De Markten in Londen

Markten in Londen voor lekker eten

Deel deze post

In juni ben ik voor de tweede keer naar Londen geweest en I love Londen! De eerste keer stond in het teken van de Olympische Spelen en het verkennen van Londen. Naast food, fashion en reizen kijk ik heel graag naar topsport en heb ik met name een verslaving voor de Olympische Spelen. Londen is natuurlijk de stad, waar altijd bij elkaar uitkomt en de Olympische Spelen zo dichtbij! Tijdens deze reis werd ik al erg vrolijk van Borough Market, maar de tweede keer stond totaal in het teken van Food met de hoofdletter F, shoppen en relaxen in Londen en niet vergeten de markten in londen voor lekker eten bezoeken.

Naast de markten in Londen heb ik ook een paar echte Engelse winkels en warenhuis adresjes, waar je op zijn minst even rondgekeken moet hebben. Om te starten: Borough Market.

Met de trein naar Londen? Boek hier je treintickets. Dit is ideaal, want je reist comfortabel en staat met gemakt direct in het centrum.

De leukste Markten in Londen

Borough Market, London

Borough Market is één van de populairste markten in Londen, misschien wel de populairste foodmarket. Ondanks dat, moet je er zeker naartoe. Ja het is er door de populariteit ook toeristisch, maar er is een reden waarom iedereen hier op af komt. Het verse eten, de nieuwe ideeën, heerlijke restaurantjes en gezellige markthal sfeer. Ben je uitgekeken bij Borough Market dan is er ook geen probleem, want rondom dit gebied zijn er voldoende Engelse pubs en restaurantjes om verder te ontdekken. Borough Market kun je het beste omschrijven in een sfeerimpressie dus foto’s!

London 4
London 2
Londen tip Borough Market
London 3

Hoe kom je bij Borough Market? Reis naar het station London Bridget Station en volg daar de bordjes voor Borough Market of gewoon de menigte die er ook naartoe loopt.

Sunday Up Market, Londen

Mijn favoriete markt in Londen, detail deze is alleen op zondag tot circa 16.00 uur, maar je kunt je hier gemakkelijk heel de dag vermaken. Het begint al in de markthal, waar met name kleding en kunst wordt verkocht. Als je steeds verder loopt kom je bij de Sunday Up Market zelf een grote hal met allemaal internationale keukens. De paëlla’s, Chinese gerechten, Griekse souflaki’s en nog veel meer worden gemaakt waar je bij staat. Hier kun je letterlijk gezegd los gaan.

Loop er aan kant 1 in en bij de achterdeur uit en de markt gaat (bij goed weer) steeds verder door in de East End. Buiten worden verse smoothies gemaakt, maar wordt ook Eaton Mess gemaakt waar je zelf bijstaat. Extra leuk in The East End komen steeds meer hippe winkels. Vroeger een arbeiderswijk, tegenwoordig steeds meer de relaxte, maar hippe hotspot van Londen. Nog een soort van geheim. Jamie Oliver heeft er ook een special over gemaakt in zijn serie Jamie ontdekt de UK het is één van de allereerste afleveringen van de serie. Heel leuk om te zien, want hij is hier ook opgegroeid boven een pub van zijn eigen familie. Het allerleukst hij is zelf ook ontzettend verbaasd over de groei en ontwikkeling van deze buurt en al het lekkere eten natuurlijk.

Een aantal foto’s om je te overtuigen. Oh ja dit district is ook zeker oké op andere dagen voor de leuke resto’s en alle food stalletjes bij goed weer van de locals.

Sunday Up Market
foto 2
foto 3
foto 4

Hoe reis je naar de Sunday Up Market? De halte Liverpool Street is het meest ideaal loop richting Spitafields Market en je gaat als vanzelf richting de drukte. Vanaf Liverpool Market is het ongeveer 10 minuten lopen.

Shoppen op de markten in Londen

Boek een citytrip Londen en verblijf in de meeste mooie design hotels voor de leukste prijzen. Ik zocht mijn favoriete hotels en appartementjes voor je uit.

Foodinista’s favoriete hotels in Londen zijn: Qbic Hotel Londen (budget en erg design), Staycity aparthotels (budget, design en met keukentje voor al het geweldigs van de markten in Londen), The Cumberland (Design, centraal en vergeet de High Tea niet).

Direct de nieuwste blogs en meer foodtravel favorieten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie