Zachter water dankzij de Amfa4000

Zachter water dankzij de Amfa4000

Deel deze post

We zorgen allemaal graag goed voor ons zelf en ik denk dat we ook goed voor ons huis zorgen. In Nederland leven we eigenlijk best wel in een luxe situatie. We mogen genieten van helder en schoon drinkwater. Het is een luxe. Maar het kan ook altijd beter, waarmee we nog iets beter voor ons zelf zorgen en het in huis gemakkelijker maken. Hierbij denk ik aan minder kalkaanslag in huis bij het gebruik van water, duurzamer gebruik van apparatuur en drinkwater dat aangenamer is van smaak en gezonder is. Hoe het kan? Met zachter water dankzij de Amfa4000 waterontharder. De Amfa4000 zorgt namelijk voor een lagere kristalisering van kalk en magnesium, lekkerder drinkwater dus, en minder kalkaanslag in huis, tot wel 85% minder. Bij ons in een badkamer met zwarte leistenen is het een uitkomst! Hoe en wat? Dat ga ik je vertellen! Daarbij krijg je van mij ook nog 3 lekkere tips voor winters helder en fris fruitwater.

Zachter water dankzij de Amfa4000

Wat is de Amfa4000

Voor mij klinkt het interessant de Amfa4000. Minder kalkaanslag in de badkamer, minder kalkaanslag in pannen, minder kalkaanslag in de waterkoker. Het klinkt allemaal als muziek in de oren. Naast dat het prettig is qua onderhoud en schoonmaak is het ook gunstig de duurzaamheid van je producten. Dit willen we! Het scheelt in de portemonnee en het is goed voor het milieu. Daar tegenover staat een kleine investering. De Amfa4000 schaf je één keer aan. Deze kost normaal gesproken 299,00 Euro, maar er is nu een aanbieding voor 169,00 Euro welke je hier kunt vinden.

Installeren Amfa4000

Ik vond het zelf verrassend dat het, maar een klein apparaatje is wat veel effect heeft op de kwaliteit van je water en de duurzaamheid in huis. Daarbij zijn er geen onderhoudskosten aan verbonden. Installeren en je bent klaar. Daarbij bestaat de Amfa4000 niet uit een bijzonder mechanisme, maar is het een magnetische werking dus er kan niet veel kapot gaan en deze magnetische werking zorgt er dus voor dat de kalk en magnesium opgelost blijven. Daarbij doe je het installeren zelf. Zelf ben ik dan weer niet zo heel handig in de bevestiging. De Amfa4000 kun je in 5 minuten bevestigen. Dit kan ook echt wel. Maar ik was even vergeten dat wij in een ouder huis wonen en niet in een nieuw huis, waar de leidingen in de meterkast lopen. Bij ons moest dus alles bevestigd worden in de kelder en dit heeft Eric gedaan, held. Iets meer werk en het stinks iets meer. Bij ons is het dus zo dat niet iedereen het kan bevestigen. Maar bij hem was het klusje wel in 5 minuten geklaard. Kortom de Amfa4000 is hoe dan ook geschikt elk type woning. De kraan even goed door laten lopen en al snel zag je helderder water uit de kraan komen met minder bewegende deeltjes. Maar ik ben een watersnob en ik ziet altijd van alles in kraanwater bewegen. Wat uiteindelijk alleen maar kalk en magnesium is. Niks ongezonds, maar wel van invloed op de smaak. Het resultaat gaan we vooral zien in de badkamer en bij gebruik van een nieuwe waterkoker die er moet komen, want de oude zit vol met kalkaanslag.

Installeren Amfa4000 5 minuten klusje
Installeren Amfa4000 5 minuten klusje
Installeren Amfa4000 5 minuten klusje

Helder en fris fruitwater

Een glas kraanwater kun je natuurlijk zo drinken. Maar water kun je altijd iets lekkerder maken en dat doe ik het liefst met lekker fruitwater. Daarom deel ik drie winterse smaakcombinaties met je. Deze combinaties zijn niet alleen met fruit, maar ook met kruiden.

Fruitwater combinatie 1

Helder fruitwater met appel, gember en limoen van Foodblog Foodinista
  • 1 appel
  • schijfjes gember
  • limoen

Fruitwater combinatie 2

Helder en fris fruitwater met peer en munt
  • 1 peer
  • takjes munt

Fruitwater combinatie 3

Zachter water dankzij de Amfa4000
  • Takjes rozemarijn
  • blauwe bessen

Prik blauwe bessen aan de takjes rozemarijn, voor een mooi effect, en de overige blauwe bessen mogen in het water.

Meer recept en musthave ideeën ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie