Keetje kan het worteletjes eten kinderboek voor moeilijke eters foodblog mama favoriet

Kinderboeken voor lekkerbekjes of voor je moeilijke eter

Deel deze post

Een bekend verhaal toen de eerste hapjes bij die lekkerbekjes erin gingen was het één groot feest, alleen na een periode werd het enthousiasme iets minder groot. Ze krijgen favorieten, wat je ook doet of welke methode je ze ook aansmeert. Herkenbaar? Wat natuurlijk wel heel leuk is; voorlezen! En ook voorlezen over eten. Dan zijn deze kinderboeken voor lekkerbekjes een hele goede tip voor iets meer enthousiasme of omdat voorlezen gewoon heel erg leuk is, omdat de kinderen zelf al kunnen lezen en al helemaal niet onbelangrijk je vindt lezen over eten zelf gewoon heel erg leuk. Voldoende reden nu met de Sinterklaasdagen en Kerstdagen voor de deur om mijn leukste kinderboeken voor lekkerbekjes op een rijtje te zetten.

10 x Mijn favoriete kinderboeken voor lekkerbekjes

Wat als je kleine meisje nog alleen maar lekkere dingetjes wilt, maar de gezonde hap laat staan? Dan is het boek Prinses Pien wil altijd zoet een heel leuk boek om uit voor te lezen. Prinses Pien mag alles eten, taartjes, snoepjes en alles wat ze lekker vindt, maar oh jee de prinses krijgt buikpijn. Dan gaat Prinses Pien fruit eten en dat vindt ze lekker!

Favorieten kinderboeken voor lekkerbekjes tips Prinses Pien wil altijd zoet Foodblog Foodinista loves kids mamablogger

Wat is er heerlijker voor een kind van vies worden! In dit boekje gaat Rikki heerlijk vies worden, maar leert Rikki ook alles over groente in de kruiden en groentetuin van opa. Neem je kindje mee in de groentetuin van opa en leer spelenderwijs alles over de meest heerlijke en stiekem hele gezonde groente. Natuurlijk ook een heel leuk boek voor bij opa en oma.

BoekenBoeken
Rikki en de tuin van opa kinderboek favoriet mamamblog Foodinista

Rupsje nooit genoeg is sowieso bij ons thuis echt een favoriet en ik denk bij heel veel veel gezinnen. Naast het rupsje nooitgenoeg wat natuurlijk nooit genoeg heeft en maar blijft eten en hier heel mooi van wordt is er natuurlijk nog een hele mooie uitleg in het boek verstopt, wat op een speelse manier is uitgelegd aan kindjes.

Rupsje nooitgenoeg kindergeboek eten favoriet mamablog Foodinista

Een spannend boek om voor te lezen of om de kinderen zelf uit te laten lezen. Oma Verdacht. Oma blijft maar zeggen dat de kleinkinderen niet zo veel moeten snoepen, maar wat doet oma zelf, heel veel snoepen, denken de kleinkinderen. Ze zien oma bij de bakker, snel een taxi instappen, maar steeds doet oma alsof ze de kinderen niet ziet. Wat raar? Oma verdacht! Wat doet oma toch stiekem.

Oma verdacht kinderboek schoencadeautje favoriet mamablogger foodinista

Niet weg te denken; Otje! Gewoon een klassieker van Annie M.G. Schmidt. Het leest ook zo makkelijk voor, geen lang verhaal, maar korte spannende en grappige verhaaltjes voor het slapen gaan en ook leuk en lang genoeg voor als de kinderen een beetje zelf gaan lezen. Wat maakt Otje nu weer mee met haar papa als ambitieuze chef.

Otje favoriet kinderboek mamablog Foodinista

Nog een klassieker, maar wel één om van te gaan snoepen; Sjakie en de chocoladefabriek. Wie wil er niet ondergedompeld worden in de chocolade, maar wil je het aan het einde van dit verhaal nog steeds?

Favoriet kinderboek chocolade Sjakie en de chocoladefabriek mamablogger Foodinista sinterklaascadeautjes

Tip gooit wel eens haar neusje in de lucht en dan wil Tip de muis even iets niet. Deze keer wil Tip niet eten en hoe gaat de mama van Tip dit oplossen? Lees en bekijk het allemaal in dit leuke prentenboek en kijk hoe Tip langzaam aan weer kaas, appeltjes en stukjes brood gaat eten. De ondeugende Tip kan er tenslotte iets van.

Tip de muis wil niet eten favoriet kinderboek foodblog Foodinista

Oh jee! Keetje is een heel lief konijntje, maar af en toe lukt het Keetje even niet om te eten. Dan gaan we eten leuk maken, samen de moestuin in! In dit boekje ga je samen met Keetje eten ontdekken en gaat ook Keetje langzaam aan eten weer heel leuk vinden, want Keetje kan het die lekkere worteltjes oppeuzelen.

Keetje kan het worteletjes eten kinderboek voor moeilijke eters foodblog mama favoriet

Kan je kind al helemaal zelf lezen en een kookgek in de dop? Dan is Koken voor de Keizer het boek waar je ze blijf mee maakt. Spannend en de recepten staan ook nog achterin. De 11-jarige Mick staat voor een uitdaging in Koken voor de keizer. De keizer lust helemaal niks! En Mick moet koken voor zijn leven 7 dagen achter elkaar voor de keizer… Hoe loopt dit af?

Koken voor de keizer spannend kinderboek favoriet foodblog Foodinista loves kids

Marleentje is een lief meisje en doet altijd netjes wat papa zegt, ook haar bordje leeg eten, totdat ze op een dag doperwten te eten krijgt en wat er dan gebeurt. De prinses en de erwten is geboren.

Prinses en de erwten kinderboek tip foodblog Foodinista loves kinderen

Meer tips voor bijvoorbeeld kinderboeken voor lekkerbekjes? Kijk dan eens rond bij de tips van Foodinista voor kinderen en volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie