De favoriete zomertuin voor kinderen foodblog Foodinista

De favoriete zomertuin van een foodblogger

Deel deze post

Zomertuin? Ja de herfst is zojuist begonnen en dan vind ik de tuin er een beetje troosteloos bij staan. Geen blaadje meer aan de bomen en veel op de grond. Een voordeel is dat ik dan zonder zandbak, schommel en andere speeltoestellen ook de tuin weer eens goed kan bekijken. Nu wij twee jaar in ons huis wonen hebben we al aan de tuin gewerkt, maar de grote klussen een beetje uitgesteld. Niet heel raar. Eerst het huis en dan het verlengde van het huis. Zo kijk ik tegen de tuin aan. De tuin is toch een verlengde van je huis en waarom zouden we daar geen extra aandacht aan geven? Als foodblogger vind ik het fruit en de verse kruiden in de zomer heerlijk. Daar hebben we snel voor gezorgd, maar op kleine schaal. Natuurlijk speelactiviteiten voor mijn zoontje en een fijne zithoek. Alleen aan de inrichting, daar kan nog wel aan gewerkt worden. Ik heb ideeën die ik graag met je deel en ik ben benieuwd hoe jij erover denkt.

De zomertuin creëren

Juist nu hebben we een goed overzicht van hoe wij de tuin willen inrichten voor de aankomende zomer. Een aantal ideeën zijn:

  • Rekjes tegen de muur met daarin potten met kruiden.
  • Twee grote bakken voor de aardbeienplantjes, want die zijn heerlijk en het proces volgen met kinderen is zo leuk.
  • Planten in de bloempotten met tomatenplantjes en vlierbessenboompjes en dan met name voor de bloesem.
  • Drie boompjes in de tuin en de eerste gaat eruit. Evenals de buxus die ook door de plaag zijn aangetast.
  • De boom gaat naar de voortuin om deze meer sfeer te geven.
  • Waar de boom en de buxus stonden denken we aan kunstgras.
  • Daarbij ruimte voor twee zithoeken. Een loungehoek en een eettafel.
  • Op de muur schilderen we een groot krijtbord.
Aardbeien uit eigen tuin foodblog Foodinista

Waarom kunstgras? 

Kunstgras is eigenlijk het grootste project. Nu de boom en de buxus eruit gaan komt daar ruimte! Fijn, want eigenlijk kan het kunstgras geplaatst worden op een open plek in de tuin met speelruimte. Dat is ook direct één van de gedachten bij kunstgras. Kunstgras is kidsproof en misschien ook juist wel mama- en papaproof. Ik kan mij nog herinneren toen ik kleiner was dat mijn moeder veel aandacht besteedde aan grasmaaien. Daar hebben wij niet echt zin in. Vervolgens blijft er altijd gras achter, wordt het gras nat en blijft het plakken en krijgen de kinderen groene kleding. Naast het kunstgras komt ook een zandbak te staan. Natuurlijk blijft zand niet in de zandbak en komt het overal terecht. Kunstgras kun je mee vegen voor een schonere tuin. Niet te vergeten vind ik gras in de tuin ook gezellig. Hoe denk jij over kunstgras in de tuin? En hoe ziet jouw favoriete zomertuin eruit?

Meer blogs ontvangen van Foodinista? Volg mij op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie