Het jaar van de verhuizing

Deel deze post

Het is alweer een jaar geleden dat wij zijn verhuisd van Haarlem naar Kaatsheuvel en eigenlijk is het al weer twee jaar terug dat wij met het grote plannen van onze verhuizing zijn begonnen. Heel eerlijk het voelt als veel minder lang. Maar het jaar van de verhuizing was zonder planning pittig en intensief. Alleen moet ik toegeven dat het wel een heel project was geweest, waar wij lang naar uitgekeken in de huizenmarkt van de afgelopen jaren. Het begon met het idee wat wij al lange tijd hadden om naar Brabant te gaan, met een Brabantse vriend, familie dichterbij, ik zelf uit Zuid, zuid Zuid-Holland, gestudeerd in Brabant, gezinsplannen en vrienden wonend in Brabant niet zo gek. Hoe kom je dan in Haarlem? Vriend heeft gestudeerd in Haarlem en is blijven hangen en ik ben er gaan werken. Wij waren toen nog totaal onbekenden voor elkaar.

Onze woning in Haarlem Het jaar van de verhuizing Foodblog Foodinista

Kopers gezocht

Het begon allemaal zo simpel met het idee om richting Brabant te gaan. Weet je wat; we verkopen het appartement in Haarlem en gaan rustig kijken waar we willen wonen. Regio Breda, regio Den Bosch, regio Tilburg. Eigenlijk wonen we overal wel centraal. Overal wonen vrienden, familie, vinden wij het leuk en zijn we centraal bij restaurantjes, terrasjes, festivals en andere activiteiten. Zo makkelijk ging verkopen niet in de huizenmarkt een aantal jaar terug, totdat 1,5 jaar de huizenmarkt weer een beetje begon toe te nemen.

Kijken, kijken, kijken en kopen

Misschien ken je de knop wel in je hoofd, als je éénmaal besloten hebt dat je gaat verhuizen dan voelt je huis niet meer als thuis. Nagaan als dit langer duurt dan verwacht. Gelukkig toen ik hoogzwanger was, alsof het zo moest zijn kwamen de kijkers in grote getalen langs, nu de koper nog! Je hebt er maar één nog. Dit gaf ons wel het idee dat wij ook mochten gaan kijken. Al lange tijd suisde er in de familie rond dat mijn schoonvader uit zijn huidige praktijk zou gaan en zou gaan verhuizen met de fysio praktijk. De praktijk bevond zich in een gezinswoning in Brabant. Schot in de roos.

Laat het slopen beginnen Het jaar van de verhuizing blog foodinista
Muurtjes opbouwen Laat het slopen beginnen Het jaar van de verhuizing blog foodinista
Nieuwe vloer in de keuken Jaar van de verhuizing Foodblog Foodinista

De gezinswoning die geen gezinswoning meer was

Shoppen gingen we, maar niet voor een woning. De gezinswoning was al jaren geen gezinswoning, maar een praktijk. Geen keuken, geen badkamer. Beneden was een entree, hoge ramen, geen vensterbanken, kleine ruimtes en op de tweede verdieping een open ruimte met sportmateriaal. De elektriciteit en waterleidingen waren er geeneens voor een woonhuis. Een nadeel en een voordeel! To-do-lijstjes en checklijstjes maken voor de verhuizing en de grote verbouwing daar gaan we dan! Alleen bij verhuizen houdt het niet op. Ik begon eigenlijk met het zoeken naar checklijsten op internet voor verhuizen en verbouwen, wat mij best wel een beetje tegenviel. De standaard lijstjes voor een kleine verhuizing, maar die had ik al eerder meegemaakt met studentenkamers. Alleen bij studentenverhuizers stond alles online en niet alleen om je te helpen met verhuizingen voor studenten. Ze helpen je trouwens ook met inpakken als je het nodig hebt. Heel fijn als je druk bent met een nieuw gezinnetje, een paar kasten in elkaar wilt laten zetten.

het begin is er verhuizen naar Kaatsheuvel plannen en verbouwen Blog Foodinista
het begin is er verhuizen naar Kaatsheuvel plannen en verbouwen Blog Foodinista
het begin is er verhuizen naar Kaatsheuvel plannen en verbouwen Blog Foodinista

Slopen en weer opbouwen, het jaar van de verhuizing

In januari 2015 begonnen wij met het slopen en weer opbouwen na drie maanden lang alle winkels voor de perfecte badkamers, keukens, tegels, vloeren en meer afgelopen te hebben om vervolgens in twee maanden na het slopen alles weer op te bouwen. Toen we dachten dat het vermoeiend was om alles te zoeken, toen kwamen wij er achter dat het klussen heftig was, want vergeet ook het schilderen niet als je nieuwe deuren hebt en alle deuren en deurposten nog geschilderd moeten worden. In twee maanden was ons huis een soort van af en op 2 april gingen wij officieel verhuizen. Nu een jaar verder kunnen wij zeggen, dat wij officieel echt thuis zijn in ons nieuwe huis, met ons gezin en er geen dag spijt van hebben!

Huisje met een tuin genieten foodblog Foodinista

Meer blogs en ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Maaike
    Geplaatst op 15:20h, 24 maart

    Hoi. Leuk verhaal met leuke foto’s erbij! Ja bij een verbouwing komt erg veel kijken. Hebben jullie een container gehuurd voor de afvoer van het afval? Of naar de gemeente gebracht?

  • Foodinista
    Geplaatst op 21:44h, 24 maart

    Ja door de aannemer dat wel, maar dat was ook wel nodig! Van praktijk naar woonhuis dat betekent slopen. Vervolgens zelf nog een aantal vrachtjes. Wel aan te raden een container!

Geef een reactie