Knoflook favoriet van veel foodies - Hoe kom je van je slechte adem af? - Tips van Foodinista

Knoflook favoriet van veel foodies – Hoe kom je van je slechte adem af?

Deel deze post

Ik ben dol op knoflook en ook nog heel veel andere smaakmakers en kruiden. Gelukkig eten wij het thuis hier allemaal dus genieten we dan ook met z’n viertjes van een gezellige knoflook smaak uit onze mond. Na een avondje borrelen gaan de aioli, hummus, geurige kaasjes of andere stinkende snacks, zoals worstjes of chipjes goed over de tafel en natuurlijk onze mond in. Stinken maar! Natuurlijk niet alleen met borrelen, maar ook bij normale gerechten, want ik durf te gokken dat er bij 80% van mijn hartige recepten wel één of twee teentjes knoflook in gaan. Gelukkig eten wij het thuis hier allemaal dus genieten we dan ook met z’n viertjes van een gezellige knoflook smaak uit onze mond. Inderdaad de kleinste dame ook. Smulpaapje. Ze zeggen dat je het dan niet zo ruikt, maar daar ben ik het niet mee eens. Want de één doet altijd harder zijn of haar best met de aioli bijvoorbeeld dan de ander dus de geur blijft altijd heerlijk hangen. Er zijn natuurlijke tegenhangers, zeggen ze, zoals peterselie, kurkuma en muntblaadjes. Het reinigt de smaak een beetje in je mond en het reinigt ook zeker de maag. Ik vind het wel werken, vooral wanneer je veel door elkaar eet. Maar echt voor een frisse adem is er wanneer je het mij vraagt meer nodig. Daarom deel ik een aantal tips met je voor een frisse adem en mondverzorging. Dus last van een stinkende adem? Lees dan deze tips. Want na een maaltijd met al die smaakmakers is het meestal heel fijn om niet iedereen mee te laten genieten.

Knoflook favoriet van veel foodies - Hoe kom je van je slechte adem af? - Tips van Foodinista
Knoflook favoriet van veel foodies - Hoe kom je van je slechte adem af? - Tips van Foodinista

3 Tips voor een frisse adem na een rijke maaltijd

Tip 1: Natuurlijke verfrissing

Heb je zojuist gegeten, maar heb je geen verfrissers bij je? Dan kun je knoflookadem verhelpen met natuurlijke tegenhangers. Zo zijn bijvoorbeeld peterselie, muntblaadjes of kurkuma verfrissers en natuurlijke reinigers van het lichaam. Houd er bij kurkuma wel rekening mee dat je er een mooie gele kleur bij krijgt, goed spoelen dus. Ook kan een kopje groene thee of munt thee drinken veel goeds doen voor een frisse adem.

Tip 2: Mondwater en tabletjes

Zelf ben ik enthousiast over het mondwater en de tabletjes van Dr. Katz. Bij fris mondwater denken we snel aan een mondwater met een rijke muntsmaak, maar bij het mondwater van Dr. Katz is het dus niet zo. De smaak is heel neutraal, maar je krijgt er een frisse smaak van en het reinigt je tanden heel snel. Een glad gebit na een maaltijd. Fijn voor wanneer je snel wilt spoelen. De tabletjes doen hetzelfde en zijn fijn voor onderweg, maar deze hebben wel een mint en sinaasappel smaak. Voor de producten van Dr. Katz kijk je hier verder.

Knoflook favoriet van veel foodies - Hoe kom je van je slechte adem af? - Tips van Foodinista

Tip 3: Flossen

Je dacht zeker tanden poetsen? Natuurlijk, maar tanden poetsen is logisch. Nee flossen. Ik ben zelf niet zo van het flossen met een flostouwtje of het prikken met een tandenstoker, maar ene waterpik vind ik wel een aanrader. Een apparaatje waarmee je water tussen je tanden spuit en je zal zien hoeveel vuil er tussen je tanden verborgen zit.

Geen tips missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie