Espresso Macchiato Martini Cocktail recept - Foodblog Foodinista

4 redenen om een barkoelkast te gebruiken 

Deel deze post

Elk horecabedrijf is gebaat bij de juiste koelingsapparatuur. Grote industriële koelkasten mogen dan ook niet ontbreken. Daarnaast zien we dat ook steeds meer horecabedrijven barkoelkasten gebruiken. Dat is niet voor niets, want deze koelkasten bieden ongelooflijk veel voordelen. Zowel voor het barpersoneel als de gasten zelf. Maar waarom zou je voor een barkoelkast kiezen als er tal van andere manieren zijn om drankjes op te bergen? In dit artikel zetten we vier redenen op een rij om in een barkoelkast te investeren. 

  1. Praktisch 

Op de eerste plaats is het gewoon veel praktischer om een barkoelkast te gebruiken. Het is immers van belang dat je je gasten gekoelde drankjes kunt serveren. Dan zou je deze flessen ook in een grote koelkast kunnen plaatsen, maar het is niet echt handig als je voor elk drankje de keuken in moet lopen. Dat kost niet alleen veel tijd, maar zo zorg je ook nog eens voor het onnodig storen van het keukenpersoneel. Het is dan ook handiger om een koeling bij de bar te hebben. In elk geval voor de drankjes die het vaakst besteld worden. Een barkoelkast van Horecagemak komt dus zeker van pas. 

Bloody and gin cocktail recept bloody mary met gin
  1. Moedig gasten aan om drankjes te bestellen 

Het mooie van een barkoelkast is dat deze geheel transparant is. Hierdoor kan iedereen direct zien wat erin staat. Dat biedt voordelen. Zowel voor de gasten als het barpersoneel. Zo kun je de barkoelkast gebruiken om populaire (alcoholische) drankjes tentoon te stellen. Gasten zijn van nature visueel ingesteld. Ze zijn eerder geneigd om voor een specifiek drankje te kiezen of een extra bestelling te plaatsen als ze het product kunnen zien. Dankzij een barkoelkast kun je dergelijke impulsaankopen dan ook stimuleren. Dit leidt uiteindelijk mogelijk zelfs tot meer omzet. 

  1. Maakt het werk van het barpersoneel gemakkelijker 

Zeker bij grotere horecaondernemingen is het niet altijd gemakkelijk om bij te houden welke drankjes geserveerd kunnen worden en wat er op dit moment nog aanwezig is. Het fijne van een barkoelkast is dat je in één oogopslag kunt zien wat er nog gekoeld staat en welke drankjes er aangeboden kunnen worden. Dat maakt het werk van het barpersoneel gemakkelijker. Om dus nog maar te zwijgen over het feit dat ze niet telkens heen en weer naar de keuken hoeven te lopen om drankjes te pakken. 

  1. Snelle bediening 

Het grootste voordeel van barkoelkasten is dat ze natuurlijk worden gemaakt om aan de bar te staan. Ze zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor ze perfect kunnen worden afgestemd op jouw specifieke bar en persoonlijke behoeften. Hierbij is het vooral belangrijk dat de gasten zo snel mogelijk bediend kunnen worden. Als de drankjes eenvoudig aan de bar geserveerd kunnen worden, gaat de bediening veel sneller en kan er meer aandacht aan het contact met de klant worden besteed. Hierdoor zal de klanttevredenheid sterk toenemen.

Geen reactie's

Geef een reactie