Weekend Parijs tips voor foodies

Deel deze post

Het ultieme Valentijnsweekend vier je natuurlijk in Parijs de stad van de liefde. Sowieso één van mijn lievelingssteden, maar met Valentijnsdag geeft Parijs wel een extra romantisch gevoel. Voor een weekendje Parijs ben ik altijd in regelmatig ben ik hier ook geweest. Naast dat Parijs natuurlijk heel romantisch is, is Parijs een perfecte stad voor foodies en lekker eten natuurlijk. Ga je naar Parijs of heb je zin om naar Parijs te gaan, sla dan deze tips niet over en al helemaal niet voor een Valentijns weekend Parijs en lekker slenteren door Parijs.

Valentijns weekend Parijs tips voor foodies

Le Marais

Ga naar de buurt De Marais. Heb je ontbijt bij geboekt in het hotel dan is het logische dat je daar je ontbijt nuttigt, maar anders ga direct naar de Marais. In de Marais is het iedere dag markt behalve op maandag. Ben je er vroeg koop dan hier je croissants of andere koffiekoeken en haal lopende weg vers gezette koffie en jus d’orange. Kun je de weg niet echt vinden zelfs de Starbucks is er. Dus het komt altijd wel goed. Tip neem een appartement! Dan kun je op de markt en bij de winkeltjes heerlijke inkopen doen en kun je ’s avonds heerlijk na al het wandelen bij komen in je appartement met heerlijkste kaasjes, worstjes, chocolade en wat jij wilt kopen bij alle winkeltjes en marktkramen.

Metro: Republique
Straat: Rue de Bretagne en omgeving, slenter fijn door de Marais

Valentijns weekend Parijs tips
Foodie Weekend Parijs tips
Foodie weekend Parijs tips
Valentijn weekend Parijs tips
Valentijns weekend parijs tips

Lunchen in de Marais

Tijd om te lunchen in de Marais en op zoek naar een klassiek Frans restaurantje met een klassieke kaart dan is mijn tip Enfants Rouges op Rue de Beauche 9. Geopend op dinsdag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 14.30 uur. Voor een klassieke Franse lunch, uitgebreide wijnkaart, heerlijke kaasjes en echte lekkere salades.

Enfantats Rouges, Rue de Beauche 9
Metro: Republique

L’eclair in Parijs

Voor de de lekkerste eclairs ga naar L’eclair de Genie. Echte kunstwerkjes maken zij van de Eclairs. Voor Valentijnsdag maken ze allemaal thema eclairs.

Ga voor de adressen naar de website van L’eclair de Génie

L'eclair de genie
Tips in Parijs

Macarons

Natuurlijk! Macarons deze kun je halen bij Laduree, maak hier wel een afspraak als je echt binnen wilt zitten. Anders is het wachten zo’n zonde van je tijd. Maar natuurlijk zijn er ook andere heerlijke adresjes voor macarons, zoals Un dimance a Paris.  Waar ik altijd heel graag kom bij Montmartre.

Macarons in Parijs

Als eerste de nieuwste foodtravel blogs van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Rosanne
    Geplaatst op 10:42h, 10 februari

    KAAAS! <3 Heerlijke post!

  • Vlijtig Liesje
    Geplaatst op 11:31h, 10 februari

    Die foto van die meneer naast de varkensoren vind ik prachtig. Hij ziet er wel een beetje moe uit vind ik.

Geef een reactie