caramel Cheesecake Sweet street Pastries

De buren hebben pizza’s, niet echt op de planning voor Taste of Amsterdam, maar als winnaar van een innovatieprijs en door de lange rij worden wij wel nieuwsgierig. Dus toch maar een pizza eten. Ja! De toppings zijn zeker wel origineel en na twijfelen kiezen we voor de Flammkuchen pizza met zalm en witte asperges. Goed een seizoenspizza. Maar al met al valt deze een beetje tegen, de bodem, wat nu net de innovatie is. Is dun, knapperig en smaakloos. Geen feest, de toppings maken het goed, maar ja het brood is belangrijk voor een pizza. Jammer en door naar de volgende proeverij even en drankje scoren.

Pizza met asperges en zalm
Pizza Taste of Amsterdam

De Indonesië stand trekt steeds onze aandacht, maar helaas weinig te happen. Wel even een mixje gehaald een Blue Bali verse ananassap met cassislimonade. Lekker fris en ook weer even een drinkfeestje. Al was het jammer dat er weinig Indo food te ontdekken was, wat wij nu net wel heel leuk vinden en aan de drukte te zien veel mensen.

Blue Bali
Blue Bali

Onze buikjes zijn al een beetje vol dus op zoek om de laatste florijnen uit te geven. Gevonden! Mijn favo macaronwinkeltje in Haarlem is al weer een tijdje verdwenen dus op zoek naar een nieuwe ‘leverancier’ en Urban Cacao heeft wel heel mooie macarons. Meenemen dus en daarvan zijn er thuis nog een aantal van opgesnoept.

Macarons!
Macarons!

Voor onderweg een dessert of heel verkoelend zoet dranje: schaafijs. Dat mag wel op een warme dag ;-).

Schaafijs foodtruck
Mijn schaafijs is onderweg!

Taste of Amsterdam was weer heerlijk en zonnig genieten. Graag volgend jaar weer onder de zelfde omstandigheden in het Amstelpark Amsterdam. Tot ziens!

Meer info Taste Amsterdam 2015: Donderdag 4 juni tot en met zondag 7 juni

Direct de nieuwste blogs en ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief

2 Reactie's
 • kristian Jagerman
  Geplaatst op 15:36h, 04 juni

  hoi, leuk blog hoor. ik was de gene die de workshop gaf, goed om te horen dat je het leuk vond, de cocktail die je als non alcoholische gin tonic beschrijft is eigenlijk een twist op de negroni cocktail, ik heb wel een siroop gemaakt van gin kruiden die ik hier in gebruik. hoop dat dit alles wat duidelijker maakt en succes verder met deze blog. gr kris

 • Foodinista
  Geplaatst op 23:29h, 05 juni

  Hoi Kris,

  Dank je! Een goede toevoeging! De Negroni cocktail zal dan straks ook wel smaken, al was de mocktail heel lekker! Ben wel nieuwsgierig naar de specifieke kruiden die je hebt gebruikt voor de ´gin´!

Geef een reactie