Derde peuterverjaardag vieren blog Foodinista

Peuter verjaardag vieren; Mijn peuter is drie jaar

Deel deze post

Een cliché, maar wat gaat het snel! Mijn peuter is al weer drie jaar jong. Ik moet toe geven de eerste verjaardag vond ik niet zo heel erg. De eerste verjaardag beleefde ik echt als een mijlpaal. We een soort; we hebben het gehaald moment. Gewoon heel erg trots. Maar nu de peuter al weer drie jaar oud is begin ik het toch anders te zien. Hij lijkt iedere dag wel te groeien, steeds meer praatjes te krijgen en help volgend jaar gaat hij naar school. Nu het echt leuk is om samen dingen te ondernemen gaat het binnenkort al weer afgepakt worden. Zo voelt het voor mij een beetje. En ja een beetje mamaspam op mijn foodblog, ik ben tenslotte ook gewoon een moeder en wil dit ook even kwijt. Mijn gevoelens. Herkenbaar? Ik ben benieuwd. Maar de peuter verjaardag vieren. Ik neem je mee naar hoe bij ons de grote dag is verlopen. Al weer de derde verjaardag van mijn kleine man.

Uitnodiging derde peuter verjaardag vieren blog Foodinista

Kaartjes voor de grote dag 

Eigenlijk begon de spanning al een maand vooraf. Wij maakten kaartjes waarmee iedereen, familie en vrienden, werden uitgenodigd. De kleine man vond de kaartjes zo geweldig mooi dat ze met moeite werden uitgedeeld. De kaartjes zijn mijn. Een welbekend iets natuurlijk onder peuters. Niet geheel vreemd. Maar uiteindelijk was het toch wel duidelijk dat opa’s, oma’s, ooms en tantes en de bekende kindjes moesten komen op zijn verjaardag. Wat een verjaardag eigenlijk is? Geen idee. Het peuterbrein. Het beleeft, maar opslaan?

Goodiebags als traktatie peuter verjaardag vieren foodblog Foodinista

Vooruitleven naar de grote dag

Ondertussen kwam het woord verjaardag steeds vaker naar voren. Vooral aangezien wij opa’s verjaardag naar de dierentuin gingen en pannenkoeken gingen eten. Dan moet het toch wel iets heel erg leuks zijn! Ondertussen waren papa en mama al druk met de taart te bestellen, boodschappen doen, slingers en niet te vergeten de goodiebags voor de kdv en de kindjes die op de verjaardag kwamen! De goodiebags had ik bijvoorbeeld gevuld met havermoutkoekjes, een bellenblaas, toetertje en ballon. Voor thuis zat er ook iets te drinken in en een extra snoepje. Maar je kunt variëren wat je zelf wilt. Het was leuk om de kinderen rond te zien lopen met hun eigen tasjes. Een dag van te voren was de kleine man hyper actief. De vraag, terwijl het peuter antwoord altijd NEE is. Vindt je het spannend dat je morgen jarig bent? JA!

De grote dag de peuter verjaardag vieren

De peuter was, zoals altijd, al heel vroeg wakker. Het eerst wat hij zei was: Verjaardag! Dus het bed uit en naar beneden. Een huis vol slingers en ballonnen één groot feest voor een peuter! Alles is mijn natuurlijk. De Mickey feest poster was nog geeneens opgevallen met de Mickey vlaggetjes. Eén en al enthousiasme en ik had voldoende de tijd om het ontbijt te maken. Voor een echte tijd loopt hij niet echt hard dus een ontbijttaart van brood was een perfect idee voor het ontbijt en ook een rustig moment om ons drietjes zijn verjaardag even te vieren.

Verjaardagsmuts en tussen de ballonnen peuter verjaardag vieren blog Foodinista
Versierd in Mickey style peuter verjaardag vieren blog Foodinista

Ontbijten met een boterhamtaart

Een boterhamtaart maak je heel simpel en iedere baby, peuter en kleuter maak je daar denk ik wel blij mee. Snijd met vormpjes de laagjes voor de taart ui en besmeer deze met favoriete broodbeleg, zoals bij ons pindakaas. Stapel deze op elkaar, tot een taart. Versier vervolgens het bord en de taart met bijvoorbeeld appel, banaan of als je kind er van houdt hagelslag of fruithagelslag. Zet een kaarsje of sterretjes op de taart en je hebt een super versierde boterhamtaart! Bij het ontbijt gaven wij vervolgens ons cadeau het thuis springkussen van Lidl een daverend succes!

Boterhamtaart peuterverjaardag vieren foodblog Foodinista

Wachten op het grote feest

Toen was het natuurlijk wachten op het grote feest. Bij een super thuisbakster in de regio hadden wij een, passend bij de slingers en poster, Mickey taart laten maken. Superzoet, maar een daverend succes bij de peuter. Mickey de held op een taart! Dan lust ik ook wel taart of in ieder geval Mickey van marsepein. Een huis vol vrienden en familie, cadeautjes, spelen, borrelen en plezier. Een mooie dag en oververmoeid naar bed. Tot, en dat mag nog even wachten, volgend jaar.

Mickeytaart peuter verjaardag vieren foodblog Foodinista

Ook een peuter verjaardag vieren? Hoe pak jij het aan? Hoe ervaar jij het? Ik ben heel nieuwsgierig!

Meer persoonlijke favorieten en ervaringen ontvangen en mijn blog blijven volgen? Volg mij op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie