
14 mei Een heerlijk ontbijt tijdens je kampeertrip? Het kan!
Dat naast koken, er lekker op uittrekken mijn passie is, is natuurlijk geen geheim. In de categorie reizen lees je alles over mijn eerdere culinaire ontdekkingstochten! Nu verblijf ik doorgaans zelf inderdaad graag in hotels, of ga leuk op citytrip, maar eens met het hele gezinnetje de natuur intrekken, dat spreekt me ook wel aan. De meeste mensen denken dat kampeerkost saai en smakeloos is, maar niets is minder waar! Dat bewijs ik vandaag aan jullie met een heerlijk recept dat je de energie geeft de kampeerdag door te komen.
Bereid je voor op koken in de buitenlucht
Maar eerst: zorg wel dat je goed voorbereid bent. Ik herinner je dus even aan de essentials voor koken wanneer je in de openlucht kampeert. Natuurlijk hoort daar een goed campingvuurtje bij. En sleur je liever niet met gasflessen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor droge en compacte brandstoftabletten, zoals deze. Daarnaast heb je een goede snijplank, één of twee degelijke snijmessen en herbruikbaar bestek, spatels, een middelgrote kom en servies nodig – want plastic achterlaten vind ik uit den boze. Erg handig bij koken in de buitenlucht en tegelijkertijd ook plaatsbesparend is een Dutch Oven, waarmee je kan stomen, roosteren, braden en koken. Zo hoef je niet al teveel potten en pannen mee te sleuren! Natuurlijk moet dit alles wel op de bestemming aankomen, samen met je camper of tent. Om te zorgen dat je vakantie niet in het water valt voor het begint, en je je vouwwagen niet verliest voor je op je bestemming bent, is het aan te raden om een goede trekhaak aan te schaffen, zoals bij rameder.nl. Maar jullie staan vast te popelen om mijn ontbijtje te ontdekken. Mijn inspiratie voor lekker kampeervoedsel deed ik hier op; ik deel dan ook graag mijn favoriet.
Heerlijke banana pancakes met walnoten
Het ontbijt ’s ochtends hoeft geen smakeloze toast te zijn. Dit recept is simpel en geeft je de kracht om een dag in de buitenlucht goed door te komen. Wat heb je nodig voor 8 pancakes? Nou, om te beginnen:
- Kom
- Pan
- Maatkopje
Plus de volgende ingrediënten:
- rijpe banaan
- 1 ei
- 1/4 kopje melk
- 1 kopje bloem
- 1 el bruine suiker
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- vleugje zout
- 1/2 kopje gehakte walnoten
- boter/kokosolie
Leg de banaan in een middelgrote kom en prak deze tot een gladde puree met de achterkant van een vork. Breek het ei in het mengsel en voeg de melk toe. Klop de banaan, het ei en de melk samen op. Voeg de bloem, de bruine suiker, kaneel, het bakpoeder en het zout toe aan de kom en meng alles tot beslag. Verhit dan een pan met een antiaanbaklaag op een matig vuur. Zorg wel dat deze pan goed ingevet is met boter of kokosolie. Giet een kopje van het pannenkoekenbeslag in het midden van de pan en strooi er wat van de gehakte walnoten overheen. Verhit alles 2 tot 3 minuten tot de bovenkant begint te bubbelen en de zijkanten loskomen van de pan. Draai de pancake om met een spatel en bak ook de andere kant goudbruin. Nadien kan je nog ahornsiroop of extra banaan toevoegen op de klaargemaakte pancakes! Trouwens, geen al te grote notenfan? Dit recept kan je ook gewoon met heerlijke bosbessen maken in plaats van walnoten. Perfect om lekker met het hele gezin van te genieten in de buitenlucht.
Meer ontbijtrecepten maken
Meer eirecepten maken? Maak dan ook de eimuffins met groente of de Italiaanse eimuffins uit de oven. Een goed gevulde eiersalade is altijd een goed idee! Natuurlijk kun je ook op de zelfde manier de Italiaanse eieren in bladerdeegmaken!
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's